Meteen naar de inhoud
Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk
Home » Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Na meerdere veelbelovende blogs te hebben gelezen over dit prachtige stuwmeer in Oostenrijk ging hij op mijn bucketlist; De Lünersee! Voor als ik eens in de buurt zou zijn, dan zou een wandeling rondom de Lünersee zeker op de agenda staan. En tijdens onze vakantie naar Oostenrijk in September 2021 zaten we eindelijk eens dicht in de buurt. Hoogste tijd om dit meer eens van dichtbij te bewonderen. Want dit wilde ik dit toch wel eens met eigen ogen zien. Wandel je mee de Lünersee rond?

De Lünersee in Oostenrijk

De Lünersee is een natuurlijk stuwmeer dat aan het eind van het Brandnertal gelegen is, ten zuidoosten van het Schesaplanamassief in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Het meer ligt op een hoogte van 1970 meter.

Vanuit Schruns, vakantieregio Montafon in het Vorarlberg, kleinste en meest westelijke deelstaat van Oostenrijk, waar wij verbleven, is het een klein uurtje rijden naar de Lünerseebahn. Deze berglift brengt je vanaf de parkeerplaats naar boven. Het meer kun je namelijk alleen te voet, of per berglift bereiken.

Om drukte voor te zijn vertrokken we gelijk na het ontbijt. Ook omdat de Lünersee een toeristische trekpleister is en we geen zin hadden om in file rond het meer te wandelen. Het bleek de goede keuze, want de berglift zit al snel propvol en naarmate de middag vorderde werd het alleen maar drukker rondom het meer.

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk
Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk
Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Wandelen rondom de Lünersee

Eenmaal boven met de bergbaan heb je direct zicht op het prachtige meer.

Je kunt bij de Lünersee kiezen uit verschillende wandelingen. Van licht tot zwaar. Aangezien wij geen geoefende wandelaars zijn, kozen we voor de lichte wandeling. Deze loopt rondom het meer en met een gewone wandelsnelheid duurt deze wandeling van zo’n 6 kilometer ongeveer anderhalf uur. Halverwege kun je pauzeren bij een super leuke berghut waar je de innerlijke mens kunt verwennen met iets te drinken en een kleine hap.

Als ongeoefende wandelaar, geef ik eerlijk toe, is de wandeling rondom de Lünersee een behoorlijk kluif. Vooral het laatste stuk loopt behoorlijk stijl omhoog. En what goes up… juist. En dan voetje voor voetje. Maar alles bij elkaar is het de stevige wandeling en de klim meer dan waard. Het is er prachtig!

Na aankomst bij het restaurant en terras bij de Lünerseebahn nog even nagenoten van het prachtige uitzicht op het water met een koude cola en een Apfelstrudel met vanillesaus.

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk
Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Tips!

  • Tip 1: Loop de wandelroute rondom de Lünersee linksom, wandel dus met de klok mee als je géén geoefende wandelaar bent! Dan heb je het pittige stuk in het begin van je wandelroute. Geloof me, ik weet er ondertussen alles van.
  • Tip 2: Neem een flesje water mee. Er is tijdens de 6 lange kilometer wandeling maar één punt om iets te drinken te kopen.
  • Tip 3: Maak je wandeling rondom de Lünersee in de ochtend / voor de middag om drukte in de berglift voor te zijn en optimaal en in rust te kunnen genieten van je wandeling rondom het meer.
  • Tip 4: Besparen op de bergbanen? Schaf je dan een Montafon Brandnertal Card aan. Wij kregen in ons hotel zelfs nog extra korting op deze kaart. Met de Montafon Brandnertal Card maak je gebruik van alle geopende bergliften, het openbaar vervoer, betaal je geen tol bij de Silvretta-Hochalpenstraße en meer.

Meer Oostenrijk

Ben jij al eens bij de Lünersee in Oostenrijk geweest? Of heb je misschien nog tips voor andere prachtige meren in Oostenrijk.

9 reacties op “Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk”

  1. Het ziet er prachtig uit. Ik houd van Oostenrijk. Wij hebben eens een rondreis gedaan in de zomer, erg veel mooie plekjes en voor mij een echte eye opener omdat ik Oostenrijk eerder altijd koppelde aan wintersport. Maar er is dus meer 🙂 En Wenen is ook te gek. Mijn vader woont daar dus ook de niet-toeristische plekken leren kennen.

  2. Super mooie foto’s meid! Echt genieten om al die bekende plekjes weer terug te zien. Wij hebben deze wandeling nu drie keer gemaakt en ja, links om beginnen, is echt wel een aanrader.

  3. Wauw, wat een prachtig blauw water! Ik ben daar nog nooit geweest, maar het lokt me wel aan als ik de foto’s en je verhaal zo lees. En btw, wat een mooie layout heb je gekregen!

  4. He, misschien heb je mijn blog op Reismuts er dan ook al eens over gelezen. 🙂 Dit is met stip wat mij betreft de allermooiste plek in Oostenrijk, of misschien wel Europa. Ook wel, omdat ik er als kind veel kwam en er daarom extra mooie herinneringen aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.