Home » Trier Duitsland – Relaxte Citytrip

Trier Duitsland – Relaxte Citytrip

Trier - Porta Nigra

Tijdens onze zomervakantie brachten wij een bezoek aan het mooie Trier in Duitsland. Een heerlijke stad die ik in de toekomst zeker vaker ga bezoeken. Niet alleen omdat hij op nog geen uurtje rijden vanaf onze camping ligt. Maar ook omdat het een relaxte stad is vol mooie historische gebouwen, gezellige terrassen voor een hapje of drankje en genoeg winkels om heerlijk te kunnen shoppen. En daar hou ik wel van.

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Een populaire plaats die veel bezocht wordt door toeristen. Wanneer je in de Eifel bent mag een bezoek aan de oudste stad van Duitsland eigenlijk niet ontbreken. Trier is ook één van de bekendste plaatsen in Duitsland. De plaats trekt jaarlijks vele bezoekers en dat is niet voor niets. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis.
Er zijn vele bezienswaardigheden waarvan veel stammen uit de Romeinse tijd. Een aantal staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
In Trier kun je je prima een dag of meerdere dagen vermaken door de vele bezienswaardigheden te bekijken, wandelen door de prachtige straten van de stad of te shoppen.

Porta Nigra

De Porta Nigra, zwarte poort, is de bekende stadspoort. Gebouwd in 180 na Chr. en één van de best bewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alpen.

Trier - Porta Nigra

Trier is ook Shop Till You Drop

Ook de liefhebber van shopping komt in deze stad prima aan zijn trekken. Vanaf de gezellige Hauptmarkt kun je de drie belangrijkste winkelstraten bereiken, de Simeonstrasse, de Brotstrasse en de Fleischstrasse. Deze winkelstraten zijn autovrij. In de Fleischstrasse vind je vind je ook Trier Galerie, een shoppingmall van drie verdiepingen met ongeveer zeventig winkels, restaurants en bars. Dus ook tijdens een regenachtige dag kun je hier goed vertoeven.

Trier helemaal gezien? Vanuit Trier kun je ook prima een of meerdere dagen naar Luxemburg uitwijken.

Bewaren voor later? Pin het!

Trier, de oudste stad van Duitsland leent zich prima voor een dagje cultuursnuiven, shop till you drop en gezellig keuvelen op een terras.

Sommige stukken tekst zijn geleend: bron

Heb jij Trier al eens bezocht?

15 Comments

 1. 7 oktober 2017 / 13:33

  I hou van Trier! Ik denk dat dit de mooiste stad in Duitsland is. Al die historische bezienswaardigheden zijn zo prachtig! En je kunt er fijn winkelen 🙂

 2. 7 oktober 2017 / 14:05

  Dat ziet er een leuk tripje uit! Het moet niet altijd ver weg zijn! 🙂

 3. Peggy
  7 oktober 2017 / 14:32

  Mooie foto’s! Lijkt mij een interessante stad. Ik ben zelf echt nog nooit in Duitsland geweest geloof ik..Overal in Europa behalve Duitsland 😛

 4. Evelyne
  7 oktober 2017 / 17:42

  Ik ben ooit eens in Trier geweest, maar vond het daar niet zo leuk. Misschien hebben we er de slechtste dag uitgenomen om tot daar te gaan, want de stad was heel druk. Misschien moet ik het ooit eens overdoen en valt het me beter mee 🙂

 5. 8 oktober 2017 / 9:04

  Prachtig, ja Trier, toen wij de ingang niet konden vinden met de auto omdat alles open lag en omgeleid werd, hahahaha Dus werd het Koblenz 😉 Wie weet ooit.

  X

 6. 8 oktober 2017 / 9:29

  Ik ken Trier alleen als stop op weg naar Frankrijk of terug naar huis. De volgende keer toch maar eens wat langer blijven

 7. ekebrouwer
  8 oktober 2017 / 11:53

  Ik wil dolgraag eens naar Trier toe! Mijn man kwam hier veel als kind en vertelt er altijd heel enthousiast over!

 8. lauradaems
  8 oktober 2017 / 14:16

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er wel een gezellige stad uit! Ik zou vooral gaan om te shoppen dan 😉

 9. 9 oktober 2017 / 7:33

  Trier moet inderdaad heel mooi zijn en dat wordt maar weer bevestigd. Ik wil er ook graag nog eens naar toe.

 10. 10 oktober 2017 / 19:31

  Ik ben er nog nooit geweest maar wel al vaker gehoord dat het de moeite waard is. Ziet er mooi uit!

 11. 14 oktober 2017 / 22:43

  Leuk, Trier! Ik ben hier vroeger een aantal keer met mijn ouders geweest, maar ik moet zeker eens terug. Ik herinner me helemaal niet meer dat het er zó leuk is!

 12. 15 oktober 2017 / 15:15

  Weetje duitsland staat eigenlijk bekend als een treurig en grijs land, maar als je deze fotos zo ziet wil je er toch gelijk naartoe! Prachtig!

 13. Annemieke
  22 oktober 2017 / 18:33

  Hele, hele, hele leuke stad, vooral tijdens de kerstperiode. Echte aanrader !! Goede en hoogwaardige Kerstmarkt en daarnaast overvloedig winkelaanbod. NIet zo druk als Keulen, Dusseldorf, Dormund of Oberhausen waar je over de Nederlanders loopt. Dagtocht naar Luxemburg is tevens aanrader. Zal zeggen goede schoenen aan en creditcard mee. Hotel Ibis Style (midden in de winkelstraat) is een echte uitstekend, hebben tevens parkeerplaats voor hotelgasten. ‘s-avonds lekker dineren in de stad, genoeg locaties tegen schappelijke prijzen (voordeliger dan in NL).

  • 23 oktober 2017 / 9:48

   De kerstmarkt ken ik nog niet. Deze misschien binnenkort eens op de agenda zetten. Dankjewel voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.