Tips voor een goede en duurzame basisgarderobe

tips duurzame basis garderobe
Categorie: Lifestyle

Heb je ondanks een overvolle kast ‘niets om aan te trekken’? Met een goede basisgarderobe kom je een heel eind. Hiermee kun je goed combineren en variëren en heb je opeens veel meer om aan te trekken. Alleen al om die reden is mijn garderobe vooral basis. Ik heb in de afgelopen jaren gezocht naar een aantal, vaak wat duurdere, basis kledingstukken die mijn basisgarderobe goed aanvullen en waar ik vervolgens jaren plezier van kan hebben. En in het kader van minimalistisch en duurzaam alleen maar goed toch?

Wat zit er in een goede basisgarderobe?

Een goede basisgarderobe bestaat uit kwalitatieve kledingstukken die je een aantal seizoenen achter elkaar kunt dragen. Ze vervelen niet snel en hebben een goede pasvorm. De basis is neutraal qua kleur, tijdloos en combineert moeiteloos met trenditems. Je kunt een basisgarderobe zo uitgebreid maken als je wilt, maar met de volgende items ben je al een heel eind.

 • Effen shirts en basic blouses
 • Simpele rok en/of eenvoudig jurkje (little black dress)
 • Een mooi jasje en/of klassieke blazer
 • Een goede spijkerbroek en een basic zwarte broek
 • Een outfit is niet compleet zonder een paar mooie schoenen!

Effen kledingstukken

Effen kleding is tijdloos en combineert makkelijker dan prints. Kies daarom effen kledingstukken voor een goede basisgarderobe en hou de prints als aanvulling.

Accessoires

In een handomdraai kun je je basisoutfit veranderen in een blikvanger, door handig te combineren met accessoires. Denk aan een bijzondere riem, een prachtige leren tas of mijn favoriet, een kleurrijke sjaal.

Cowboylaarzen

Ik heb witte en zwarte sneakers. Een paar toffe kistjes. Lange laarzen en enkel-laarsjes. Alleen een paar stoere Cowboylaarzen ontbrak nog in mijn basisgarderobe. Laatst zag ik een paar op de site van Sacha die mij enorm aanspraken en besloot ze te bestellen.

goede en duurzame basisgarderobe
goede en duurzame basisgarderobe

Ze combineren super op een skinny jeans, maar ik zie me deze stoere boots ook al onder een basis kort rokje dragen of een zwart jurkje dragen. Kortom, prima aanvulling voor mijn basisgarderobe.

Welk kledingstuk zie jij als een aanvulling op een goede basisgarderobe?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

12 Reacties

 1. Bianca Schrijft

  Voor mij zijn effen shirts echt basiskleding, net als in de winter sjaaltjes. Ik draag sowieso het liefst effen kleding. Verder loop ik vooral in een spijkerbroek en op mijn sketchers of ecco’s.

  Antwoord
 2. Ilse

  Leuke outfit een heel leuke en goed uitleg!

  Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Ik ben dol op cowboy laarzen dus ik vind die erg leuk. Een goed basiskledingstuk is voor mij een fijne jersey rok.

  Antwoord
 4. Felice Veenman

  zodra ik be afgevallen, mag ik een hele mooie Levi basic kopen…

  Antwoord
 5. Britt - DailyDazzle.nl

  Een spijkerjasje behoort voor mij zeker bij de basisgarderobe. Al trek ik hem alleen in de winter niet zo snel aan..

  Antwoord
 6. Wanda

  Effen shirts en idd een goede spijkerbroek en een zwart jasje. Voor alle gelegenheden geschikt.

  Antwoord
 7. mario

  Ik heb een aantal blouses en truien waar ik veel mee wissel. Ik heb ook niet veel kleding, maar ook door verschillend combineren zie je er toch altijd weer anders uit 🙂

  Antwoord
 8. Manon

  Ik draag altijd veel basics, zo makkelijk te combineren inderdaad. Wisselen is fijn!

  Antwoord
 9. Corrina

  Ik ben zo maf type dat maakt altijd setjes en combi’s en hang het ook zo in de kast vooral met de sportkleding

  Antwoord
 10. Cynthia

  Een lekker zittende zwarte broek is voor mij wel een must als basic. Daar kan alles op!

  Antwoord
 11. Saskia

  Leuk artikel, ik hou heel erg van basic. Mijn hele kledingkast bestaat eruit haha.

  Antwoord
 12. Nicole Orriëns

  Oh, ik ben dol op cowboylaarzen! Deze zijn erg leuk. En bijzonder door dat stukje metaal aan de voorkant!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...