We mogen weer gaan nadenken over verlanglijstjes voor de feestdagen. Voor velen een onmogelijke opgave. Maar voor mij niet. Ik heb altijd genoeg ideeën om mijn verlanglijstje te vullen of een cadeautje voor iemand anders te verzinnen. En ik deel deze ideeën graag met je. Zo gaf ik je al een hele toffe verlanglijst voor de blogger en een verlanglijst voor de hobby fotograaf. In deze blog richt ik me op het verlanglijstje van de wereld reiziger.

Ik heb allemaal cadeau ideeën verzameld die perfect passen op het verlanglijstje van de wereld reiziger. Items die handig zijn voor het efficiënt inpakken van je koffer, ideaal voor in je handbagage of onmisbaar voor die ene roadtrip. Enkele van onderstaande items heb ik zelf al aan een grondige test onderworpen. Andere items staan op mijn eigen verlanglijstje.

Cadeau ideeën Voor op het verlanglijstje van de reiziger

Elektronica Organizer

Wat ik persoonlijk een erg handige reisgadget vind is een een map of tasje om alle kabels en laders in op te bergen. Ik denk dat ik niet de enige ben die altijd een redelijk veel elektronica meeneemt op reis. Mijn telefoon, fotocamera, laptop, apple watch en een powerbank is toch wel het minimale. En ze hebben allemaal een andere laadkabel. Met deze Elektronica organizer PRO zijn altijd netjes en overzichtelijk opgeborgen.

Powercube

Vaak is het aantal stopcontacten op een hotelkamer maar minimaal. Vlak voor wij naar Oostenrijk vertrokken, kocht ik dit handige dingetje; een powercube. En O, wat is dit van pas gekomen. Waar we in het verleden vaak moesten kiezen, konden we nu twee telefoons gelijk laden en zat de laptop of camera er op hetzelfde stopcontact bij.

Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger - Power Cube
Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger – Power Cube

En door de wereldstekkeraansluitingen kun je deze powercube ook gebruiken in in verschillende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Azië en de VS. Zo hoef je niet nog een extra wereldstekker mee te nemen. Een ideale reisgadget dus en zeker eentje voor voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger.

Hervulbare silicone reisflesjes.

De toilet spullen nemen in mijn bagage meestal de meeste ruimte in beslag. Het is dan handig om je verzorgingsproducten over te gieten in van die kleine reisflesjes. De harde plastic flesjes zijn wat minder handig. Maar de silicone reisflesjes zijn echt ideaal.

Ik kocht de mijne ooit eens bij het kruidvat maar je kunt ze ook online bestellen. De meeste silicone reisflesjes hebben een formaat onder de 100 ml en worden geleverd in een transparant tasje. Dus helemaal perfect voor in je handbagage.

Voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger: Packin cubes

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik moet altijd net dat hebben wat ónder in mijn koffer zit, met als resultaat dat alles weer door elkaar ligt. Met een set packing cubes is dat verleden tijd. Geen rommeltje meer in je koffers en alles lekker snel gevonden!

Waslijn met afvoerstop

Nog een fijne reisgadget wat op mijn eigen verlanglijstje staat. Een waslijn. Als ik op reis ga, probeer ik nooit te veel kleding mee te nemen (dit lukt niet altijd hoor!). Wel altijd een klein flesje met wasmiddel. Een shirtje is altijd snel fris gewassen in de wasbak van de hotelkamer. Ik ben wel altijd aan het klooien met het drogen van de kleding.

Laat ik nu recentelijk deze reiswaslijn tegen zijn gekomen! Dat ik dat zelf niet verzonnen heb.

Opvouwbare rugzak.

Hij gaat al jaren mee in de bagage, zelfs met de motor; een opvouwbare rugzak. Opgevouwen is ‘ ie niet groter dan een tennisbal. Dus je stopt hem altijd wel in een verloren hoekje in je koffer. Altijd handig voor een dagje shoppen of middag wandelen.

Moneybelt

En soms wil je gewoon helemaal geen zware rugzak sjouwen. En zoek je alleen iets om je telefoon, bankpas en/of creditcard veilig op te bergen. Een moneybelt met ruimte voor je mobiele telefoon is dan ideaal.

En ze zijn ook superhandig tijdens een pretpark bezoek. Want vooral in een pretpark wil je niet met een zware tas gaan rondsjouwen. Ze zien er gelukkig niet meer uit als die suffe heuptasjes uit de jaren tachtig. Ideaal dus voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger.

Spelletjes voor op reis

Spelletjes voor op reis. Lekker compact van formaat, dus passen altijd wel in een hoekje van je bagage. Leuk voor op een regenachtig dag. Of als je een keer geen zin hebt in die die (berg)wandeling. Amy verzamelde 21 leukste reisspellen voor op vakantie. Er zit vast iets voor je tussen.

Boeken voor op het verlanglijstje van de reiziger

Ik heb zelf al enkele reizen van mijn eigen bucketlist mogen afstrepen. Maar voor de fervente reiziger die niet meer weet waar de volgende trip naar toe moet gaan: Bucketlist reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben.

Misschien ben je meer van de citytrips.

Dat waren mijn cadeau ideeën voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger. Ik hoop dat ik je met deze reisgadgets voldoende inspiratie heb weten te geven om je eigen verlanglijstje te vullen.

Weet jij nog mooie of handige cadeaus voor iemand die graag reist?

Meer verlanglijstjes en cadeau ideeën:


Saskiadenkers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.

Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.