Home » Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

De sportscholen zijn dicht. Al een tijdje. En ik heb het vermoeden dat ze nog wel een tijdje gesloten blijven. Terwijl in beweging blijven juist nu heel erg belangrijk is. Niet alleen om lichamelijk fit te blijven, maar sporten zorgt ook voor een stukje mentale gezondheid. Even je zinnen verzetten, even afschakelen van je werkdag, even weg tussen die vier muren van je thuiskantoor en je hoofd leegmaken.

Sportscholen dicht! Zoek de frisse buitenlucht op

Ik stap dan ook regelmatig, als het buiten droog is en het liefst een beetje zonnig op mijn mountainbike, voor een ritje langs mijn favoriete plekjes binnen Maastricht. Of ik loop tijdens mijn lunch even een blokje om. Iets wat ik eigenlijk al deed voordat de sportscholen dicht waren. Maar ja, het is niet altijd even lekker weer.

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging!

Wat ik ook doe, nu de sportscholen dicht zijn, is thuis sporten. In mijn eigen kleine mini gym. Een kleine sportschool aan huis. En die heb je heel makkelijk zelf gemaakt.

Zo blijf je in beweging: je eigen mini gym thuis

Je hebt niet veel ruimte nodig om thuis te kunnen sporten. Zelf heb ik ongeveer 1.5 bij 1.5 meter tot mijn beschikking. En met die paar vierkante meter heb ik eigenlijk al voldoende ruimte om toch lekker in beweging te blijven nu de sportscholen dicht zijn. En met enkele extra fitnessaccessoires heb ik het helemaal af gemaakt!

Ik heb een fitness matje aangeschaft en enkele dumbbells van verschillend gewicht. En ik heb ooit eens bij de action een kettlebell gescoord. En het liefst zou ik ook nog enkele fijne weerstandsbanden erbij willen. Bij OTTO is in elk geval genoeg te vinden om zelf die mini gym compleet te maken.

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging!

Je kunt op eigen houtje oefeningen doen die je al bekend zijn. Maar je kunt ook sporten middels een video. Persoonlijk heeft sporten via een video mijn voorkeur. Omdat ik zo niet na hoef te denken over welke oefeningen en hoe vaak de herhaling nog moet.

Er zijn verschillende programma’s online te vinden. Zelf sport ik nu via de fitness video’s van het WeightWatchers programma. Maar ik heb voorheen heel vaak fitness video’s van Fitness Blender gebruikt, waarvan de meeste gewoon gratis zijn.

Ik blijf dus (hopelijk) best fit in deze lastige periode. Hoe blijf jij in beweging nu de sportscholen gesloten zijn?

16 Comments

 1. Mandy
  4 februari 2021 / 9:40

  Ik hou er van om te wandelen en dat doe ik dan ook veel in mijn vrije tijd, wel lastig voor de mensen die normaal naar de sportschool gaan..

 2. 4 februari 2021 / 11:21

  Ik heb dinsdagavond een proefles bootcamp gedaan, erg leuk. Ik merk dat ik een beetje motivatie mis in de ‘thuisgym’, maar ik wandel wel veel.

 3. 5 februari 2021 / 10:43

  Ik ga dagelijks hardlopen en heb dus geen last van de gesloten sportscholen. Maar hoe dat komende week met de sneeuw moet….?

 4. 5 februari 2021 / 10:53

  Ik probeer zo veel mogelijk te wandelen en te fietsen. Ik wil ook thuis oefeningen doen, maar op een of andere manier lukt me dat niet

 5. 8 februari 2021 / 1:03

  Ja we zijn van die vervelende Corona maatregelen nog zeker niet verlost dus inventief zijn is het beste wat je kan doen 🙂

 6. Esther
  8 februari 2021 / 11:45

  Volgens mij bieden de meeste sportscholen online groepslessen aan, zowel live als videolessen. Bij ons gebruikt de instructeur, indien nodig, net als de thuissporters, alternatieve gewichten zoals een rugzak met boeken, flesjes water etc. Ik dans, pump en combat dus gewoon thuis in de woonkamer. Werkt prima voor mij.

 7. 8 februari 2021 / 14:59

  Ik ben zelf bezig met wandelen. Dat vind ik wel helpen en dat is natuurlijk wel anders dan de sportschool maar dit is wel rustiger. Goed bezig.

 8. 9 februari 2021 / 14:16

  Ik probeer elke dag een stukje met de kids te wandelen. En nu thuis ook het sporten langzaamaan weer op te pakken.

 9. 9 februari 2021 / 16:11

  ik wandel nu heel veel en dat vind ik heerlijk. Sporten doe ik sowieso niet graag, dus voor mij is dit nu oke

 10. 10 februari 2021 / 11:07

  Buiten de gfrisse lucht opzoeken vind ik toch wel de fijnste manier om nog wat beweging te hebben. We hebben thuis een hometrainer, als het regent, ga ik daar op.

 11. 10 februari 2021 / 15:23

  Fijne tips! Het is zó belangrijk om in beweging te blijven. Juist nu! Ik doe 2x per week een HIIT-training en ga daarnaast een paar keer per week wandelen.

 12. Corrina
  12 februari 2021 / 18:36

  Gelukkig vind ik hardlopen fijn en probeer ik dat 2 x prr week te doen

 13. 3 maart 2021 / 10:33

  Ik wandel veel met de hond. Ik laat hem 4x per dag uit, kleine en grote loopjes. En daar kan ik echt van genieten.

 14. Felice Veenman
  4 maart 2021 / 9:31

  ik wandelde altijd al veel, nu zi eik dat ik niet meer de enige op de weg ben…Verder doe ik elke morgen een workout met Lucy Wyhnham Die vind ik echt erg goed

 15. Frederique
  6 maart 2021 / 10:45

  Ik werk 6 dagen in de week dus elke dag naar buiten werkt in de praktijk niet. Ik probeer dan ook thuis veel te (blijven) bewegen. Eerst ging het niet echt maar inmiddels lukt het aardig.

 16. 8 maart 2021 / 11:37

  Ik wandel heel veel en heb ook een mini fitness in huis. Zo hebben we nu ook een klimbord, zodat we ook het klimmen een beetje bij kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.