Het verlanglijstje van de wereld reiziger

Het verlanglijstje van de wereld reiziger

We mogen weer gaan nadenken over verlanglijstjes voor de feestdagen. Voor velen een onmogelijke opgave. Maar voor mij niet. Ik heb altijd genoeg ideeën om mijn verlanglijstje te vullen of een cadeautje voor iemand anders te verzinnen. En ik deel deze ideeën graag met je. Zo gaf ik je al een hele toffe verlanglijst voor de blogger en een verlanglijst voor de hobby fotograaf. In deze blog richt ik me op het verlanglijstje van de reiziger.

Ik heb allemaal cadeau ideeën verzameld die perfect passen op een verlanglijstje van een reiziger. Items die handig zijn voor het efficiënt inpakken van je koffer, ideaal voor in je handbagage of onmisbaar voor die ene roadtrip. Enkele van onderstaande items heb ik zelf al aan een grondige test onderworpen. Andere items staan op mijn eigen verlanglijstje.

cadeau ideeën Voor op het verlanglijstje van de reiziger

Elektronica Organizer

Wat ik persoonlijk een erg handige reisgadget vind is een een map of tasje om alle kabels en laders in op te bergen. Ik denk dat ik niet de enige ben die altijd een redelijk veel elektronica meeneemt op reis. Mijn telefoon, fotocamera, laptop, apple watch en een powerbank is toch wel het minimale. En ze hebben allemaal een andere laadkabel. Met deze Elektronica organizer PRO zijn altijd netjes en overzichtelijk opgeborgen.

Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger - Een elektronica organizer
Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger – Elektronica Organizer

Powercube

Vaak is het aantal stopcontacten op een hotelkamer maar minimaal. Vlak voor wij naar Oostenrijk vertrokken, kocht ik dit handige dingetje; een powercube. En O, wat is dit van pas gekomen. Waar we in het verleden vaak moesten kiezen, konden we nu twee telefoons gelijk laden en zat de laptop of camera er op hetzelfde stopcontact bij.

Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger - Power Cube
Cadeau idee voor op het verlanglijstje van de wereld reiziger – Powercube

En door de wereldstekkeraansluitingen kun je deze powercube ook gebruiken in in verschillende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Azië en de VS. Zo hoef je niet nog een extra wereldstekker mee te nemen. Een ideale reisgadget dus en zeker een cadeau idee voor op de verlanglijstje van de reiziger.

Hervulbare silicone reisflesjes.

De toilet spullen nemen in mijn bagage meestal de meeste ruimte in beslag. Het is dan handig om je verzorgingsproducten over te gieten in van die kleine reisflesjes. De harde plastic flesjes zijn wat minder handig. Maar de silicone reisflesjes zijn echt ideaal.

Ik kocht de mijne ooit eens bij het kruidvat maar je kunt ze ook online bestellen. De meeste silicone reisflesjes hebben een formaat onder de 100 ml en worden geleverd in een transparant tasje. Dus helemaal perfect voor in je handbagage.

Packin cubes

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik moet altijd net dat hebben wat ónder in mijn koffer zit, met als resultaat dat alles weer door elkaar ligt. Met een set packing cubes is dat verleden tijd. Geen rommeltje meer in je koffers en alles lekker snel gevonden!

Waslijn met afvoerstop

Nog een fijne reisgadget wat op mijn eigen verlanglijstje staat. Een waslijn. Als ik op reis ga, probeer ik nooit te veel kleding mee te nemen (dit lukt niet altijd hoor!). Wel altijd een klein flesje met wasmiddel. Een shirtje is altijd snel fris gewassen in de wasbak van de hotelkamer. Ik ben wel altijd aan het klooien met het drogen van de kleding.

Laat ik nu recentelijk deze reiswaslijn tegen zijn gekomen! Dat ik dat zelf niet verzonnen heb.

Opvouwbare rugzak.

Hij gaat al jaren mee in de bagage, zelfs toen we nog veel reizen maakten met de motor; een opvouwbare rugzak. Opgevouwen is ‘ ie niet groter dan een tennisbal. Dus je stopt hem altijd wel in een verloren hoekje in je koffer. Altijd handig voor een dagje shoppen of middag wandelen.

Moneybelt

En soms wil je gewoon helemaal geen zware rugzak sjouwen. En zoek je alleen iets om je telefoon, bankpas en/of creditcard veilig op te bergen. Een moneybelt met ruimte voor je mobiele telefoon is dan ideaal.

En ze zijn ook superhandig tijdens een pretpark bezoek. Want vooral in een pretpark wil je niet met een zware tas gaan rondsjouwen. Ze zien er gelukkig niet meer uit als die suffe heuptasjes uit de jaren tachtig.

Spelletjes voor op reis

Spelletjes voor op reis. Lekker compact van formaat, dus passen altijd wel in een hoekje van je bagage. Leuk voor op een regenachtig dag. Of als je een keer geen zin hebt in die die (berg)wandeling. Amy verzamelde 21 leukste reisspellen voor op vakantie. Er zit vast iets voor je tussen.

Boeken voor op het verlanglijstje van de reiziger

Ik heb zelf al enkele reizen van mijn eigen bucketlist mogen afstrepen. Maar voor de fervente reiziger die niet meer weet waar de volgende trip naar toe moet gaan: Bucketlist reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben.

Misschien ben je meer van de citytrips.

Dat waren mijn cadeau ideeën voor op een verlanglijstje van een wereld reiziger. Ik hoop dat ik je met deze reisgadgets voldoende inspiratie heb weten te geven om je eigen verlanglijstje te vullen.

Weet jij nog mooie of handige cadeaus voor iemand die graag reist?

Meer verlanglijstjes en cadeau ideeën:

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

6 Comments

 1. Marguerita

  Wat een handige dingetjes! Packing cubes staan ook op mijn verlanglijstje

  Reply
 2. Manon

  Nou, ik zou ze allemaal wel willen hebben! Super handig allemaal. Ook zeker dat ding voor de kabels enzo.

  Reply
 3. Simone

  Super leuke gadgets. Die packing cubes zijn echt handig, die gebruik ik ook!

  Reply
 4. Kiki Hasselton

  die hervulbare siliconen flesjes lijken mij enorm handig

  Reply
 5. hippiemeisje

  Zo, dat zijn handige hebbedingtjes. Hervulbare flesjes heb ik ook al, de rest niet. Die kabels is misschien niet zo slecht, de laatste keer lag mijn GSM in de badkamer op te laden.

  Reply
 6. Tessa

  Leuke tips. Wat ook een handig cadeau is, zijn vacuum zakken om kleding in op te bergen. Ik heb een paar zakken die je oprolt om zo de lucht er uit te krijgen zonder stofzuiger. Echt ideaal

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...