Vignet Oostenrijk
On the Bike,  Travel

Digitaal Vignet Oostenrijk super snel geregeld

Oostenrijk is ‘by far’ een van mijn favoriete vakantie landen. We zijn er al meerdere keren met de motoren geweest en hebben er de meest geweldige vakanties gehad. Wil je Oostenrijk met eigen vervoer bezoeken dat zijn er enkele regels waar je rekening mee moet houden. Een daarvan is een aanvragen van een vignet voor Oostenrijk

Bij Oostenrijk denk ik aan werkelijk prachtige natuur met zijn machtige bergen en mooie meren. De zeer gastvrije bevolking. Lekker eten. Én de meest prachtige wegen. Ik ben er nog geen slecht stuk wegdek tegenkomen in de vele kilometers die ik in dit land al heb mogen rijden. Of we in 2019 weer met de motoren richting Oostenrijk gaan weten we nog niet. En zijn ook eventuele plannen dit land eens per auto te verkennen en eens wat anders te zien dan kronkelende bergpassen met adembenemende uitzichten. Wat op zich ook geen straf is hoor.

Vignet Oostenrijk
Gepatscht-Stausee-Kaunertaler-Gletscherstraße

Verplicht autobahnvignet oostenrijk

Hoe dan ook, op alle snelwegen in Oostenrijk is voor motorvoertuigen tot 3.500 kg (wettelijk toegestane maximum massa van het voertuig zoals ook vermeld op het kenteken) een tolvignet verplicht.

Het vignet is te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens. Of bij de ANWB, wat wij dus altijd deden. Vlak voor onze vakantie begon, brachten we een bliksem bezoek aan de ANWB-winkel om de de twee vignetten voor de twee motoren aan te schaffen.

Digitaal Vignet Oostenrijk

Tegenwoordig kan dat een stuk sneller en milieu vriendelijker, zelfs zonder sticker op je voorruit of windscherm. Want zo plakkertje op een motor vond ik toch altijd wel een dingetje.
Op de website Vignet Oostenrijk kun je een Vignet Oostenrijk in alle gemak aanvragen. Ja, digitaal vignet voor Oostenrijk aanvragen. Je vult je type voertuig in (motor, auto of camper), je reisdata en het kenteken van het betreffende voertuig. Je betaald via iDeal (NL), Bancontact (BE) of Creditcard. En binnen 1-2 uur krijg je het digitale Vignet Oostenrijk per mail toegestuurd. Het vignet dat je ontvangt is het officiële vignet voor Oostenrijk. Je kenteken staat geregistreerd in database van Oostenrijk.

Oostenrijk Flexenpas
Oostenrijk Flexenpas – Voor het rijden van een mooie bergpas is geen vignet Oostenrijk nodig. Vaak betaal je wel tol.

Een mooie ontdekking die ik zeker zal toepassen bij een volgende trip richting het mooie Oostenrijk.

Was jij al op de hoogte van deze handige website waar je digitaal je vignet voor Oostenrijk kunt aanvragen? Het zal mij in elk geval behoorlijk wat kostbare tijd schelen nu ik weet dat een vignet voor Oostenrijk gewoon online besteld kan worden en ik geen sticker meer op mijn motor of auto hoef.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.