Meteen naar de inhoud
Home » Tips voor een goede basisgarderobe

Tips voor een goede basisgarderobe

Heb je ondanks een overvolle kast ‘niets om aan te trekken’? Met een goede basisgarderobe kom je een heel eind. Hiermee kun je goed combineren en variëren en heb je opeens veel meer om aan te trekken.

Alleen al om die reden is mijn garderobe vooral basis. Ik heb in de afgelopen jaren gezocht naar een aantal, vaak wat duurdere, basis kledingstukken die mijn basisgarderobe goed aanvullen en waar ik vervolgens jaren plezier van kan hebben. En in het kader van minimalistisch en duurzaam, wat tegenwoordig zo hip is, alleen maar goed toch?

Wat zit er in een goede basisgarderobe?

Een goede basisgarderobe bestaat uit kwalitatieve kledingstukken die je een aantal seizoenen achter elkaar kunt dragen. Ze vervelen niet snel en hebben een goede pasvorm. De basis is neutraal qua kleur, tijdloos en combineert moeiteloos met trenditems. Je kunt een basisgarderobe zo uitgebreid maken als je wilt, maar met de volgende items ben je al een heel eind.

  • Effen shirts en basic blouses
  • Simpele rok en/of eenvoudig jurkje (little black dress)
  • Een mooi jasje en/of klassieke blazer
  • Een goede spijkerbroek en een basic zwarte broek
  • Een outfit is niet compleet zonder een paar mooie schoenen!

Effen kledingstukken

Effen kleding is tijdloos en combineert makkelijker dan prints. Kies daarom effen kledingstukken voor een goede basisgarderobe en hou de prints als aanvulling.

Accessoires

In een handomdraai kun je je basisoutfit veranderen in een blikvanger, door handig te combineren met accessoires. Denk aan een bijzondere riem, een prachtige leren tas of mijn favoriet, een kleurrijke sjaal.

Cowboylaarzen

Ik heb witte en zwarte sneakers. Een paar toffe kistjes. Lange laarzen en enkel laarzen. Alleen een paar stoere Cowboylaarzen ontbrak nog in mijn basisgarderobe. Laatst zag ik een paar op de site van Sacha die mij enorm aanspraken en besloot ze te bestellen.

Ze combineren super op een skinny jeans, maar ik zie me deze stoere boots ook al onder een basis zwart kort rokje dragen. Kortom, prima aanvulling voor mijn basisgarderobe. Welk kledingstuk zie jij als een aanvulling op een goede basisgarderobe?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

12 reacties op “Tips voor een goede basisgarderobe”

  1. Voor mij zijn effen shirts echt basiskleding, net als in de winter sjaaltjes. Ik draag sowieso het liefst effen kleding. Verder loop ik vooral in een spijkerbroek en op mijn sketchers of ecco’s.

  2. Ik heb een aantal blouses en truien waar ik veel mee wissel. Ik heb ook niet veel kleding, maar ook door verschillend combineren zie je er toch altijd weer anders uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.