Stop Lurking and Spam Your Blog

Spam Je Blog

Ik geef toe, ook ik maak me regelmatig schuldig aan lurken*. Ik volg zoveel blogs dat ik geen tijd heb om ook echt overal te reageren. Ik probeer het wel, maar soms is het gewoon onbegonnen werk.

Ook hier wordt gelurkt, dat weet ik zeker. Gezien mijn bezoekers aantallen en het aantal reacties wat daar maar tegenover staat. Mijn trouwe reageerders vind ik dan ook super lieV!!

Vandaag gaan we daar verandering in brengen.
Spam je blog
Dus, haal drie keer diep adem en doe eens gek: laat een bericht achter. Weet je niks te zeggen, spam dan je (blog) url en vertel je wat je daar allemaal uitspookt. Mischien heb jij wel een te gek blog wat ik nog helemaal niet ken. Of een andere super gave site.
En de fan zonder link, vertel me op zijn minst even wie je bent en wat je hier allemaal komt doen. Je zult zien dat reageren helemaal niet eng is πŸ™‚Β En wees gerust, je e-mail is veilig bij mij. Ik doe er geen gekke dingen mee.

De vorige ‘spam je blog’ dateert van februari, het aantal reacties was toen 16. De keer daarvoor tien reacties. Hopelijk gaan we ruim over dat aantal heen.
Om deze post wat meer bekendheid te geven, zou ik het super vinden als je deze post ‘liked/saved/hartje klikt’ op bloglovin. Of misschien wel deelt op twitter of facebook. De buttons vind je onderaan deze post.

*Lurker (bron Wiki): Een lurker is een persoon die op internetfora, chatrooms, BBS-en, Usenet of wiki’s alleen meeleest, maar zelf (bijna) niets bijdraagt.

DOE JE MEE? Gezellig! Ennuh, klik ook eens op een van die andere links in de comments, als ruil voor het spammen van je eigen link, wel zo eerlijk. Ja toch!

 

Ook leuk:

30 reacties

 1. Weer wat nieuws geleerd: had nog nooit van β€˜lurken’ gehoord. Klinkt toch een beetje β€˜viezig’ dat woord, terwijl ik niet vind dat er iets mis mee is, met het lezen van blogs zonder erop te reageren. Maar… ben het met je eens: altijd leuk om respons te krijgen op je blogposts!

  1. haha, ja, lurken klinkt eigenlijk best wel negatief en viezig πŸ˜‰ Maar zo is het niet bedoeld. Ik wil juist meer mensen aanzetten tot het achterlaten van reacties. Interactie is gewoon leuk

 2. Volgens mij lurkt iedereen wel eens, maar het echte lurken doe ik volgens mij niet aan. Als ik echt nooit de behoefte voel om ergens te reageren, dan stop ik vaak ook wel met volgen. Soms heb je echter simpelweg de tijd niet om overal te reageren. Hoeft ook niet. Lurken vind ik niet per definitie negatief. Ik heb heel veel lurkers en dat komt ook door het onderwerp. Ik weet van behoorlijk wat mensen dat ze meelezen, maar liever niet reageren omdat het onderwerp wat gevoelig is. Soms sturen die mensen wel een privΓ© mail. Dat vind ik dan wel weer tof. Kan ik nog meer zinnigs zeggen over lurken? Je zit al op 5 reacties nu en het is nog niet eens tien uur! Moet goed komen! Lurkse allemaal! πŸ™‚

  1. Wat een fijne reactie. Klopt ook helemaal wat je zegt. Het is ook niet nodig altijd en overal op te reageren. Doe ik ook niet. Elke keer zeggen ” mooie blog” wordt ook zo saai.

 3. Ik was altijd een lurker totdat ik een eigen blog begon. Nu vind ik het leuk om die interactie te krijgen op mijn blog. Lurken is niet erg want soms haal je veel uit een post maar durft je niet te reageren of weet je niet precies wat te zeggen. Onbewust leven heel wat mensen met je mee of halen wat uit je artikel zonder dat je het weet. Alleen al hierdoor ben ik blij dat er lurkers bestaan πŸ˜‰

 4. Heel af en toe lurk ik ook wel eens als ik geen tijd heb gehad om mijn feedreader bij te werken. Maar over het algemeen probeer ik altijd wel te reageren.

  Als ik mijn bezoekersaantallen bekijk wordt er bij mij ook heel veel gelurkt. Als iedereen nou 1 keer een reactie achter zou laten…

 5. Hoi hoi, ik zag je bericht op mijn blog en nieuwsgierig als ik ben, dacht ik ik kom even kijken. Ik moet je blogje van de top 2000 nog lezen, maar kon natuurlijk niet niet reageren! πŸ˜‰
  Zo vlak voor mijn 40ste verjaardag toch weer een nieuw woord geleerd: Lurken. (Mijn dank is groot!)

  Mijn blog is: https://gelukkigmezelfzijn.wordpress.com/.
  De titel zegt het al het gaat over geluk en jezelf zijn en als je die samen combineerd wordt het pas echt leuk! Dus kom gerust langs, dat zou ik zeker leuk vinden en je mag ook lurken! πŸ˜‰

 6. Ik lurk vaak ook, al probeer ik wel reacties achter te laten. Maar soms laat ik een reactie achter op een blog die ik al lang, heel lang volg, en merk ik dat mijn reactie in de spambox verdwijnt – een teken dat het mijn eerste reactie op zo’n blog is. Dat is dan toch echt even een oeps-momentje.

  1. Vreemd dat je comment in een spambox verdwijnt. Ik heb hem in elk geval er weer uitgevist πŸ™‚ dank voor je reactie

 7. Weer een nieuwe term geleerd :p
  Bij de meeste blogs reageer ik regelmatig op posts. Ik lurk met name bij blogs waar de blogger nooit reageert op reacties, maar waar ik een blog en/of schrijfstijl wel leuk of interessant vind om te lezen.

 8. Ah, grappig. Ik reageer altijd als ik ergens lees en hoop dan ook dat mensen ook even bij mij komen meelezen en reageren. Ik schrijf over mijn leven als werkende moeder en oma, ik hobby veel en pas op de kleindochters. Ach, we maken nog best leuke dingen mee haha
  Neem eens een kijkje op http://www.noeps.nl

 9. Ok, ik heb drie keer ademgehaald, hier gaatie dan he:

  Ik ben Liliane en blog op http://yourdailyintake.com. Ik schrijf over lifestyle onderwerpen zoals hebbedingetjes, DIY projecten, (glutenvrije) recepten, reviews van hotspots en persoonlijke dingen.

  Zo pfoe, dat lucht op πŸ˜‰

 10. Door je tweet over lurken kom ik op je blog terecht. Ben dus geen lurker van jou, maar over het algemeen is denk ik iedereen dat wel eens. Ik ook. Ik heb niet de tijd om op elke blog die ik lees te reageren en soms zie ik een blog pas na een aantal uur. Dan zijn er al veel reacties geplaatst en denk ik: “Wat heb ik hier nu nog aan toe te voegen?”

  Mijn blog is: bijvoorbaatdank.wordpress.com
  Dat gaat over dankbaarheid, verbondenheid en bezield leven. Elke dag deel ik mijn dankbaarheidslijstje en verder wekelijks o.a. quotes en mijn creatieve uitingen.

 11. duidelijk een lurker. Op jouw blog terecht gekomen door de naam, ik ben DT fan en deze cd titel is eigenlijk de perfecte titel voor een blog. Blijven hangen om af en toe app tips, muziek tips en webdesign tips mee te pakken. Ik lees via feedly

  geen eigen blog, wel een paar websites in beheer. Vooral op basis van joomla, denk aan websites van de sportvereniging, band waar ik speel (bassist), bevriende ZZP’er en noem het maar op, maar altijd als vriendendienst.

 12. Het is soms niet te doen inderdaad om overal te reageren. Ik probeer wel regelmatig te reageren, maar de laatste weken is het hier zo hectisch dat dat niet altijd lukt.
  Maar mijn blog ken je al, dus die hoef ik niet meer te spammen. πŸ˜‰

 13. Helemaal niets mis met lurken.
  Als je op zoek bent naar informatie, is het ondoenlijk om overal waar je wat vind een berichtje achter te laten. Zie het op m’n eigen blog ook gebeuren en heb daar geen moeite mee.

  Zelf blog ik al vrij lang. En nu ik er zo over nadenk, heb ik eigenlijk geen flauw idee hoe lang ik dat al doe. Helaas heb ik tot op heden nog geen manier gevonden om de database van mijn oude weblog over te zetten naar m’n huidige database. Iets met teveel verschil in de programmeertalen. Zodoende lijkt het op m’n huidge weblog alsof ik amper heb geblogd.
  OkΓ©, eerlijk is eerlijk. De laatste tijd blog ik amper meer. Dat heeft zo z’n redenen.

  Anyway… mijn weblog: http://www.creactiva.nl/Weblog.aspx

 14. Leuk om te zien dat je al aardig wat reacties hebt! Ik ga ook eens zo’n artikel maken, ik word er zeer nieuwsgierig van! Ga ‘m denk ik nog maken voor dit weekend, leuk!

 15. Wat lief en leuk dat we mogen spammen ;-). Ik ben Deisy en op mijn site http://www.visionarylife.nl blog ik over lifestyle, beauty en probeer ik mijn bezoekers zo veel mogelijk positiviteit mee te geven, dat allemaal in een luchtig jasje gestoken met een ontzettende grote knipoog. Ik zou het leuk vinden als je een kijkje op mijn blog komt nemen :-)!

 16. Ik probeer altijd wel zoveel mogelijk te reageren omdat ik dat zelf ook leuk vinden als mensen op mijn teksten reageren. Mijn eigen blog is te vinden op http://www.estrellaweb.nl

  Ik schrijf over heel gevarieerde onderwerpen, ben geen typische blogger en de thema’s die onder meer aan bod komen zijn persoonlijke verhalen, fotografie, tips, leuke apps en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.