Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging
Categorie: Lifestyle
Getagd: Samenwerking

De sportscholen zijn dicht. Al een tijdje. En ik heb het vermoeden dat ze nog wel een tijdje gesloten blijven. Terwijl in beweging blijven juist nu heel erg belangrijk is. Niet alleen om lichamelijk fit te blijven, maar sporten zorgt ook voor een stukje mentale gezondheid. Even je zinnen verzetten, even afschakelen van je werkdag, even weg tussen die vier muren van je thuiskantoor en je hoofd leegmaken.

Sportscholen dicht! Zoek de frisse buitenlucht op

Ik stap dan ook regelmatig, als het buiten droog is en het liefst een beetje zonnig op mijn mountainbike, voor een ritje langs mijn favoriete plekjes binnen Maastricht. Of ik loop tijdens mijn lunch even een blokje om. Iets wat ik eigenlijk al deed voordat de sportscholen dicht waren. Maar ja, het is niet altijd even lekker weer.

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging!

Wat ik ook doe, nu de sportscholen dicht zijn, is thuis sporten. In mijn eigen kleine mini gym. Een kleine sportschool aan huis. En die heb je heel makkelijk zelf gemaakt.

Zo blijf je in beweging: je eigen mini gym thuis

Je hebt niet veel ruimte nodig om thuis te kunnen sporten. Zelf heb ik ongeveer 1.5 bij 1.5 meter tot mijn beschikking. En met die paar vierkante meter heb ik eigenlijk al voldoende ruimte om toch lekker in beweging te blijven nu de sportscholen dicht zijn. En met enkele extra fitnessaccessoires heb ik het helemaal af gemaakt!

Ik heb een fitness matje aangeschaft en enkele dumbbells van verschillend gewicht. En ik heb ooit eens bij de action een kettlebell gescoord. En het liefst zou ik ook nog enkele fijne weerstandsbanden erbij willen. Bij OTTO is in elk geval genoeg te vinden om zelf die mini gym compleet te maken.

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging!

Je kunt op eigen houtje oefeningen doen die je al bekend zijn. Maar je kunt ook sporten middels een video. Persoonlijk heeft sporten via een video mijn voorkeur. Omdat ik zo niet na hoef te denken over welke oefeningen en hoe vaak de herhaling nog moet.

Er zijn verschillende programma’s online te vinden. Zelf sport ik nu via de fitness video’s van het WeightWatchers programma. Maar ik heb voorheen heel vaak fitness video’s van Fitness Blender gebruikt, waarvan de meeste gewoon gratis zijn.

Ik blijf dus (hopelijk) best fit in deze lastige periode. Hoe blijf jij in beweging nu de sportscholen gesloten zijn?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

16 Reacties

 1. Mandy

  Ik hou er van om te wandelen en dat doe ik dan ook veel in mijn vrije tijd, wel lastig voor de mensen die normaal naar de sportschool gaan..

  Antwoord
 2. Jenn

  Ik heb dinsdagavond een proefles bootcamp gedaan, erg leuk. Ik merk dat ik een beetje motivatie mis in de ’thuisgym’, maar ik wandel wel veel.

  Antwoord
 3. Nicole+Orriëns

  Ik ga dagelijks hardlopen en heb dus geen last van de gesloten sportscholen. Maar hoe dat komende week met de sneeuw moet….?

  Antwoord
 4. Tessa

  Ik probeer zo veel mogelijk te wandelen en te fietsen. Ik wil ook thuis oefeningen doen, maar op een of andere manier lukt me dat niet

  Antwoord
 5. Renata

  Ja we zijn van die vervelende Corona maatregelen nog zeker niet verlost dus inventief zijn is het beste wat je kan doen 🙂

  Antwoord
 6. Esther

  Volgens mij bieden de meeste sportscholen online groepslessen aan, zowel live als videolessen. Bij ons gebruikt de instructeur, indien nodig, net als de thuissporters, alternatieve gewichten zoals een rugzak met boeken, flesjes water etc. Ik dans, pump en combat dus gewoon thuis in de woonkamer. Werkt prima voor mij.

  Antwoord
 7. Sherry

  Ik ben zelf bezig met wandelen. Dat vind ik wel helpen en dat is natuurlijk wel anders dan de sportschool maar dit is wel rustiger. Goed bezig.

  Antwoord
 8. Marsha

  Ik probeer elke dag een stukje met de kids te wandelen. En nu thuis ook het sporten langzaamaan weer op te pakken.

  Antwoord
 9. Kiki Hasselton

  ik wandel nu heel veel en dat vind ik heerlijk. Sporten doe ik sowieso niet graag, dus voor mij is dit nu oke

  Antwoord
 10. Lizette

  Buiten de gfrisse lucht opzoeken vind ik toch wel de fijnste manier om nog wat beweging te hebben. We hebben thuis een hometrainer, als het regent, ga ik daar op.

  Antwoord
 11. Sherana | Reisenergie.nl

  Fijne tips! Het is zó belangrijk om in beweging te blijven. Juist nu! Ik doe 2x per week een HIIT-training en ga daarnaast een paar keer per week wandelen.

  Antwoord
 12. Corrina

  Gelukkig vind ik hardlopen fijn en probeer ik dat 2 x prr week te doen

  Antwoord
 13. Lindaschrijfthetop

  Ik wandel veel met de hond. Ik laat hem 4x per dag uit, kleine en grote loopjes. En daar kan ik echt van genieten.

  Antwoord
 14. Felice Veenman

  ik wandelde altijd al veel, nu zi eik dat ik niet meer de enige op de weg ben…Verder doe ik elke morgen een workout met Lucy Wyhnham Die vind ik echt erg goed

  Antwoord
 15. Frederique

  Ik werk 6 dagen in de week dus elke dag naar buiten werkt in de praktijk niet. Ik probeer dan ook thuis veel te (blijven) bewegen. Eerst ging het niet echt maar inmiddels lukt het aardig.

  Antwoord
 16. Lodi

  Ik wandel heel veel en heb ook een mini fitness in huis. Zo hebben we nu ook een klimbord, zodat we ook het klimmen een beetje bij kunnen houden.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...