Terug in het ritme na de vakantie? Dé Tips

Categorie: Lifestyle
Getagd: Samenwerking

Dag zomer-vakantie, hallo ritme en regelmaat! Deze week is mijn vakantie voorbij en ga ik weer aan de slag. Nog steeds vanuit huis overigens en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven.

De vakantie was heerlijk! De batterij is weer volledig opgeladen. Ik heb een goede reset gehad daar in het mooie Duitsland en het nog mooiere Oostenrijk. Blogs daarover gaan vast nog volgen.

Maar dan, het normale ritme oppakken na de vakantie, dat is nogal een dingetje. Normaal en gezond eten, weer regelmatig sporten, op tijd naar bed en weer fris wakker worden. Het ritme weer vinden in je werk, de huishoudelijke taken en je sociale afspraken. Het zal toch weer langzaam moeten. Weten hoe ik dit aanpak?

Wees lief voor jezelf!

Je hoeft echt niet meteen weer in het dagelijkse regime. Gun jezelf de tijd om na je vakantie weer in het normale ritme te komen. Nog even heerlijk nagenieten van die relaxte ‘niks moet’ tijd. Dat fijne vakantie gevoel nog even vast houden kan echt geen kwaad. Wees gewoon lief voor jezelf!

Lief zijn voor jezelf kan bijvoorbeeld door nog wat extra me-time in te lassen. Bijvoorbeeld door je op te sluiten op de badkamer met een heerlijk verzorgend masker. Een fijne Yoga sessie. Of middels een online schopsessie. Bij de webshop van LASCANA bijvoorbeeld en daar wat mooie nieuwe lingerie aan te schaffen, wat nu extra mooi staat bij je gebruinde huid!

Mijn ultieme tip: zorg er voor dat je nog een paar dagen thuis hebt voordat je weer aan de slag moet. Lekker even wat tijd voor jezelf en wat na te tutten.

Motivatie om weer te sporten

Het ritme van sporten na de vakantie is voor mij persoonlijk nog het moeilijkste. Waar ik vaak vóór de vakantie in een goed en redelijk vast sport-ritme zit, zit dat na de vakantie vaak in een behoorlijk dip.

Het helpt mij echter enorm als ik nieuwe sportkleding aanschaf. Een mooie nieuwe sportlegging of een mooie sporttop bijvoorbeeld! Je krijgt meteen weer zin om die sportschool te bezoeken.

Slaap ritme kwijt? Zet je wekker!

Ik heb er zelf weinig moeite mee, mijn interne klok kent het woord uitslapen niet. Mijn ogen gaan rond de klok van zeven open. Maar mocht jij moeite hebben met op tijd naar bed gaan en vooral ook weer fris en fit uit bed, zet dan de wekker tijdens je laatste vakantiedagen. Zo kun je langzaam weer wennen aan het dagelijkse ritme en kom je na je vakantie iets makkelijker uit bed.

Gezond eten, maar wel makkelijk

Schnitzel met friet, Pizza, Flammkuchen, een lekker stuk gebak gebak op een terras. Wijntjes en cocktails. Vakantie is een tijd van genieten en enige structuur is vaak ver te zoeken. Na de vakantie is het weer tijd voor een boodschappenkar vol goede en gezonde voeding. Maar maak het jezelf ook weer niet te moeilijk met ingewikkelde en grote recepten, hou het eenvoudig.

Geen inspiratie? Denk eens aan een flinke pan broccoli- of pompoensoep. Lekker snel klaar, boordevol gezonde groente en je hebt meteen voor twee dagen gekookt.

Großglockner Hochalpenstraße
Met de mini op de Großglockner Hochalpenstraße

Dat waren mijn tips om weer in een normaal ritme te komen na de vakantie. Heb jij nog een fijne tip? Ik lees ze graag in de comments.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

10 Reacties

 1. Simone

  Ik heb op dit moment zwangerschapsverlof, dus heb nog een tijdje ‘vakantie’ gelukkig. Wel hele fijne tips!

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Nieuwe sportkleding helpt mij inderdaad vaak ook als ik een dipje heb om te gaan sporten of hardlopen!

  Antwoord
 3. Deborah

  Yup, nieuwe sportkleding werkt inderdaad wel erg motiverend 🙂
  Daarnaast de laatste twee dagen voor de start van een nieuwe werkweek weer een beetje bijtijds naar bed en op tijd weer uit.

  Antwoord
 4. Renata Feyen

  Als je op vakantie gaat is het altijd wel wat minder gezond eten, maar voor een paar dagen moet dat toch kunnen 🙂

  Antwoord
 5. Kiki Hasselton

  mij helpt nieuwe sportkleding ook vaak, maar de sinds corona heb ik even helemaal geen puf

  Antwoord
 6. Manon

  Vooral weer gezond gaan eten is voor mij een dingetje Haha. Fijne tips!

  Antwoord
 7. José

  Fijne tips! Vooral het weer gezond gaan koken en niet even snel een salade of pizza is weer een omschakeling. Maar geen probleem want ik vind koken leuk.

  Antwoord
 8. Marsha Alvarez

  Handige tips! Heb zelf niet echt een vakantie gehad dit jaar helaas. Ik weet niet of zwangerschapsverlof telt als een vakantie haha.

  Antwoord
 9. rachel

  ik heb altijd vakantie dus ik heb niet echt tips voor je, je hebt wel handige tips gegeven

  Antwoord
 10. Caroline

  Ik heb niet echt tips. Ik vind reizen en vakantie heerlijk en vind het ook zo fijn om weer thuis te zijn en de draad op te pakken.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...