Home » Travel: Silvretta Hochalpenstrasse

Travel: Silvretta Hochalpenstrasse

Travel: Silvretta Hochalpenstrasse

Ik heb ik de afgelopen jaren tijdens mijn motorvakanties best wel een aantal bergpassen van mijn bucketlist mogen strepen. Maar welke zijn nu de allermooiste om met de motor, auto mag ook hoor, te rijden? Ik som ze graag voor je op. In deze blogpost behandel ik de Silvretta Hochalpenstrasse.

Silvretta Hochalpenstrasse

Wij hebben er al twee maal voor gekozen om in Oostenrijk niet de snelweg (S16 bludenz landeck) te nemen maar te rijden via de Silvretta Hochalpenstraße.
Want als motorrijder zoek je bochtjes op en probeer je snelweg als het even kan zoveel mogelijk te vermijden. Bochtjes, die heeft de Silvretta Hochalpenstrasse wel 😉

De Silvretta-Hochalpenstraße staat bekend als een van de mooiste en meest geliefde panoramawegen van de Alpen. Deze route is 22,3 km lang en leidt van Partenen in Montafon (1.051 m) via in totaal 34 haarspeldbochten naar de 2.032 m hoge Bielerhöhe (tolweg) en vandaar naar Galtür (1.584 m) in het Paznauntal.

De Bielerhöhe ligt op het hoogste punt van de Silvretta Hochalpenstraße tussen Montafon en het Paznauntal. Deze plek is het vertrekpunt van veel wandelingen en tochten. Het berglandschap met de Silvrettasee is indrukwekkend. In het restaurant Silvrettasee geniet je van een uniek uitzicht op de Silvrettasee.

silvretta_hochalpenstrasse
Silvretta Hochalpenstrasse en zijn vele mooie en uitdagende bochtjes. Hier gaat een motorrijders hart sneller van kloppen!

Bron tekst en foto

Zelf uiteraard ook al de nodige foto’s gemaakt op deze geweldig mooie pas.
Silvretta Hochalpenstraße
Bochtjes Silvretta Hochalpstraße
Silvretta Hochalpstraße

Lunchen/pauzeren met dit uitzicht! Wie wil dat nou niet.

Silvrettastausee

Volg:

2 Reacties

  1. 28 februari 2016 / 22:19

    Het lijkt mij ontzettend gaaf om met de motor daar doorheen te rijden. Mooie foto’s en dienweg vol bochten ziet er heel mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: