Home » Traditionele Cake

Traditionele Cake

Afgelopen zondag bakte ik een cake. Gewoon een eenvoudige cake. Maar op een manier zoals ik ‘t nog nooit eerder gedaan had. Dus niet kant en klaar uit pak, maar met allemaal losse ingrediënten. Een traditionele cake dus. Een cake zonder pakjes en zakjes. En lekker dat deze cake is!

Recept Traditionele Cake

Recept Traditionele Cake

Ingrediënten voor een traditionele cake.

  • 4 Eieren.
  • Bloem. 200 gram (zeven van te voren is aan te raden).
  • Suiker, 200 gram
  • Roomboter, 200 gram
  • Snufje zout

Zorg dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn. Ik had deze de avond van te voren al buiten de ijskast gelegd. Doe alles bij elkaar in een mengkom en mix het geheel tot een smeuïge massa.

Cakevorm invetten en bestuiven met bloem. Doe het mengsel in de cakevorm en plaats dit ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Traditionele Cake

En klaar is je traditionele cake zonder pakjes en zakjes! Een ander recept zonder pakjes en zakjes is bijvoorbeeld deze Broccolisoep.

Dit recept, maar ook vele andere recepten vind op mijn Pinterest recepten bord.

Op zoek naar het recept voor een traditionele cake? Een cake zonder pakjes en zakjes maar met pure ingredienten. Zoek niet verder.

Bak jij wel eens een cake?

6 Comments

  1. 20 maart 2013 / 23:35

    Ja zo bak ik ze ook, als ik het eens doe, met dezelfde hoeveel heden. Ik doe alleen eerst de suiker en de boter goed mixen, daarna pas de eieren stuk voor stuk en als laatste de bloem en snoepen maar, want het beslag op zich is ook al errug lekker 😀

  2. Serena
    21 maart 2013 / 14:30

    Zo maakte ik hem vroeger altijd, heerlijk!!!

  3. Stephanie
    6 april 2013 / 11:24

    Lekker joh! Meestal doe ik van alles 250 gram dan heb je extra veel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.