Wasparfum: je ziet het steeds vaker voorbijkomen op social media. Maar wat is het nou precies, en werkt het echt? Tot voor kort had ik er nog nooit iets mee gedaan. Totdat ik een flinke fles van Zèvy in de geur flowers & Fruit ontving om te testen. Een ideale kans om te ontdekken of wasparfum echt zo lekker is.

Al enkele weken gebruik ik nu wasparfum in mijn wasroutine, en ik ben om! De geur is heerlijk fris en blijft lang hangen in mijn kleding. Zelfs na het drogen in de droogtrommel is de geur nog goed te ruiken, al is het minder dan dat de was aan de lijn gedroogd is. En als ik de zolder op loop, want daar heb ik mijn wasruimte, komt de heerlijke geur je al tegemoet op de trap.

Wat is een wasparfum?

Een wasparfum is een geconcentreerde vloeistof die je toevoegt aan je wasgoed tijdens het wassen. Het is geen vervanging voor wasverzachter, maar eerder een extra toevoeging om je kleding, handdoeken, beddengoed of andere wasgoed een heerlijke geur te geven.

Wasparfum is verkrijgbaar in allerlei verschillende geuren, van bloemig en fruitig tot muskus en vanille. Je voegt het vaak toe aan het wasverzachterbakje van je wasmachine, maar sommige merken raden aan om het rechtstreeks in de trommel te doen.
Tip: Volg altijd de instructies op de verpakking van het specifieke product dat je gebruikt.

Enkele kenmerken van een wasparfum:

  • Geur boost: Het geeft je wasgoed een intense en langdurige geur, die vaak langer blijft hangen dan alleen met wasmiddel en wasverzachter.expand_more
  • Verschillende geuren: Er is een ruime keuze aan geuren beschikbaar, zodat je een geur kunt kiezen die je lekker vindt.
  • Geconcentreerd: Wasparfum is geconcentreerd, dus je hebt er meestal maar een kleine hoeveelheid van nodig.expand_more
  • Niet hetzelfde als wasverzachter: Wasparfum verzacht je kleding niet, in tegenstelling tot wasverzachter
  • Let op dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor de geurstoffen in wasparfum. Als je een gevoelige huid hebt, is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het gebruik van wasparfum of om een product te kiezen dat speciaal is ontwikkeld voor gevoelige huid.

Ik kreeg de mogelijkheid om de wasparfum van Zèvy in de geur flowers & fruit te proberen.

Geurnoten Flowers & Fruit

Top: Levendige cardamom, groene mandarijnen, Indiaanse Jasmijn.
Hart: Suede, paarse Orris, Bartlett peer.
Basis: Sandalwood chips, white musks, Virginia cedarwood.

Wasparfum van Zèvy in de geur flowers & fruit

Inmiddels ben ik dus een echte fan van wasparfum. Het is een eenvoudige manier om je kleding een heerlijke geur te geven. Ik gebruik het regelmatig ook zonder wasverzachter, en ook dan is mijn was heerlijk zacht.

Wasparfum is dus zeker een aanrader om te proberen. En jij kunt nu jouw favoriete geur van Zèvy met korting scoren! Speciaal voor mijn volgers heb ik een kortingscode geregeld: SASKIADENKERS10. Met deze code krijg je 10% korting op alles in de webshop van Zèvy. Dus waar wacht je nog op? Ga naar Zèvy.nl en bestel je wasparfum!

Let’s spread the love for fresh laundry! 🙂

zie ook mijn andere wastips:


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Samenwerken met mij als blogger? Leuk! kijk hier voor de mogelijkheden.