Home » The Christmas Tag!

The Christmas Tag!

The Christmas Tag!

The Christmas Tag! Ik kwam het al op verschillende blogs tegen en is te leuk om te laten liggen.

Naarmate ik ouder wordt lijkt het erop dat ik kerst steeds leuker ga vinden. Waar ik een paar jaar geleden nauwelijks interesse had in ‘de boom’, wordt ‘ie de laatste jaren steeds vroeger opgezet en met steeds meer zorg opgetuigd. Ook aan alles eromheen hecht ik steeds meer waarde: samenzijn met familie en lekker eten. Genieten van elkaars gezelschap, leuk spelletje doen. Zolang het maar geen ‘verplicht nummertje’ wordt.

Favoriete kerstliedje? Eigenlijk vind ik alle kerstmuziek maar een beetje oubollig en zoet. Ik hou zelf van het iets stevigere werk. Maar merk wel dat ik toch een beetje stiekem mee loop te swingen op kerstdeuntjes op bijvoorbeeld de kerstafdeling van Intratuin.
Om dan toch een keuze te maken: The Kinks – Father Christmas

Echte kerstboom of een neppe kerstboom? Wij hebben hier een makkelijke neppert staan. Een zwarte. Met witte boa’s en veel verschillende soorten zilveren en witte ballen en zilveren slingers.

Favoriete kerstfilm? The muppet christmas carol 🙂

Muppet Christmas Carol

Uit eten of zelf koken? Beide kerstdagen gaan we op bezoek bij (schoon)ouders, dan dan wordt er voor mij gekookt. Zelf hebben we kerstavond als ‘onze’ avond gebombardeerd. Ik maak dan allerlei kleine hapjes voor op de gourmet. Glaasje witte wijn erbij er uren lang genieten aan tafel.

Kerstfeestje: organiseren of bezoeken? Ik ben zelf niet zo van het organiseren, dus laat mij maar bezoeken

Favoriete cadeautje om te krijgen? Een lekker geurtje maak je mij altijd wel blij mee.

Leukste kerstervaring tot nu? Tot nu toe maar een keer een echt speciale kerst gehad. En dat is kerst ’97 geweest, op kerst ochtend aan het ontbijt hebben Rene en ik besloten om te trouwen.

Witte kerst: ja of nee? Zolang ik de deur niet uit hoef, mag de kerst best wit zijn.

Kleuren in de kerstboom? Mijn eigen boom bevat wit en zilver. Maar van een sfeervolle boom met daarin mooie gekleurde ballen of lampjes kan ik ook genieten.

Oogschaduw met kerst: zilver of goud? Mocht ik al oogschaduw dragen, dan is dat vaak een bruine tint. Aangezien goud daar het dichtst bij komt kies ik voor goud.

Jurkjes of winterse truien? Zo’n gebreid jurkje. Zalig! Vooral met een paar stoere boots eronder. Dikke panty en klaar.

Vroeg opstaan of lang uitslapen met kerst? Van alle twee een beetje. Kerst betekend voor mij ook een vrije dag van werk. Slapen tot ik wakker wordt hoort daar ook bij. Helaas heeft mijn biologische klok zich ingesteld op maximaal half negen. Het tegenovergestelde, de hele dag in je nest liggen stinken, is weer zonde van de extra vrije tijd.

Cadeautjes geven of krijgen? Als er aan cadeautjes wordt gedaan maak ik er een sport van om binnen de afgesproken prijs een mooi aantal cadeaus bij elkaar te kopen. Cadeautjes krijgen is zeker ook leuk, het wordt extra gewaardeerd als er ook moeite is gedaan (en dan heb ik het niet over de aanschafwaarde) voor het cadeautje.

3 Reacties

 1. Serena
  22 december 2013 / 10:20

  Leuk, ik neem hem gedeeltelijk over!!!

 2. 23 december 2013 / 8:18

  Erg leuk om te lezen. Alvast fijne feestdagen!

 3. 23 december 2013 / 16:43

  Tof om te lezen, fijne kerstdagen! Geniet ervan! Die gebreide jurk klinkt heerlijk trouwens, ik ben d’r ook nog naar op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: