Home » Taking the Long Way

Taking the Long Way

Ik verlang naar de eerste voorjaarsprikjes. En dan bedoel ik aangename temperaturen, minimaal een graadje of vijftien, en een vrolijk zonnetje. Ik kan niet wachten om mijn motor van stal te halen. Ik heb sinds het begin van dit jaar gelukkig al vier korte ritjes mogen maken om mijn honger te stillen. Maar het prikt, jeukt, kriebelt en steekt om weer eens een echte rit te kunnen maken. Lekker toeren door de Eifel, de Ardennen of zomaar een blokje om ’s avond na het werk! En als ik nu.nl moet geloven krijgen we een geweldige lente. Tot die tijd mag ik het doen met de mooie herinneringen van afgelopen jaar of het jaar daarvoor.

Wat het ook goed doet hier in huis tijdens de koude winterdagen zijn de series Long Way Round (LWR) en Long way Down (LWD). Een tijdje terug hebben we LWR gekeken. En nu zijn we weer lekker op weg met LWD.
Twee heerlijke series die het hart van menig motorrijder harder doet kloppen.

Long Way Round

In 2004 Ewan and Charley embarked on an epic Long Way Round challenge, to bike 20,000-miles, cross 12 countries and 19 time zones in just 115 days. Riding their BMW GS R1200s, they crossed Europe, Ukraine, Russia, Kazakhstan and Mongolia to ride the Road of Bones through Siberia, over to Alaska, through Canada, North America and finished in New York. The Long Way Round journey would challenge their view of the world and also test their physical endurance.

Long Way Down

Following the world success of Long Way Round, Ewan and Charley once again combined their love for motorbikes with the irresistible lure of far-flung roads on the Long Way Down. Riding their BMW GS R1200s from John O’Groats, Scotland, through Western Europe, East and Southern Africa.

De serie(s) zijn al uitgezonden op bijvoorbeeld National Geographic Channel, zijn verkrijgbaar op dvd via de officiële Long Way Round website, maar ook via websites als bol.com of Wehkamp.

Ik kom de resterende wintermaanden wel door met ’t kijken naar deze serie(s), alvast leuke plannetjes maken voor het komende motorseizoen en wacht ondertussen (on)geduldig op de eerste echte zonnestralen.

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 21 februari 2011 / 23:07

  Nog even geduld, ’t komt vanzelf weer 😉
  Hier zag ik er trouwens afgelopen weekend al rijden hoor,brrr :bike:

 2. Redstar
  22 februari 2011 / 7:31

  Inderdaad wordt het zachtjes aan wel tijd dat we die kant op schuiven, maar dat gaat vanzelf.

 3. 22 februari 2011 / 10:54

  Geduld is een schone zaak 😉
  En veel plezier met de series.

 4. 22 februari 2011 / 12:16

  Hier in Geleen schijnt het zonnetje nu, maar wel nog -1. Dus dat schiet ook niet op.

 5. 22 februari 2011 / 18:06

  Je verlangens deel ik, maar die series moet ik nog eens even achteraan!

  • 26 februari 2011 / 13:55

   Zeker eens doen dan!

 6. 24 februari 2011 / 17:15

  Gaaf dat je motor rijdt. Mijn 1e rijlessen zijn gepland. Mijn man rijdt, dus achterop zit ik al. En ook dan kan ik al genieten van schitterende ritten. Een motorrijbewijs heb ik altijd al willen hebben, maar mijn geld is altijd opgegaan aan reizen. Dit jaar doe ik voor het eerst allebei 🙂

  Oh.. en die docu van Ewan en Charly…. inspirerend!! Heerlijk om naar te kijken, kan niets anders zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: