Home » Thoughts of a Bikergirl

Thoughts of a Bikergirl

Thoughts of a Bikergirl

In mijn oproepje voor inspiratie kwam ook de vraag van Deisy van Visionairy Life: de echte gedachten van een motorrijder.
qoutes
Leuke vraag! Wie mij al wat langer volgt weet dat ik bij goed weer regelmatig er op uit trek voor een heerlijke motorrit. Ik woon in het heuvelachtige Zuid-Limburg (niet dat ik daar veel rij) en heb de Eifel en de Ardennen gewoon als achtertuin 😉

Bij deze dus, zomaar wat gedachten van een motorrijder/ster. En omdat plaatjes vaker meer zeggen dan 1000 woorden, natuurlijk ook wat plaatjes die precies de vraag beantwoorden.

Jahaaa, komende zondag eindelijk lente! Het eerste wat dan in mijn gedachten op komt. Start ‘ie nog? Past mijn motorbroek nog? Ligt er nog sneeuw in de Ardennen en/of Eifel? (geen idee/nee/ja zijn de antwoorden trouwens). O ja, ook zoiets. Pekel! Dat moet dus écht van de weg weg zijn.

dearwinter

Een recht stuk weg is dus SAAI! Bochten bochten bochten! Liefst langs kabbelende beekjes en mooie vergezichten, door heuvels en dalen. Nog beter bergen! Bergenpassen zijn de ultieme uitdaging!
Een motorrit is niet van A naar B. Een motorrit gaat van A naar B via C en D en vaak ook nog een klein stukje via E. 🙂

curve

Motorijden is voor mij een stukje ontspanning. De wind door de helm. Gedachten verzetten. Ontspannende inspanning!
therapy

Typische motorrijders termen; helmhaar, botsmuts, vierkante banden, schaamrandjes.
braap
lost

13 Comments

 1. 6 maart 2015 / 8:45

  Leuk! Ik wilde vroeger ook altijd mijn motorrijbewijs halen, maar het is er nooit van gekomen. Toch kriebelt het nog wel eens.

  • 6 maart 2015 / 10:25

   Je bent er nooit te oud voor hoor. Ik heb mijn motorrijbewijs ook pas op latere leeftijd gehaald.

 2. 6 maart 2015 / 8:52

  hahaha zo herkenbaar, nee ik heb geen motor rijbewijs, maar mijn oom wel, en dan ook alleen dat, hij heeft niet eens een gewoon? rijbewijs, alleen de motor. Ik weet dan ook niet beter dan dat er 3 motors waren, er lagen er 2 uit elkaar om weer samen te voegen, en eentje voor dagelijks gebruik van en naar werk, lol…

  En ik wilde altijd mee, dat mocht eerst nog niet, tot ik zes jaar? of is het nu 8 jaar oud was, en het wettelijk wel mocht, achterop, en bracht hij mij weleens naar mijn andere opa en oma, een klein stukje was dat maar, Amsterdam naar Halfweg/Zwanenburg maar wat vond ik dat geweldig! Later was de bedoeling dat ik weleens een keer mee zou mogen met de club, bij hem achterop, maar dat is er helaas nooit van gekomen… nu rijdt hij nog zeker wel, maar niet meer zo vaak als vroeger geloof ik, ben hem een aantal jaren kwijt geweest door omstandigheden, net weer contact gemaakt, kortom, ik ga het binnenkort horen allemaal 😀 En wie weet, mag ik alsnog mee achterop, hahaha

  • 6 maart 2015 / 10:27

   Achterop is zeker leuk! Je beleeft de rit dan wel anders dan zelf rijden.

 3. Serena
  6 maart 2015 / 10:20

  Ik ben er juist over aan het denken om mijn motor te schorsen. Vind het wel leuk om te rijden, maar die kleding en die helm vind ik maar allemaal omslachtig. In mijn omgeving rijdt er eigenlijk niemand en het is lastig als woon- werkverkeer. Ik heb gewoon de scooter weer uit het stof getrokken, hihi, veel makkelijker…

  • 6 maart 2015 / 10:31

   Voor Woon-werk gebruik ik de motor nog amper, dat deed ik vooral in de begin jaren. Nu is het puur een hobby! Ik heb ondertussen ook geïnvesteerd in goede en comfortabele kleding. Mijn jas (rukka) zit zo prettig dat ik het soms erg vind hem uit te doen….

 4. 6 maart 2015 / 11:44

  Oh wat gaaf! Elke rit lijkt mij zo een kick. Maar eerlijk gezegd zou ik het niet durven. Auto’s zijn meer mijn ding.

 5. 6 maart 2015 / 13:47

  Heerlijk!! Ben niet zo’n held op de weg. Daar kwam ik later pas achter. Maar voor ik mijn rijbewijs haalde wilde ik ook graag een motor. Juist om dit soort ervaringen op te doen!

 6. Deisy
  6 maart 2015 / 14:36

  Wat heb je er een topstukje van gemaakt zeg! Heb het echt met plezier zitten lezen. Ik ben zelf geen motorrijder maar het fascineert mij bijzonder wat iemand drijft om motor te rijden. Nu ik je ook zo hoor praten kan ik helemaal enthousiast worden en denk ik: waarom heb ik geen motorrijbewijs? Dus dank je wel voor je stukje inspiratie! *lacht nog even na door het leuke stukje* X

 7. 7 maart 2015 / 16:44

  Wat een heerlijk vrij gevoel moet dat zijn, zo op de motor de wijde wereld in.

 8. jackiedeklerk
  7 maart 2015 / 18:41

  hier krijg ik heimwee van…
  Mijn ex rijd motor, en ik vond het heerlijk om mee te gaan…
  Dat mis ik best wel…

 9. 10 maart 2015 / 10:40

  Haha wat een super leuke post om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.