Meteen naar de inhoud
Home » The Running Tag

The Running Tag

Hardlopen, joggen of hoe je het ook noemt, ik probeer in elk geval zo’n drie keer per week mijn rondje te doen. Dinsdag kwam ik deze tag running tegen bij Jennn. Leuk om door middel van deze tag nog even in de hardloopflow te blijven.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
Vorig jaar Mei. Ik las er veel over via de vele blogs. Ik heb jaren geleden al een tijdje gelopen, maar geen idee waarom ik toen gestopt ben. Het was toen niet ver, zo’n 2,5 kilometer zo’n drie keer per week. Maar weet dat ik het heerlijk vond. Toen nog gewoon paar gympen aan en gaan. Vorige jaar ben ik gestart met Evi. Het doel was een betere conditie, paar kilootjes afvallen en een sterker lijf.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Ik wilde te veel, te lang en te snel in een veel te korte tijd. Mijn lijf zei nee. Ik heb gekampt met veel kleinere blessures (achillespezen, voeten, schenen, ja ik heb het overal wel gehad) waardoor ik weer genoodzaakt was weer enkele dagen of soms weken rust te nemen. In de winter ben ik totaal gestopt om mijn lichaam even complete rust te gunnen. Om daarna in het voorjaar weer heel rustig te beginnen. En nu gaat het wel goed. Ik dwing mezelf heel voorzichtig op te bouwen. Echt heel rustig aan richting de 5k.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Zie voorgaande post 🙂

Wat draag je tijdens het hardlopen?
Een driekwart sportlegging gekocht bij H&M. Of een korte sportlegging van Hummel. Afhankelijk van het weer.
Laatst nog drie shirtjes gekocht bij H&M.

2014-08-11 Bij H&M scoorde ik deze sport-shirtjes

2014-08-11 Bij H&M scoorde ik deze sport-shirtjes

Ik had tot die tijd altijd van die katoenen singletjes aan. Niet echt ideaal met dat gezweet.
Een dan afhankelijk van het weer wel of geen sportjasje erover. Ook dit is van H&M.
Heerlijk spul trouwens die sportlijn van H&M. Kost geen drol. Met zulke prijzen wordt sporten nog eens extra leuk 🙂

Ow, ik zweer bij de loopsokjes van X-socks. Één keer andere sokken aangehad en meteen had ik een blaartje op mijn hak.

Welke schoenen draag je tijdens het hardlopen en heb je aan- of afraders?
Ik heb vorig jaar een paar asics gekocht. Daar loop ik nog steeds op.
Ik wil van de winter eens gaan kijken bij een speciaal zaak en een paar écht goede laten aanmeten. Ik blijf namelijk lichte klachten houden aan de achillespezen. Waarschijnlijk heb ik schoenen nodig met nog meer demping.

2014-08-26 - Mijn asics helemaal vies

2014-08-26 – Mijn asics helemaal vies

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Eigenlijk alleen Runkeeper. Ik heb eerlijk gezegd nog geen andere app geprobeerd. Tips zijn dan ook van harte welkom.

Maakt lopen je hoofd leeg of vind je het juist heerlijk om zo de dag door te nemen?
Ik zet mijn playlist aan en schakel even helemaal af. Even me-meself-&-I. Me-time. Zo heerlijk!

Wat staat er nog op je wishlist?

  • Een paar nieuwe schoenen.
  • Een petje is ook wel handig heb ik laatst gemerkt. Toen regende het en heb ik een petje van René gejat tegen de regendruppels in mijn gezicht. Maar dit past niet helemaal goed, dus nu op zoek naar eentje voor mezelf.
  • Of van die haarbandjes. Die lijken me ook wel een handig om mijn lange haar uit mijn gezicht te houden.
  • Een langere broek voor als de temperaturen minder worden.
  • En ik zou nog een een sporthorloge /activity tracker willen. Ik ben er nu enkele aan het vergelijken. Die van Garmin, de vívofit, staat hoog bovenaan de wishlist maar ik ben nog wat reviews aan het afwachten.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat werkt juist bemoedigend?
Ik heb een kleine irritatie en dat zijn honden. Of beter gezegd mensen die niet het fatsoen hebben hun lieve hondenbeest even wat korter bij te halen. Honden vinden doorgaans een voorbij rennend iemand wel spannend…

3 reacties op “The Running Tag”

  1. Ik heb bewondering voor mensen die het zo stug vol kunnen houden. Ik ben er een paar keer aan begonnen, maar vind het echt hersendodend. Kan er niets aan doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.