Home » TAG: The Questions of Life

TAG: The Questions of Life

Van Petra kreeg ik de mooie tag genaamd The Questions of Life. Hij is bedacht door Xaviera van soulheartedly.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Wie mijn blog dit jaar heeft gevolg weet denk ik wel wat dat is; mijn twee poezenbaby’s Aeon en Lola. Niet alleen zorgen ze voor veel plezier, knuffels en *smelt*momentjes. Ook hebben ze er voor gezorgd dat Senna weer helemaal uit het diepe dalletje is gekropen waar ze in zat nadat Ozzie was heengegaan.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Ik heb als kind nooit echt dromen en/of doelen gehad. Ik hield me daar niet zo mee bezig. Ik hing liever ergens in een boom of bouwde hutten.

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Meer van de wereld zien door middel van een roadtrip per motor en/of auto/camper. Unlimited creditcard op zak en gaan! Een combinatie van citytrips in Europa (London/Berlijn), de natuur opzoeken in bijvoorbeeld Nieuw Zeeland of Australië, of touren op een dikke Harley door Amerika.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Dat perfectionisme eigenlijk een hele slechte eigenschap is. Vaker 80%  geven in plaats van altijd 110% is ook prima. Leven volgens te veel to-do lijstjes is NIET goed. Vaker tijd voor jezelf nemen is een must. Laat de boel eens voor wat het is!

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Zie twee vragen terug. Het lijkt me geweldig om zonder budgettaire zorgen meer van de wereld te kunnen zien.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Meer aan mezelf denken en minder aan de dingen die moeten. Ik ben mezelf afgelopen jaar heel hard tegen gekomen.
Te hard werken en mezelf te veel verplichtingen opleggen en te weinig tijd voor mezelf resulteerde in gezondheids-problemen met als resultaat dat ik geruime tijd ziek thuis zat en nog steeds gedeeltelijk zit (ik ben weer halve dagen werkzaam met een aangepast taken pakket).
Ik moet leren om vaker nee te zeggen, minder hooi op mijn vorkje te nemen en dingen ook eens durven te laten.

Doorgeven: Ik tag Serena en Marcella om deze tag ook te vullen!

17 Reacties

 1. mindjoynl
  28 december 2014 / 9:54

  Wat fijn dat je steeds meer leert om nee te zeggen. Perfectionisme is idd niet nodig maar het blijft moeilijk om los te laten. Hier gaat t gelukkig ook steeds beter maar vaak is een reactie van je lichaam hetgeen waarom je de stap terug moet nemen! Fijn dat je weer aan het opbouwen bent!

 2. 28 december 2014 / 11:48

  Wat leuk dat je de tag ook hebt ingevuld! Mooi om je antwoorden te lezen, vooral het stukje dat 80% geven ook genoeg is, dat is heel belangrijk. Ik hoop dat je dromen mogen uitkomen en dat je het komende jaar nog meer nee kunt zeggen en aan jezelf zult denken!

 3. 28 december 2014 / 12:12

  Leuk dat je hem hebt ingevuld. Het is een mooie tag die je open en eerlijk hebt ingevuld. Hier heb ik mijn perfectionisme de afgelopen tijd ook steeds meer losgelaten. Dat helpt absoluut. En gek dat zo’n klein woordje van maar 3 letters soms zo moeilijk is om uit te spreken. Maar oefening baart kunst. Dat gaat je absoluut lukken.

 4. Pirre
  28 december 2014 / 12:22

  Mooi om te lezen. Ik hoop dat al je wensen en dromen uit gaan komen! 😀

 5. 28 december 2014 / 12:24

  Mooi om je antwoorden hierop te lezen! En ja, nee zeggen en op die manier meer voor mezel opkomen, zou ik ook vaker moeten doen, maar op de een of andere manier blijft dat gewoon heel erg lastig…

  • 28 december 2014 / 12:31

   Vaker nee durven zeggen tegen dingen is ook heel lastig. Aard van het beestje zeg maar. Een karaktertrek die moeilijk af te leren is. Ik probeer het, maar het is een lang en moeilijk leerproces heb ik gemerkt. Ben er nog lang niet.

 6. 28 december 2014 / 12:48

  Wat een prachtige tag! En het laatste antwoord is zo herkenbaar: we blijven altijd maar door en door en door gaan terwijl dit helemaal niet goed is. Maar ja, daar kom je pas achter als het te laat is hea 😉 Wel goed dat jij je dit nu realiseert en daar aan wilt werken komend jaar. X

 7. Saar
  28 december 2014 / 14:57

  ‘Nee ‘ zeggen is heel moeilijk maar vaak wel heel goed, want je moet niet jezelf voorbij lopen. Ik hoop dat het je (nog meer) gaat lukken in 2015!

 8. jackiedeklerk
  28 december 2014 / 15:54

  wat heb je dit mooi open ingevuld….
  perfectionist zijn is mss niet alles, maar zoals ik alles heel snel maar goed vinden is ook niet altijd alles….
  Ook ik ben mezelf een paar keer goed tegen gekomen, ik moet echt wat doelen gaan stellen qua gezondheid

 9. Marion
  28 december 2014 / 17:14

  Mooi ingevuld. Wat lijken we eigenlijk toch allemaal veel op elkaar. Vooral die laatste vraag. Ik zie heel veel mensen (including me) een vergelijkbaar antwoord geven. Toch goed dat we uiteindelijk de grens trekken van tot hier en niet verder en voor onszelf gaan kiezen. Ik hoop het van harte voor je dat die roadtrip ooit werkelijkheid mag worden!

 10. 28 december 2014 / 20:00

  Mooie tag, en mooie antwoorden!

 11. 28 december 2014 / 20:53

  Ik lees het echt zoveel dit jaar, dat mensen altijd maar 110% geven en daardoor uiteindelijk in de knoop komen. Zelf let ik ook erg op de balans tussen werk en privé.

 12. 28 december 2014 / 22:42

  Mooie tag. En best moeilijk ja, om af en toe eens nee te zeggen of je niet voor de volle 100 % te geven. Grenzen zijn niet altijd leuk en makkelijk helaas.

 13. 28 december 2014 / 23:38

  Jeetje wat pittig dat je jezelf zo tegen bent gekomen! Maar wel een goede conclusie uitgetrokken. Hoe cliche ook; niets is zo belangrijk als goed voor jezelf zorgen.
  Fijn dat je weer aan het opkrabbelen bent!

 14. 29 december 2014 / 20:44

  Mooie antwoorden! Knap opgeschreven!

 15. Serena
  31 december 2014 / 11:13

  Mooie antwoorden heb je gegeven. Nee zeggen kan inderdaad heel erg moeilijk zijn. Daar zou ik zelf ook een beetje beter in moeten worden…
  Ben er nog steeds niet over uit of ik hem overneem, maar bedankt voor het taggen!!!

 16. 15 januari 2015 / 18:24

  Ah, deze moet ik dus nog beantwoorden. Lijkt me echt heerlijk, met onbeperkt budget de hele wereld over! Wij reizen dan wel veel, maar we moeten er ook goed voor budgetteren en echt goed op onze uitgaven letten. Dus een grote zak geld is dan ook absoluut welkom. Ik hoop dat het snel nog wat beter met je gaat weer. Vooral goed om jezelf blijven denken dus en niet teveel hooi op je vork nemen. Take care!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: