Stoppen met roken? Probeer de E-sigaret.

E-sigaret
Categorie: Lifestyle
Getagd: Samenwerking

In 2013 schreef ik vol trots dat het me gewoon gelukt was om te stoppen met roken. Met een e-sigaret! En ik rookte echt stevig. Sommige dagen zat ik op meer dan een pakje per dag. Nog steeds heb ik die vreselijke rookverslaving overwonnen. Al moet ik wel héél eerlijk toegeven dat ik tegenwoordig een gelegenheidsroker ben. Vooral als ik een drankje op heb, kan ik het gewoon niet laten. Maar goed, het is géén verslaving meer en ik kan de sigaret goed laten liggen.

Hoe ik gestopt ben

Ik ben dus gestopt door over te stappen op een e-sigaret. Een e-sigaret stond toen, in 2013, nog in de kinderschoenen. En het was ook nog heel erg raar om iemand te zien ‘dampen’ met zo’n e-smoker. Tegenwoordig is het meer dan normaal en zie je het veel vaker in het straatbeeld.

Ik had toen een e-sigaret in de vorm van een pen. Veel meer keus was er toen niet. Tegenwoordig is de keuze echt gigantisch. Je hebt Pods, sub-ohm en er zijn zelfs E-sigaren. Wat voor jou de beste e sigaret is, hangt heel erg af van wat bij jou past en waar je van houdt. Veel damp, weinig damp, meer of minder smaak, klein en compact of juist wat groter. Het kan allemaal.

e-sigaret, stoppen met roken

Afbouwen

Als je eenmaal gewend bent aan het ‘roken’ met een e-sigaret kun je langzaam gaan afbouwen. De vloeistoffen die in de e-sigaret gaan, de e-liquids, zijn beschikbaar in verschillende nicotinesterktes. Deze sterktes worden weergegeven in hoeveelheid nicotine per milliliter. De vloeistoffen zijn in 0 mg/ml, 6 mg/ml, 12 mg/ml en 18 mg/ml verkrijgbaar. Zelf ben ik toen gestart met 12 mg/ml en binnen drie maanden heb ik dat afgebouwd naar 0 mg/ml.

E-liquids

Er zijn echt belachelijk veel smaken e-liquids te koop. Uiteraard met tabaksmaak en er zijn ook e-liquids te koop met fruit of menthol smaak. Maar ook bijvoorbeeld gezouten karamel of koekjes. Het is maar net wat je lekker vindt. Ik had zelf op een gegeven moment een appelsmaak en de associatie met roken was ondertussen helemaal verdwenen. Tijd voor mij om ook de e-smoker weg te leggen.

Een e liquid kopen kan online en er bestaan genoeg shops die je graag hun assortiment laten proeven zodat je jouw favoriete smaak kunt bepalen.

Voordelen e-sigaret

Naast dat een e-smoker je kan helpen om te stoppen met roken heeft een e-sigaret meer voordelen ten opzichte van de normale sigaret:

 • een E-sigaret bevat geen kankerverwekkend teer, koolmonoxide en stikstofoxide, die de ademhaling en conditie verslechteren en bovendien hart en bloedvaten aantasten.
 • Naast nicotine en teer blijft de e-sigaret roker ook gevrijwaard van de honderden andere giftige stoffen die men binnenkrijgt bij het roken van tabak. In normale tabak zitten vele giftige stoffen die bij het verbranden van de tabak vrijkomen. Dit kan oplopen tot 4000 gifstoffen waarvan er ongeveer 300 kankerverwekkend zijn. De e-sigaret bevat, indien er gekozen is voor een vloeistof met nicotine, nicotine als enige gifstof.
 • Een E-sigaret is niet brandgevaarlijk.
 • E-sigaretten produceren nagenoeg een geurloze damp in plaats van stinkende rook. Hierdoor blijft de omgeving, maar ook je kleding vrij van tabaksluchtjes. En je hebt geen last van gele tanden en vingers zoals bij normale sigaretten of shag.
 • Het roken van een E-sigaret is stukken goedkoper, mede omdat de e-liquids niet worden belast met accijnzen.

Het beste is nog om helemaal niet te roken. Maar als je een poging wilt wagen om te stoppen met roken, kan ik je deze manier dus heel erg aanraden.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

12 Reacties

 1. lodi

  Ik heb nooit een sigaret opgestoken en daar ben ik nog altijd erg blij mee, goed dat de e-sigaret toch echt wel kantelen bij het stoppen.

  Antwoord
 2. kiki hasselton

  ik ben ook gestopt met roken door middel van een e-sigaret en ik ben er ook erg tevreden over. Nu zo af en toe nog een trekje van de e-sigaret, maar that’s it

  Antwoord
 3. Morgaine

  Dankzij de programma’s als Kassa, Radar en zelfs de rijdende rechter en wat er kan gebeuren met die e sigarettenen brandwonden dat ze gewoon ontploffen eventueel, heb ik het altijd gelaten juist.

  toch ben ik nu van het roken af, 100% zelfs, en dit sinds 18 dec. 2018, dus nog maar kort, echter heb ik het met Champix gedaan, en dat werkt voor mij op en top, nu dus klaar mee, en echt nul nodig.

  Fijn dat het anderen helpt eventueel, maar ik raad het juist af, om wat er kan gebeuren juist.

  X

  Antwoord
  • Saskia

   Ik heb in de tijd dat ik de e-smoker ken nog geen rare dingen meegemaakt. Manlief gebruikt ‘m nu al jaren zonder met veel plezier en zonder rare voorvallen

 4. Joanne

  Ik heb nog nooit gerookt en dat wil ik graag zo houden 😉 wel fijn dat mensen er op deze manier vanaf kunnen komen.

  Antwoord
 5. Sofie Vanden broeck

  Ik ben gewoon zo gestopt, zonder hulpmiddeltjes. Kan me voorstellen dat het niet voor iedereen even evident is!

  Antwoord
 6. Frederique

  Ik ben in 2011 cold turkey gestopt na enorm veel mislukte pogingen. Ben nog erg trots dat ik het zo lang heb volgehouden, ik was een grote roker. Ik las trouwens toevallig gisteren dat esigaretten verboden zijn in bepaalde landen, geloof dat dat artikel over Thailand ging. Dat wist ik helemaal niet!

  Antwoord
 7. Miranda | Taxx Life Blog

  Ik ben 15 jaar geleden ook gewoon zo gestopt zonder hulpmiddel, maar ik kan me voorstellen dat ditkan helpen. Alleen heb ik helaas een collega die nu al jaren net zoveel met zijn e0sigaret rookt als toen hij gewoon rookte.

  Antwoord
 8. Deborah

  Kan hier gelukkig niet over mee praten 🙂
  Fijn dat het voor jou geholpen heeft.

  Antwoord
 9. Juliette

  Gelukkig heb ik dit niet nodig. Ik ben eerder een sporadische smoker (2x per jaar ofzo) Maar ik kan me voorstellen wanneer het moeilijk is om te stoppen dat je van alles probeert om er toch vanaf te komen.

  Antwoord
 10. ingrid

  ik ben blij dat ik niet rook en dus ook niet hoef te stoppen, maar fijn als dit iemand helpt

  Antwoord
 11. Nadia

  Ik ben nu 2 jaar geleden gestopt… Ook deels met een e-sigaret, ideaal!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...