Wil je uit eten in Maastricht? Op zoek naar restaurantjes Maastricht?
De stad Maastricht telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal toffe restaurantjes in Maastricht op een rij gezet. Restaurantjes en/of eetcafés in Maastricht waar je lekker en ook zeker betaalbaar kunt eten. Restaurantjes in maastricht die óók door de Maastrichtenaar zelf wordt aangeraden. Mocht je dus ooit een een citytrip geboekt hebben naar de mooiste stad van het zuiden, dan weet je na het lezen van dit blog ook waar je lekker kunt eten in Maastricht.

Lekker eten in Maastricht bij Eetcafé Minckelers

Eetcafé Minckelers, genoemd naar de uitvinder van de lichtgaslamp, Jan Pieter Minckelers. Een van mijn persoonlijke favoriete restaurantjes in Maastricht. Niet alleen betaalbaar en erg lekker eten, op de kaart vind je ook een aantal échte maastrichtse gerechten zoals ‘Mestreechs zoervleis’ (Maastrichts Stoofvlees).
Je vind Eetcafé Minckelers op de markt in Maastricht. Met op het terras uitzicht op het mooie stadshuis van Maastricht. Dat het vaak een van de meeste volle terassen heeft, zegt al genoeg.

Extra tip van flip: De uiensoep die bij Eetcafé Minckelers geserveerd wordt is voortreffelijk!

Uit eten in Maastricht - lekker eten in maastricht- Eetcafé Minckelers
Uit eten in Maastricht – Eetcafé Minckelers
Uit eten in Maastricht - Eetcafé Minckelers
Uit eten in Maastricht – Eetcafé Minckelers

Steakhouse Carnal

Zin in een lekkere steak? Of wil je knagen aan de meeste heerlijke spareribs? Ga dan naar Steakhouse Carnal gelegen in de wijk Wijck. De introductie op de website zegt eigelijk al precies waar het bij steakhouse Carnal om gaat: gewoon genieten van een goed stuk vlees of vis en goed gezelschap. Dat is waar het bij Carnal om draait. Geen innovatieve kooktechnieken of veel poespas, maar gewoon puur, eerlijk en authentiek. Lekker eten in Maastricht doe je dus bij steakhouse Carnal.

SpareRibs bij Steakhouse Carnal
lekker eten in Maastricht – SpareRibs bij Steakhouse Carnal
Restaurant Maastricht - Steakhouse Carnal
Uit eten in Maastricht – Steakhouse Carnal

In d’n awwe herberg

Net buiten het centrum, gelegen in de wijk sint pieter, maar zeer de moeite waard om te bezoeken. Het restaurant dateert uit de 17e eeuw en beschikt nog steeds over veel originele kenmerken, zoals de oude open haard en de tegelvloer. Het is de perfecte plek om even terug in de tijd te stappen en te genieten van de uitstekende service en het heerlijke eten.
Reserveren is bij In d’n awwe herberg overigens wel aan te raden!

Pieke Potloed

Heerlijk uit eten in Maastricht kun je ook prima bij Bar-bistro Pieke Potloed. Ook dit restaurant is te vinden in Centrum Maastricht. Het pand zit verstopt in een zijstraat van de drukke winkelstraat ‘de Grote Staat’. Een typisch bourgonisch Maastrichts restaurant met veel lokale recepten op de menukaart. Denk dan (weer) aan Awwerwèts Mestreechs Zoervleis (Maastrichts Stoofvlees), alsook Knien vaan Ama (Konijnenbout op Maastrichtse wijze). Het is erg gezellig ’terassen’ in de knusse binnentuin.

Uit eten in Maastricht bij De Gouverneur

Het eerste Belgische eet- en speciaalbieren-café in Maastricht: de Gouverneur. Een retro biertaverne waar meer dan 300 speciaalbieren koud staan, de menukaart is gevuld met lekkers voor de échte bourgondiër en het altijd rete-gezellig is. 

Vino & friends

Zelf heb ik hier nog nooit gegeten maar dit restaurant wordt veel aangeraden door vrienden en familie. Eten bij Vino & Friends betekend een avondje uit en genieten van de ‘vera cucina Italiana’. Lekker eten in een fijne sfeer met mooie bijpassende Italiaanse wijnen en de Vino&Friends-crew die er alles aan doet om er voor u een unieke beleving van te maken. Vino & Friends vind je op de plankstraat in Maastricht. Vlak bij het Onze Lieve Vrouweplein.

Café de Zwaan

Café de Zwaan op de Markt in Maastricht is door een groot landelijk biermerk (Heineken) uitgeroepen tot beste eetcafé van Limburg en een deel van Noord-Brabant. Ook hier heb ik zelf nog niet gegeten, maar krijg ook dit restaurant vaker aangeraden door vrienden en familie. Het terras zit altijd gezellig vol (vind ik een goed teken) en als ik de menukaart bekijk denk ik dat een hapje eten op deze lokatie niet lang op zich zal laten wachten.

Lekker eten in Maastricht

Maastricht ken talloze restaurants en elke keuken is er wel te vinden; grieks, italiaans, Japans (inclusief sushi), Chinees. Het grote aantal cafés en restaurants maakt Maastricht de ideale stad voor een dagje uit of een weekendje weg in eigen land. De meeste restaurants vind op of rond de Markt, het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein. Vaak is tijdig reserveren gewenst en voor zover bij mij bekend geld reserveren alleen voor de plekken binnen. Voor de terassen is het vaak gewoon hopen op een lege stoel 🙂

Heb jij een favoriete restaurantjes in Maastricht?

Extra tip: Mocht je een dagje naar Maastricht in de planning hebben, lees dan mijn blog  Wat te doen in Maastricht en sla een bezoek aan Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel absoluut niet over.