Tips voor goede werkplek verlichting

Getagd: Samenwerking

Ik werk vaak thuis. Voor ‘de baas’ of voor mijn blog. Ik heb het geluk dat ik voorzien ben van een hele fijne werkplek met twee grote beeldschermen, een heerlijke luxe bureaustoel en een fijne macbook. Maar wat eigenlijk net zo belangrijk is, is goede werkplek verlichting. Ik ben op zoek gegaan naar de juiste tips.

Goede werkplek verlichting

Een goede werkplek verlichting is heel belangrijk. Niet alleen om de kleine lettertjes goed te kunnen lezen, maar ook omdat (dag)licht van invloed is op je productiviteit. Bovendien helpt goede werkplek verlichting om (oog)vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Veel daglicht is dus goed, maar er er zijn ook zaken waar je rekening mee moet houden.

Daglicht

Gezellig door het raam naar buiten te kijken tijdens je werk? Beter van niet. Als je met je gezicht richting het raam werkt, is het contrast tussen het heldere buitenlicht en het computerscherm veel te groot. Je ogen moeten zich steeds aanpassen, wat zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zit je met je rug naar het raam? Dan werk je in je eigen schaduw en verhinder je een goede verlichting van je werkplek. Daarbij kan het daglicht of de zon weerkaatsen op het scherm, wat een hinderlijke reflectie geeft.

Je zit dus het beste dwars ten opzichte van het raam en liever niet te dichtbij. Lukt dat niet, dan moet je het licht van buiten afschermen door middel van zonwering. Ben je rechtshandig? Zorg dan dat het daglicht van links invalt. Zo valt er geen storende schaduw op het werkblad.

Ik zit dus best prima met daar links naast me het raam met voldoende daglicht.

Werkplek

Van Directlampen.nl kreeg ik de kans om mijn werklek nog meer te optimaliseren voor thuiswerken. Ik koos deze stoere Industriële tafellamp met kantelbare kap die een mooi licht verspreid achter mijn beide beeldschermen. Iets wat ik zelf als zeer prettig ervaar tijdens het werken. De lamp voelt bij tillen lekker zwaar en degelijk aan, dus de katten stoten ‘m ook niet zo snel om. Verder heeft hij een hele mooie kwaliteit afwerking.

En omdat ik toch al een zwak heb voor gekleurd licht heb ik in deze tafellamp ook maar meteen een slimme Philips Hue lamp gedraaid.

Wil je weten hoe je je (thuis)werkplek eventueel wat duurzamer wil inrichten? Kijk dan op de blog van Lisanne. Zij schreef een tof blogartikel vol tips om je werkplek duurzamer in te richten.

werkplek verlichting

bron: VT Wonen – Houd het licht

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

14 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Ik vind het een hele mooi tafellamp zeg. Stoer en toch ook een beetje nostalgisch.

  Antwoord
 2. Danielle

  Super leuke lampen! Ik heb in mijn werkkamer (ook meteen mijn (naai)atelier, daglichtlampen-tllampen. vind ik zelf echt ideaal

  Antwoord
 3. Lizzie

  Grappig ik heb daar eigenlijk nooit echt over gedacht. Heb gewoon mn normale lampen aan.

  Antwoord
 4. Maaike | Travelbliss

  Daar had ik nog nooit over nagedacht van welke kant de verlichting moet komen en dat het zoveel invloed kan hebben 😉

  Antwoord
 5. Dhini

  Superleuk lamp. Ik wil in mijn kamer lampen net als voor in de winkel. Heel veel licht. Alleen ik zie veel lampen met warm white effect in de winkel. Ik zoek/wil de lampen met daglicht in mijn werkkamer.

  Antwoord
 6. MC Kleuver

  Gelukkig zit ik ook dwars op het raamkozijn en dat zowel thuis als op het werk. Dat is inderdaad erg fijn, want de zon schijnt praktisch gezien nooit op het scherm.

  Antwoord
 7. Joost Poppinga

  Wow wat een toffe lamp! Die ga ik ff bestellen!

  Antwoord
 8. Henk

  Zou op het werk ook handig zijn, in plaats van die standaard verlichting

  Antwoord
 9. Sandra

  Goed licht is zo belangrijk! Doet zoveel met de sfeer in een kamer en je concentratie…Enjoy je nieuwe lampen!

  Antwoord
 10. Jouvence.nl

  Wat een leuke lamp en ook erg handig voor op het bureau.

  Antwoord
 11. Manon

  Wat een leuke lamp! Stoer.

  Antwoord
 12. Wanda

  Ik heb afgelopen week voor het eerst thuisgewerkt en merkte inderdaad wel dat de verlichting niet helemaal je van het was. Dus ik ga zeker even kijken naar deze lamp!

  Antwoord
 13. Deborah

  Oh het is zo belangrijk om goed licht te hebben op je werkplek. Iets dat vaak wordt onderschat. Ook bij ons op de zaak. met gevolg: vermoeide ogen en koppijn aan het einde van de dag.
  Mooie lamp heb je gekozen. En wat een toffe werkplek voor thuis! Jaloers haha!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral méér sfeer in de slaapkamer creëren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel...

Hotel Chique met kunstplanten

Hotel Chique met kunstplanten

We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een...