Home » The Iron Lady

The Iron Lady

Wij kijken nogal veel films en soms weet ik nog niet eens meer welke ik film nu wel en welke ik nu niet gezien heb. Op deze pagina ben ik dus sinds een paar dagen gestart met het bijhouden van de films die ik gezien heb – wel zo handig. Een film uit deze nog kleine lijst wil ik graag iets wat meer aandacht geven, namelijk: The Iron Lady (2012.)

The Iron Lady

The Iron Lady vertelt over het verhaal achter Margaret Thatcher, die zich door de obstakels van geslacht en klasse wist heen te slaan om zo gehoord te worden als vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Het verhaal gaat over macht en de prijs die daarvoor moet worden betaald. Tevens biedt het een portret van van een bijzondere en complexe dame.

Bij het starten had ik geen idee wat ik moest gaan verwachten van deze film. Het was eigenlijk al bedtijd en ik was bang dat ik halverwege de film zou indutten, vooral omdat politiek getinte films niet vaak mijn aandacht weten vast te houden. Maar van begin tot eind heeft deze film mij weten te boeien. Mede door Meryl Streep die in haar rol als Margaret Thatcher weer een subliem stukje acteerwerk weet neer te zetten. Aanradertje!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 11 januari 2013 / 12:19

    Ik heb hem nog steeds op de harde schijf staan. Toch maar eens kijken dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: