twijfels

Toen ik de rekening kreeg van mijn (ook op laag pitje staande) zakelijke domeinnaam bedacht ik me ineens dat ik ook nog een blog heb. Een blog wat al geruime tijd op een heel laag pitje staat. Omdat ik nog altijd twijfel wat ik met dit persoonlijk stukje internet moet gaan doen. Het bloggen heb ik wel een beetje gehad. Hoe leuk ik het ook vond, ik begon steeds meer als een verplichting te voelen. De ideeën raakte ook een beetje op na al die tijd. En na de zoveelste tag te hebben overgenomen bij gebrek aan inspiratie heb ik alles maar even op een lager pitje gezet.
Voor een maandje of zo, of tot na de vakantie, want dan had ik vast weer genoeg voer om mijn blog te vullen. Dacht ik!

Ondertussen zijn we precies vier (voorgaande post was 15 juni) maanden verder. Staan de foto’s van de vakantie nog altijd onaangeraakt op mijn camera, is er voor het eerst sinds jaren geen vakantie verslag en heb ik vrijwel geen enkele blog meer bezocht of zelf een geschreven.
Ik heb er een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant mis ik jullie leuke reacties en lieve mailtjes, de afleiding die ik had door het bloggen en het geknutsel met foto’s. Aan de andere kant mis ik bepaalde dingen totaal niet (ik ga ze niet benoemen, maar we kennen allemaal wel de minder leuke dingen van het bloggen). Zelfs mijn oude pc-tje heb ik niet meer aangehad sinds ik (we) terug ben van vakantie, of ja, nog één keer, om weer heel snel uit te zetten vanwege het immense irritante gezoem wat dat ding maakt.

Twijfels dus, want een blogarchief van veertien jaar gooi je niet zomaar in de prullenmand. Ook niet al die vakantieverslagen waar ziel en zaligheid in zitten zet je zomaar in een hoekje weg. Natuurlijk heb ik nog wel dingen waar ik over kan bloggen, want mijn leven staat écht niet stil, maar is een blog met twee a drie updates per maand wel de naam ‘blog’ waard?

Heul veul twijfels dus.

De tijd zal het leren.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

17 Comments

 1. Dennis

  Het zou wel enorm zonde zijn als je die 14 jaar weg gooit! Ik was juist blij dat ik je blog weer gevonden heb. Hopelijk ga je toch door. Ook al zou het maar 2/3 keer per maand zijn. Bloggen wanneer jij wilt is het beste wat je kan doen.

  Reply
 2. Morgaine

  En je kunt niet een back up maken hier bij wordpress, zoals vroeger bij web-log ook kon? Ik ga er even vanuit dat WordPress zal blijven en mocht je ooit terug komen na even pauze, dat je alles weer terug kunt zetten. Of je mooiste blogs, is ook een werk, maar heb ik wel gedaan, copy-pasten en in word of zo op je eigen laptop of pc bewaren.

  Ik snap je in elk geval helemaal, ben er zelf ook maar 3 jaar uit geweest, hahaha had ik niet gedacht, begon wel al eerder te kriebelen ook, maar ik had weinig zin om wordpress te leren kennen eerst.

  X

  Reply
 3. Jenn

  Fijn om weer iets van je te lezen in ieder geval! 14 jaar is idd zonde om weg te gooien. En 2 a 3 keer per maand is prima als jij je daar goed bij voelt. Het is jouw blog, voel je niet verplicht! Je kunt schrijven wanneer jij wil.
  En als je de domeinnaam dan zonde van het geld vind is het misschien een optie om terug te gaan naar een wordpress.com blog, zodat je in ieder geval de domeinnaam zou kunnen stoppen. Bloglovin is heel makkelijk met het behoud van je volgers 🙂

  Reply
  • Saskia

   Bij mijndomein zijn de prijzen per jaar gelukkig heel goed te doen. Ben namelijk ook best gehecht aan mijn domeinnaampje.

 4. Anita

  Waarom zou je niet maar een paar keer per maand kunnen bloggen? Niets moet natuurlijk, maar als je voor het gevoel geld blijft investeren in iets waar je niet meer achterstaat dan moet je idd een beslissing nemen. Moeilijk hoor!

  Reply
 5. sammie

  Het is jouw blog, niets moet en alles mag. Als jij 3 keer per maand wil bloggen, gewoon doen! Ik zou je blog niet zomaar weggooien, dat lijkt me inderdaad zonde. Fijn dat alles wel goed gaat in ieder geval 🙂

  Reply
 6. Serena

  Het bloggen moet natuurlijk absoluut geen verplichting worden. Als ik geen zin heb schrijf ik ook niet hoor.
  Maar ik lees je blogs altijd met heel veel plezier en ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden naar jullie caravan…

  Reply
  • Saskia

   O ja, die caravan, daar kan ik natuurlijk wel eens een blogje aan wijden. 😉

 7. [F]rankie.XL

  Mijn 2 centen…
  Niet stoppen, niks weggooien, en blog wanneer je zin hebt.
  Al blog je maar één keer per jaar, de boel gewoon online laten staan.
  Ik zeg altijd: “bij twijfel, niet doen!”
  Zodra je zeker weet dat je het helemaal zat bent, dan pas knoop doorhakken.

  Reply
 8. Marcella

  Ik miste je wel, maar het bloggen moet vooral voor jou goed voelen. 14 jaar is niet niks, maar 4 maanden niet bloggen zegt ook wel wat. Neem vooral de tijd voor jezelf en bedenk rustig wat goed bij je past. Misschien is bloggen intussen minder belangrijk geworden voor het leven wat je nu graag leidt. Prima toch. Volg je hart & geniet optimaal van alle fijne dingen die je doet!

  Reply
 9. Nesrin

  Ik miste je ook al! Bloggen moet geen verplichting zijn. Take your time en volg je gevoel.

  Reply
 10. Marion

  Als je het je kan veroorloven dan houden hoor je blog! Ik heb mijn vorige blog verwijderd en heb nog steeds spijt als haren op mijn hoofd! Wat het bloggen zelf moet het natuurlijk nooit een verplichting worden. Maar ach, als je je blog aanhoudt is er toch niemand die je verplicht om te schrijven? En ook al schrijf je maar eens per jaar een artikel, ik blijf ze wel gezellig lezen hoor! X

  Reply
 11. Sas

  Ik miste je al! Het moet geen ‘moetje’ worden… je kan toch alles bewaren en soms bloggen, als JIJ daar zin in hebt.

  Reply
 12. Lonneke

  Waarom zou je wanneer je minder blogt geen blog meer mogen heten? Tegenwoordig lijkt er zoveel te moeten bij het bloggen en dat is zo jammer.
  Je kunt je archief altijd nog verplaatsen naar een gratis variant?
  Ik zou het jammer vinden als je stopt, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt. Het is je hobby en niet je werk dus niets moet!

  Reply
 13. Mieke

  Ik miste je al! Fijn om weer wat van je te lezen. Maar als bloggen als verplichting gaat voelen, is dat niet fijn. Ik zou het jammer vinden als je stopt, maar blijf je sowieso gewoon volgen op instagram. 🙂 En wat de anderen hier ook zeggen: doe wat goed voelt voor jou!

  Reply
 14. Wanda

  Had op IG al gereageerd maar hier ook maar eventjes… Tja, ik zou het jammer vinden als je besluit helemaal te stoppen maar het is nu eenmaal je eigen keuze. Als jij er geen zin meer in hebt, er geen lol meer aan beleefd en het voelt als een verplichting, dan houdt het uiteindelijk gewoon op. Je blog direct weg doen, lijkt me vrij zonde, misschien gewoon aanhouden en als het dan toch kriebelt, gewoon wat plaatsen. Het hoeft natuurlijk niet elke week, je bent en blijft zelf de baas over je eigen blog!

  Reply
 15. Flavie

  Bloggen moet iets fijns zijn, op je eigen tempoe… wil jij maar een paar blogjes per maand posten… dat kan hé.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...