Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral méér sfeer in de slaapkamer creëren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel chique stijl. Een slaapkamer die uitnodigt om lekker weg te kruipen onder je comfortabele dekbedje en zorgt voor een ontspannende slaap.

We zijn ver klaar. De basis staat. Er zijn nog dingen die op de verlanglijst staan om het echt helemaal af te maken. Denk aan wat extra sierkussens en iets moois voor aan de muur boven het hoofdeinde. Maar daarvoor moeten we nog even verder sparen. Zo blijf je altijd wel bezig in je eigen paleisje.

Maar wat zorgt nu voor meer sfeer in de slaapkamer? Ik geef je enkele eenvoudige tips die je zeker op weg helpen.

Geef de muur een donkere kleur

Lichte kleuren maken een ruimte dan wel groter, donkere kleuren zorgen voor een relaxte en ontspannen sfeer, perfect dus voor meer sfeer in de slaapkamer.

En hoewel de rest van ons huis voornamelijk uit lichte kleuren bestaat, hebben we voor de muur in de slaapkamer gekozen voor mat-zwart ‘Puur Grafiet’ van Flexa.

Maar je zou bijvoorbeeld ook voor rustgevende blauwtinten kunnen kiezen. Uit onderzoek blijkt dat de kleur blauw een kalmerend effect heeft. Sterker nog: het zou in sommige gevallen zelfs je (hoge) hartslag kunnen verlagen. Daarbij geeft het een gevoel van sereniteit. Precies wat je wilt hebben in de slaapkamer! (bron) In plaats van zwart of blauwtinten zou je ook kunnen kiezen voor een bordeaux rode slaapkamer.

Is een donkere muur je een stap te ver, kies dan eens voor donker beddengoed. Of misschien is een ronde cirkel op de muur wel een leuk idee.

Goede verlichting

Sfeer in de slaapkamer wordt ook mede bepaald door goede verlichting. Kies voor verlichting die dimbaar is en misschien zelfs voor verlichting die in een andere kleur is in te stellen.

Fijn en kwalitatief beddengoed

Investeer in mooi maar ook goed beddengoed. Kies voor een dekbed van katoen. Katoenen dekbedden zijn goed warmteregulerend, vochtabsorberend en ventilerend. Omhul je dekbed met een mooi en kwalitatief dekbedovertrek en bepaal hiermee de sfeer van je slaapkamer.

Maar denk ook eens aan een matrasbeschermer. Matrasbeschermers zorgen ervoor dat de goede kwaliteit van jouw matras behouden blijft en langer meegaat. Een molton beschermt het matras actief tegen bacteriën, vuil en huisstofmijt. 

Sfeer in de slaapkamer? Werk met laagjes

Kies naast een mooi dekbedovertrek ook voor een fijne sprei in een luxe stof. Of gebruik meerdere spreien van verschillende materialen en structuren. Maak het geheel af met wat luxe sierkussens.

Planten in de slaapkamer

Zet planten in je slaapkamer. Planten in je slaapkamer zorgen niet alleen voor sfeer. De meeste planten werken luchtzuiverend en zorgen voor extra zuurstof gedurende je slaap. Des te meer reden om je urban jungle weer wat verder uit te breiden.

Kortom, genoeg tips om je slaapkamer in enkele eenvoudige stappen om te toveren naar een sfeervolle ruimte die rust uitstraalt.

Hoe ziet jouw slaapkamer er eigenlijk uit?


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Samenwerken met mij als blogger? Leuk! kijk hier voor de mogelijkheden.