Home » Digitaal Vignet Oostenrijk super snel geregeld

Digitaal Vignet Oostenrijk super snel geregeld

Vignet Oostenrijk

Oostenrijk is ‘by far’ een van mijn favoriete vakantie landen. We zijn er al meerdere keren met de motoren geweest en hebben er de meest geweldige vakanties gehad. Wil je Oostenrijk met eigen vervoer bezoeken dat zijn er enkele regels waar je rekening mee moet houden. Een daarvan is een aanvragen van een vignet voor Oostenrijk

Bij Oostenrijk denk ik aan werkelijk prachtige natuur met zijn machtige bergen en mooie meren. De zeer gastvrije bevolking. Lekker eten. Én de meest prachtige wegen. Ik ben er nog geen slecht stuk wegdek tegenkomen in de vele kilometers die ik in dit land al heb mogen rijden. Of we in 2019 weer met de motoren richting Oostenrijk gaan weten we nog niet. En zijn ook eventuele plannen dit land eens per auto te verkennen en eens wat anders te zien dan kronkelende bergpassen met adembenemende uitzichten. Wat op zich ook geen straf is hoor.

Vignet Oostenrijk
Gepatscht-Stausee-Kaunertaler-Gletscherstraße

Verplicht autobahnvignet oostenrijk

Hoe dan ook, op alle snelwegen in Oostenrijk is voor motorvoertuigen tot 3.500 kg (wettelijk toegestane maximum massa van het voertuig zoals ook vermeld op het kenteken) een tolvignet verplicht.

Het vignet is te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens. Of bij de ANWB, wat wij dus altijd deden. Vlak voor onze vakantie begon, brachten we een bliksem bezoek aan de ANWB-winkel om de de twee vignetten voor de twee motoren aan te schaffen.

Digitaal Vignet Oostenrijk

Tegenwoordig kan dat een stuk sneller en milieu vriendelijker, zelfs zonder sticker op je voorruit of windscherm. Want zo plakkertje op een motor vond ik toch altijd wel een dingetje.
Op de website Vignet Oostenrijk kun je een Vignet Oostenrijk in alle gemak aanvragen. Ja, digitaal vignet voor Oostenrijk aanvragen. Je vult je type voertuig in (motor, auto of camper), je reisdata en het kenteken van het betreffende voertuig. Je betaald via iDeal (NL), Bancontact (BE) of Creditcard. En binnen 1-2 uur krijg je het digitale Vignet Oostenrijk per mail toegestuurd. Het vignet dat je ontvangt is het officiële vignet voor Oostenrijk. Je kenteken staat geregistreerd in database van Oostenrijk.

Oostenrijk Flexenpas
Oostenrijk Flexenpas – Voor het rijden van een mooie bergpas is geen vignet Oostenrijk nodig. Vaak betaal je wel tol.

Een mooie ontdekking die ik zeker zal toepassen bij een volgende trip richting het mooie Oostenrijk.

Was jij al op de hoogte van deze handige website waar je digitaal je vignet voor Oostenrijk kunt aanvragen? Het zal mij in elk geval behoorlijk wat kostbare tijd schelen nu ik weet dat een vignet voor Oostenrijk gewoon online besteld kan worden en ik geen sticker meer op mijn motor of auto hoef.

7 Comments

 1. 1 december 2018 / 15:04

  Dank voor de tips! Rijd zelf ook motor en wil over een tijdje ook graag een lekkere lange rit (vakantie) met de motor gaan doen 🙂

 2. Gabrielle
  1 december 2018 / 17:08

  Handige tips, heb deze link even doorgestuurd naar mijn motorvrienden!

 3. 2 december 2018 / 17:34

  Ik zou nog heel graag een keer naar Wenen willen. Het “platteland” van Oostenrijk al wel bezocht, maar Wenen niet.

 4. 2 december 2018 / 21:28

  Geen sticker op de ruit is wel fijn udd

 5. 3 december 2018 / 7:06

  dat is wel ideaal. Ik kan me van vroeger nog herinneren dat we altijd bij de laatste tankstation een vignet moesten kopen. Handige tips dus! Mooi land hé

 6. 3 december 2018 / 19:25

  Ik heb er zelf ook nog nooit van gehoord. Fijn dat het zo makkelijk kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.