Home » Tag: feiten over blog en de blogger

Tag: feiten over blog en de blogger

Om weer een klein beetje in het blogritme te komen heb ik gekozen om een tag te vullen. Een tag die met bloggen en de blogger te maken heeft. Ik vond ‘m bij zosammieenzo.nl en is ooit bedacht door Dochterlief.

Want hoewel ik er weer zin in heb en er genoeg blog-materiaal in mijn hoofd zit, zal het toch uiteindelijk op ‘papier’ terecht moeten komen. En daar moet ik weer heel even mijn draai in vinden. Ik heb me trouwens voorgenomen, al bij het registreren van de nieuwe domeinnaam, dat ik mezelf nergens meer toe verplicht. Geen druk meer. Als er een paar dagen of langer even niets te bloggen valt, dan is het maar zo.

Maar goed, de tag en mijn antwoorden;

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Dit stukje heb ik rechtstreeks kunnen kopiëren vanuit mijn ‘about‘ sectie.

Het is ooit eens begonnen met ICQ. Via deze Instant Messaging tool had je ook de mogelijkheid een soort van profiel pagina aan te maken. Maar de mogelijkheden waren te beperkt. Ik heb toen een webruimte bij mijn provider aangemaakt en leerde stukje bij beetje de eerste stapjes op HTML-gebied. Na wat maandjes geprutst te hebben met een ‘homepage van Saskia’, vol met flikkerende gifjes en schreeuwende banners naar persoonlijke homepages, ontdekte ik het fenomeen webloggen.
Mijn ruimte bij mijn provider werd in combinatie met blogger.com en een externe comment-tool omgetoverd tot weblog.

De weblogs schoten uit de grond en werden mooier en beter. En dat wilde ik dus ook: Op 7 oktober 2001 ging dan ook Images and Words live.

aanvulling: Tot vorig jaar, toen had ik er even mijn neus van vol. De lol was er compleet vanaf. Ik vond dat ik niks meer zinnigs te vertellen had en voelde alleen maar druk om toch maar weer een blog te plaatsen. Ik besloot toen er mee te stoppen. Tot vorige maand, toen het blogvirus weer de kop op stak. En sinds augustus 2017 ben ik dus te vinden op dit domein. Ik pak de draad gewoon weer op waar ik gestopt ben. Ik heb alleen een andere instelling aangenomen als het weer eens een keer niet lukt of de inspiratie gewoon even op is.

Wat is je favoriete blogplek?

Hier schreef ik ooit een een blog over, welke alweer uit 2014 stamt. Ik zit hier graag. Ik heb het echt mijn plekje gemaakt en zorg ook altijd dat het er gezellig is door middel van verlichting, soms een kaarsje en altijd wel een muziekje op de achtergrond. Alleen in de winter wil het nog wel eens koud zijn op deze kamer.
Afgelopen maanden trouwens hard geklust in en om huis. Waarbij ook mijn blogplekje van een kleine metamorfose is voorzien. Dus helemaal up-to-date is onderstaande foto niet meer.

Heb je een vaste blogroutine?

Ik heb nooit een blogroutine gehad, ik blog in mijn vrije uurtjes. En ik ga nu waarschijnlijk op dezelfde manier verder. Gewoon wanneer ik tijd en zin heb. Soms moet ik zoeken naar onderwerpen en een andere keer rollen ze er vanzelf uit en zet ik er drie klaar. Ideeën voor blogs komen op de meest vreemde momenten naar boven en deze noteer ik dan meteen. Hiervoor gebruik ik trouwens de Wunderlist-app op mijn iPhone, want deze heb ik vrijwel altijd binnen handbereik.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Beiden. ‘Which reminds me’ om mijn spiegelreflex camera weer eens onder het stof vandaan te halen, de accu eens aan de lader te hangen, lenzen schoon te maken en dat soort dingen. Het is een oudje, maar ben er altijd erg zuinig op geweest dus hij volstaat nog prima. Ik heb een iPhone 6 plus die ik gebruik voor de alledaagse kiekjes en de uploads naar instagram. En mijn spiegelreflex neem ik af en toe mee op trips buitenshuis. Maar ook voor mooie foto’s in en om het huis die ik dan weer gebruik op mijn blog. Ik heb soms van die buien dat ik graag stoei met de camera en van alles probeer (duik maar eens mijn fotografie archief in).

Social media-fanaat of liever offline?

Ik ben gek op social media. Ik deel dan ook veel, maar écht niet alles. Op vrijwel elk platform ben ik dan ook wel te vinden. Alleen op twitter ben ik minder actief. Ik kijk elke dag wel een paar keer op op instagram en facebook.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Hier kan ik kort zijn; geen enkel.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Dat zijn er twee.
5k – Een Persoonlijke Strijd. Vanwege de persoonlijke noot en de openhartige reacties ik ik er op kreeg.
Hardlopen met Evy – de eerste 20 lessen. Deze doet het op een of andere manier nog altijd goed in mijn statistieken. Hij staat vrijwel altijd ergens bovenaan qua bezoekers aantallen. En als ik het zelf terug lees vind ik het best een goed geschreven artikel.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Op zondag 12 december 2010 had ik 273 weergaven op mijn oude domeinnaam images-and-words.nl
Vraag me niet wat de reden was, deze kan ik helaas niet meer achterhalen.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik ben een ontzettende twijfelkont. Ik denk dat hier een stukje onzekerheid om de hoek komt kijken. Ik pas een post soms heel vaak aan voor hij online gaat, pruts me een ongeluk met de perfecte foto en ben constant ‘bang’ dat ik iets niet goed doe, of dat men vind dat ik te veel na-aap. Ja stom, ik weet het 😉

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

euh…

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Ik heb tot nu toe elk artikel zelf geschreven. En eigenlijk ook nooit over een gastblogger nagedacht. Een gastblogger past ook niet bij de insteek van dit persoonlijk blog.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Jazeker. Als we ergens naar toe gaan denk ik meteen in een blogpost; hoe ik het uitstapje tot blog kan verwerken. Eigenlijk denk ik bij veel dingen die ik doe of het misschien wel om t gieten is naar een leuke blogpost.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Hoewel ik graag alles wat lost en vast zit fotografeer, heb ik een hekel aan selfies. Ik heb nooit lekker geplakt op papier en digitaal is het ook al een ramp. Ik bedoel, scheven bekken, gesloten ogen, ik sta bijna nooit leuk op een foto. Het is dat een selfie er zo af en toe bij hoort, maar liever niet dan wel. Een selfie van mij is meestal echt een lucky shot. Vaak zijn de spontane selfies op vakantie beter gelukt dan dat ik er echt voor ga zitten.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Gewoon nog een paar jaar op een relaxte manier doorgaan.

Volg:

1 Reactie

  1. 14 augustus 2017 / 15:12

    Wat een leuke tag! Dat nadenken over hoe je je dagje weg kunt verwerken tot een blogpost herken ik heel goed! Grappig dat meer mensen dit hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: