Dag zomer-vakantie, hallo ritme en regelmaat! Deze week is mijn vakantie voorbij en ga ik weer aan de slag. Nog steeds vanuit huis overigens en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven.

De vakantie was heerlijk! De batterij is weer volledig opgeladen. Ik heb een goede reset gehad daar in het mooie Duitsland en het nog mooiere Oostenrijk. Blogs daarover gaan vast nog volgen.

Maar dan, het normale ritme oppakken na de vakantie, dat is nogal een dingetje. Normaal en gezond eten, weer regelmatig sporten, op tijd naar bed en weer fris wakker worden. Het ritme weer vinden in je werk, de huishoudelijke taken en je sociale afspraken. Het zal toch weer langzaam moeten. Weten hoe ik dit aanpak?

Wees lief voor jezelf!

Je hoeft echt niet meteen weer in het dagelijkse regime. Gun jezelf de tijd om na je vakantie weer in het normale ritme te komen. Nog even heerlijk nagenieten van die relaxte ‘niks moet’ tijd. Dat fijne vakantie gevoel nog even vast houden kan echt geen kwaad. Wees gewoon lief voor jezelf!

Lief zijn voor jezelf kan bijvoorbeeld door nog wat extra me-time in te lassen. Bijvoorbeeld door je op te sluiten op de badkamer met een heerlijk verzorgend masker. Een fijne Yoga sessie. Of middels een online schopsessie. Bij de webshop van LASCANA bijvoorbeeld en daar wat mooie nieuwe lingerie aan te schaffen, wat nu extra mooi staat bij je gebruinde huid!

Mijn ultieme tip: zorg er voor dat je nog een paar dagen thuis hebt voordat je weer aan de slag moet. Lekker even wat tijd voor jezelf en wat na te tutten.

Motivatie om weer te sporten

Het ritme van sporten na de vakantie is voor mij persoonlijk nog het moeilijkste. Waar ik vaak vóór de vakantie in een goed en redelijk vast sport-ritme zit, zit dat na de vakantie vaak in een behoorlijk dip.

Het helpt mij echter enorm als ik nieuwe sportkleding aanschaf. Een mooie nieuwe sportlegging of een mooie sporttop bijvoorbeeld! Je krijgt meteen weer zin om die sportschool te bezoeken.

Slaap ritme kwijt? Zet je wekker!

Ik heb er zelf weinig moeite mee, mijn interne klok kent het woord uitslapen niet. Mijn ogen gaan rond de klok van zeven open. Maar mocht jij moeite hebben met op tijd naar bed gaan en vooral ook weer fris en fit uit bed, zet dan de wekker tijdens je laatste vakantiedagen. Zo kun je langzaam weer wennen aan het dagelijkse ritme en kom je na je vakantie iets makkelijker uit bed.

Gezond eten, maar wel makkelijk

Schnitzel met friet, Pizza, Flammkuchen, een lekker stuk gebak gebak op een terras. Wijntjes en cocktails. Vakantie is een tijd van genieten en enige structuur is vaak ver te zoeken. Na de vakantie is het weer tijd voor een boodschappenkar vol goede en gezonde voeding. Maar maak het jezelf ook weer niet te moeilijk met ingewikkelde en grote recepten, hou het eenvoudig.

Geen inspiratie? Denk eens aan een flinke pan broccoli- of pompoensoep. Lekker snel klaar, boordevol gezonde groente en je hebt meteen voor twee dagen gekookt.

Großglockner Hochalpenstraße
Met de mini op de Großglockner Hochalpenstraße

Dat waren mijn tips om weer in een normaal ritme te komen na de vakantie. Heb jij nog een fijne tip? Ik lees ze graag in de comments.