wasbare wattenschijfjes
Beauty en Fashion,  Lifestyle

Wasbare Wattenschijfjes Getest

Een beter milieu dat begint toch echt bij jezelf. En je hoeft heus niet meteen je hele leven overhoop te gooien. Met een kleine verandering in je beauty routine maak je al een positieve impact op het milieu. Door je wegwerpartikelen in te wisselen voor duurzame alternatieven zoals wasbare wattenschijfjes verminder je de hoeveelheid afval die we samen creëren. Zo testte ik al een shampoo bar naar alle tevredenheid uit. Vandaag een ander zero waste product onder de loep; wasbare wattenschijfjes.

Zero waste in kleine stapjes

Ik las dat ooit ergens dat een wattenschijfje het op twee na meest verspillende product ter wereld is. Het duurt meer dan 100 jaar om af te breken. En ook dat er zo’n 7 miljard watjes per jaar verspild worden in Nederland! Niet bepaald zero waste dus. En dan heb ik het nog niet gehad over de plastic verpakking waar ze vaak in zitten. Niet lang daarna werd ik getriggerd door een mede blogster dat er ook zoiets bestaat als wasbare wattenschijfjes. Een heel mooi alternatief om wat milieuvriendelijker bezig te zijn. Ik besloot ze te testen.

Wasbare wattenschijfjes

Mijn Beauty Routine

Ik ben niet het type dat elke dag make-up draagt. En al zeker niet als ik een hele dag vanuit huis werk. Dan lekker puur natuur en in mijn kloffie achter mijn bureau. Áls ik make-up draag is het echter wel waterproof. En die zeldzame keer lipstick is langhoudend. Ik draag dus make-up die je moet verwijderen met een goede make-up verwijderaar. Ik heb hiervoor altijd de Optim-Eyes Lotion cleansing oogserum van Filorga samen met een of meerdere wattenschijfjes. Wattenschijfjes die na een enkele keer gebruik dus al richting prullenbak gaat.

Wasbare wattenschijfjes

Herbruikbare en wasbare wattenschijfjes

Ik kocht mijn wasbare wattenschijfjes bij Holland & Barrett. Ze hebben daar trouwens een hele reeks zero waste producten. Waaronder dus deze wasbare wattenschijfjes. Ze zijn te krijgen in een dikke en dunne variant. Ik koos voor de dikke variant.

De dikke Wasbare Wattenschijfjes van Holland & Barrett zijn dubbellaagse, biologische en ongebleekte wattenschijfjes gemaakt van katoen. Deze wasbare wattenschijfjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpwattenschijfjes. Ze reinigen make-up en onzuiverheden van je gezicht en zijn geschikt voor alle huidtypes. De wattenschijfjes kunnen in het handige waszakje bewaard en samen gewassen worden. Ze worden zonder plastic verpakking geleverd, dus dat is ook nog eens zero waste. 

Qua gebruik verschillen ze niet veel van de wegwerp wattenschijfjes. Ze zijn even zacht, zo niet zachter. En ze nemen de make-up goed af. Over het gebruik niet meer dan lof dus.

Wassen in de wasmachine

De eerste keer dat ze allemaal gebruikt waren, vergat ik ze mee te wassen met de witte was. Iets met routine die ik moet doorbreken. Een witte was draai ik normaal wat warmer dan mijn zwarte was. Dus ik heb de wasbare wattenschijfjes in het waszakje met de zwarte was meegewassen. Helemaal schoon worden ze niet, je ziet toch nog wel iets van resten waterproof mascara en eyeliner. Maar niet zodanig dat ik het idee heb dat het niet schoon is. De tweede keer wassen, nu met de warmere witte was, zijn ze wel schoner geworden, maar je ziet toch nog altijd iets van make-up. Misschien een volgende keer wat Vanish of iets dergelijks gebruiken.

Nog even over die shampoo bar. Hoewel ik heel tevreden ben over het gebruik, ben ik nog niet helemaal om en moet het kopen van plastic flessen nog even uit mijn systeem slijten. Die wasbare wattenschijfjes, die zijn wel al helemaal ingeburgerd in huize Denkers. Binnenkort neem ik een extra hoeveelheid mee zodat ik net een paar meer op voorraad heb. Ik durf ze alleen nog niet te gebruiken bij het verwijderen van nagellak.

Wasbare Wattenschijfjes - Met een kleine verandering in je beauty routine maak je al een positieve impact op het milieu. Door je wegwerpartikelen in te wisselen voor duurzame alternatieven zoals wasbare wattenschijfjes verminder je de hoeveelheid afval die we samen creëren.

Eindconclusie: Herbruikbare en wasbare wattenschijfjes

Mijn conclusie: Herbruikbare en wasbare wattenschijfjes zijn gewoon prima te gebruiken. Ook met een waterproof make-up! Ja, je ziet nog wat resten zwarte make-up na het wassen van de wattenschijfjes. Maar weegt dit op tegen al het goede wat je doet voor een betere en schonere wereld.

Ben jij al overgeschakeld naar wasbare wattenschijfjes?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.