Home » Tag: Life is a song

Tag: Life is a song

Jackie tagde mij voor de ‘Life is a song” tag! Leuk en vooral ook bedankt dat je aan mij dacht!
Vooral met muziek tags ben ik helemaal in mijn element. Maar ik heb zo het idee dat ik daarin absoluut niet de enige ben. Veel mensen houden van muziek (geef ze eens ongelijk), ieder in zijn of haar eigen genre.
Over muziek genres gesproken, ook hierin vind ik dat men ieder in zijn/haar waarde moet laten. Persoonlijk hou ik totaal niet van R&B, maar mij zul je dit soort muziek niet horen afkraken. Maar ik moet wel altijd op mijn lip bijten als “mijn muziek” weer een tot rotherrie gebombardeerd wordt.

Dat gezegd hebbende 😛 terug naar de tag. Grappige is dat ik veel van onderstaande vragen in het verleden al eens beantwoord heb in diverse muziek gerelateerde blogs. Waar mogelijk link ik dan ook naar desbetreffende blog.

Wie is je favoriete artiest?
Ik heb geen vaste artiest of band. Ik ben een tijdje een enorme fan geweest van de band Dream Theater. Mijn blog is zelfs naar een album van hun genoemd. Daarvoor was ik helemaal fan van Metallica. Tegenwoordig luister ik naar vele artiesten en bands. Ik merk dat ik naarmate ik ouder word mijn muzieksmaak breder wordt. Ik luister tegenwoordig ook graag naar (neder)pop, maar ook bijvoorbeeld dames als Beth Hart en Adele. Momenteel luister ik veel naar jaren 70 en 80 rock, maar dat kan volgende week ook zo weer omslaan naar bijvoorbeeld een nieuwere generatie metal.

Zing je onder de douche?
Hier kan ik kort zijn; nee!

Wat was de eerst cd in je bezit?
Dat was Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge.

Als er nog geen internet bestond (geen Spotify, YouTube, downloaden) welke cd zou je dan kopen?
Op het moment ben ik erg benieuwd naar de nieuwe van Nightwish. Vooral nu ‘onze’ Floor daar frontvrouw is.

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? (wel eerlijk zijn hè!)
Ik kan me altijd heerlijk aanstellen op véél liedjes van Abba. en stt, de film mama mia heb ik stiekem al te vaak gezien 😉

Welke artiest(en) heb je live gezien?
kaartjes01
Dat zijn onder andere Metallica, Dream Theater, Queensrÿche, Bon Jovi, Kiss, Michael Jackson, Iron Maiden, Within Temptation, Masterplan, Kamelot, Beth Hart en Golden Earring.
Ik schreef ooit een blog over al mijn bewaarde concertkaartjes.

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
Ik kan emotioneel worden van diverse nummers. Ligt maar net op het gevoel op dat ene moment. Zo heb ik al eens een brok in mijn keel gehad van het stevige rocknummer The Best Of You van Foo Fighters. En ik heb ook al staan grienen op een hoempapa carnavalsplaat ;). Ooit liepen er eens tranen over mijn wangen tijdens het hardlopen. Toen stond het nummer Don’t look Back van Boston op. In dat nummer zitten een paar zinnen die mij toen ontzettend raakten.

https://www.youtube.com/watch?v=3VPLOVJ0u94

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?
Dan denk ik meteen aan Faithfully van Journey. Openingsdans op onze bruiloft.

Ik geef deze muzikale tag graag door aan Mieke en Dennis.

11 Reacties

 1. 14 april 2015 / 19:39

  Leuk ingevuld! Een totaal andere smaak dan dat ik heb The Red Hot Chilli Peppers kan ik wel waarderen 😉

 2. 14 april 2015 / 20:37

  Inderdaad een totaal andere muzieksmaak! Rotherrie zal ik het zeker niet noemen maar bepaalde nummers zijn me wel wat te veel van het goede, daarentegen vind ik R&B vooral weer leuk vanwege de beat, niet vanwege hun vaak wat sexistische teksten…

 3. 14 april 2015 / 20:54

  Mijn smaak is heel breed ook, behalve dus, Heavy stuff en klassieke muziek, hoe tegenstrijdig is dat dan wel niet 😉 En er zijn prachtige songs, soft ballads van de Hardrock groepen of daar ook Metal bands bij zitten weet ik niet eens..

  Smaken verschillen zo, als jij maar geniet!

 4. jackie
  15 april 2015 / 8:26

  Nou heerlijk die rot herrie van jou….
  Wat heb je toch geweldige artiesten gezien

 5. Serena
  15 april 2015 / 8:31

  Het is maar goed dat we niet allemaal dezelfde muzieksmaak hebben, anders zou het maar een saaie bedoening worden. Nee, wij houden inderdaad van andere muziek, maar hé, wat zou het!!!
  Hahaha, ABBA, die oude danceclassics zijn sowieso leuk, ik brul ze ook altijd mee hoor…

 6. Dennis
  15 april 2015 / 10:19

  Nogmaals bedankt voor de tag! Vond deze echt heel leuk om in te vullen. Wij moeten de nieuwe cd van Nightwish nog luisteren. Heb al wel twee nummers gehoord met onze Floor, haha. Klonk erg goed!

 7. 15 april 2015 / 10:33

  Dont look back van Boston heb ik vroeger als jochie grijs gedraaid… blijft een heerlijk sterk nummer!
  Queensryche, operation mindcrime moet ik dan meteen aan denken. Mooie muziek keuzes zie ik in je blog. 🙂

 8. 15 april 2015 / 21:15

  Leuk! Thanks for the tag. Met een gebrek aan inspiratie is zo’n tag altijd wel handig. 😉

 9. 17 april 2015 / 9:30

  Blijf dit een erg leuke tag vinden om te lezen. Zelf zou ik hem heel anders hebben ingevuld hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.