Trier - Porta Nigra
Travel

Trier Duitsland – Relaxte Citytrip

Tijdens onze zomervakantie brachten wij een bezoek aan het mooie Trier in Duitsland. Een heerlijke stad die ik in de toekomst zeker vaker ga bezoeken. Niet alleen omdat hij op nog geen uurtje rijden vanaf onze camping ligt. Maar ook omdat het een relaxte stad is vol mooie historische gebouwen, gezellige terrassen voor een hapje of drankje en genoeg winkels om heerlijk te kunnen shoppen. En daar hou ik wel van.

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Een populaire plaats die veel bezocht wordt door toeristen. Wanneer je in de Eifel bent mag een bezoek aan de oudste stad van Duitsland eigenlijk niet ontbreken. Trier is ook één van de bekendste plaatsen in Duitsland. De plaats trekt jaarlijks vele bezoekers en dat is niet voor niets. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis.
Er zijn vele bezienswaardigheden waarvan veel stammen uit de Romeinse tijd. Een aantal staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
In Trier kun je je prima een dag of meerdere dagen vermaken door de vele bezienswaardigheden te bekijken, wandelen door de prachtige straten van de stad of te shoppen.

Porta Nigra

De Porta Nigra, zwarte poort, is de bekende stadspoort. Gebouwd in 180 na Chr. en één van de best bewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alpen.

Trier - Porta Nigra

Trier is ook Shop Till You Drop

Ook de liefhebber van shopping komt in deze stad prima aan zijn trekken. Vanaf de gezellige Hauptmarkt kun je de drie belangrijkste winkelstraten bereiken, de Simeonstrasse, de Brotstrasse en de Fleischstrasse. Deze winkelstraten zijn autovrij. In de Fleischstrasse vind je vind je ook Trier Galerie, een shoppingmall van drie verdiepingen met ongeveer zeventig winkels, restaurants en bars. Dus ook tijdens een regenachtige dag kun je hier goed vertoeven.

Trier helemaal gezien? Vanuit Trier kun je ook prima een of meerdere dagen naar Luxemburg uitwijken.

Trier, de oudste stad van Duitsland leent zich prima voor een dagje cultuursnuiven, shop till you drop en gezellig keuvelen op een terras.

Sommige stukken tekst zijn geleend: bron

Heb jij Trier al eens bezocht?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.