Tip! Zet app notificaties en pushmeldingen uit

App notificaties en pushmeldingen uit

Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd erg onrustig werd van een telefoon die de hele dag meldingen uitspuwt. Ik gaf het hier als eens eerder aan, die notificatie bolletjes, die móeten gewoon weg! En dan ook nog eens al die pushmeldingen die je op een dag binnen krijgt. Mijn tip, zet de app notificaties en pushmeldingen uit!

En dat zijn er tegenwoordig nogal wat hè, die pushmeldingen en notificatie bolletjes. Ik bedoel, Facebook, je facebook pagina beheer app als je een pagina beheerd, de messenger app, Pinterest en Instagram. En dan hebben we ook nog eens Twitter en als je WordPress draait heb je waarschijnlijk ook die app op je telefoon staan. En dan noem ik alleen nog maar de social media kanalen.

Mijn tip, zet de app notificaties en pushmeldingen uit!

Tip, zet je app notificaties en pushmeldingen uit. Dit zorgt voor een stuk meer rust en stuk minder stress. Ik heb de afgelopen tijd al mijn social media apps zo’n beetje allemaal uitgezet qua meldingen. Of alleen dat ingesteld wat ik prettig vind. Zo heb ik bij instagram alleen een pushmelding bij een nieuwe volger, want daar ben ik altijd wel nieuwsgierig naar. En de reacties op mijn blog, ook die staan nog aan. Maar voor de rest staat alles uit. Wat een rust! En wees niet bang dat je iets mist. Zodra je een app opent, zie je alle nieuwe meldingen toch wél verschijnen. Want ook ik ben zeker blij met elk hartje, duim-op en reactie, ik wil ze voor geen goud missen!

App notificaties en pushmeldingen uit. Hoe dan?

Ik heb voor enkele apps beschreven hoe je je pushmeldingen naar wens kunt instellen. Let op, al deze instellingen zijn op basis van de iPhone apps.

Instagram: open je app en ga rechts beneden naar het poppetje. Klik daarna op de drie bolletjes rechtsboven. Het opties scherm opent zich dan. klik op instellingen voor push meldingen. Ik heb daar alles op “uit” staan, behalve “Nieuwe volgers”.

Facebook: ga in de app naar drie streepjes rechts beneden, scroll naar instellingen onderaan de pagina, klik account instellingen, meldingen, mobiel. Daar kun je afzonderlijk instellen welke meldingen je wel of niet wil ontvangen.

Facebook pagina beheer app: ga in de app naar meer (drie streepjes), scroll naar beneden naar pagina instellingen, push meldingen en zet daar het vinkje bij “uit”. Of stel het in naar eventuele andere wensen.

Pinterest: Druk rechts beneden op het poppetje, daarna rechtsboven op het boutje, je gaat dan naar je instellingen pagina. Wijzig instellingen. Scroll naar berichtgeving en klik daar op het pijltje bij Push. Daar kun je dat instellen wat je wensen zijn. Ik heb “geen push meldingen” aangevinkt staan.

Quick and Easy: Als je gewoon snel en makkelijk wil doen. Je gaat op je iPhone naar de instellingen app, klikt op berichtgeving, gaat naar de gewenste app en schakel per gewenste app het schuifje “sta berichtgeving toe” uit.
In een keer alles uit. Makkelijker kan niet!

App notificaties en pushmeldingen uit

Resultaat!

Ik moet eerlijk bekennen, het is een verademing sinds ik dit allemaal heb ingesteld. Of beter gezegd uitgeschakeld.
Ik pak niet meer bij elke melding mijn telefoon in mijn handen. Het is mogelijk aandachtig een film of serie te kijken zonder gestoord te worden door een lading push berichten die toch weer je nieuwsgierigheid aanwakkeren. Ook kan ik rustig aan een nieuwe blog werken zonder constant afgeleid te worden door mijn iPhone die bijvoornbeeld weer nieuwe reeks likes op instagram uitspuwt. Heerlijk gewoon.
Op tijden die ík wel geschikt vind, kijk ik mijn social media kanalen na op nieuwe volgers, likes en toffe reacties.

Kortom, minder afleiding. Meer rust. Met een paar simpele instellingen!

Heb jij nog altijd alle notificaties aanstaan? Of ga je na het lezen van mijn artikel actie ondernemen?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

2 Comments

  1. iliveformydreams.com

    Ik heb al jaren alle notificaties uitstaan. Echter heerlijk! Ik kijk wel zodra ik wat wil zien, en niet omdat er een melding afgaat.

    Reply
  2. Tania

    Bij mij staan enkel de notificaties van whatsapp op. Denk dat ik ander gek zou worden van de hele dag die berichten te zien

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Heb jij ook een account bij een externe service om je linkinbio te beheren? Helemaal niet nodig! Ik leg je uit hoe je zelf een eigen linkinbio pagina maakt zodat je geen externe services meer nodig hebt. En het is echt super makkelijk. Wat is linkinbio? Linkinbio...

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics, ik heb het gekoppeld maar ik werd er eerlijk gezegd een beetje kriebelig van. Er zijn zoveel soorten statistieken te bekijken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Wáár moet je in godsnaam kijken! Waar vind ik mijn unieke bezoekers. En waar zie...