Home » Weekend Dasburg – Luxemburg

Weekend Dasburg – Luxemburg

Met volgeladen topkoffer en volle tank stond ik zaterdagochtend klaar voor vertrek aan de Mac D, Geusselt Maastricht. De weervoorspellingen zagen er voor de zaterdag redelijk uit en voor de zondag zelfs heel goed. Op naar Dasburg (DE), vlak bij de Luxemburgse grens. Ik verheugde me er al weken op en had dan ook erg veel zin om te vertrekken.

Ik was er als eerste en wachtte onder het genot van een sigaretje nog even op de andere drie dames waarmee ik het tripje zou gaan maken. Al snel was het groepje compleet en konden we vertrekken. De Garmin ingestelt op “heenweg” en tuffen maar. De eerste kilometers verliepen vlot en droog. Hier en daar werden we tot vervelens toe vergezeld door wielrenners die de amateur versie van de Amstel Gold Race aan het fietsen waren.
Dit zette al meteen de toon voor het vervolg. Want: Sankt Vith bleek op een of andere manier onvindbaar voor mijn Garmin (Route-herberekenen ook uitzetten. Muts!) Na een flinke omweg kwamen we een tijdje later dan gepland eindelijk in Sankt Vith aan. Groen van de honger zijn we in een leuk Italiaans restaurant aan tafel geschoven. Even de inwendige mens verzorgen en het lijf wat rust gunnen. Langzaam aan begonnen de eerste echte druppeltjes uit de lucht te vallen.
Na de lunch de rit voortgezet. De hoofdwegen werden weggetjes. En die weggetjes werden naast steeds smaller ook meer typisch Belgisch (route degradé). Én de druppeltjes werd regen. En na de nodige met modder besmeurde glibber paadjes werden ook de lachspieren behoorlijk geprikkeld. De motoren werden aan de kant gezet. Peukenpauze!!!

Toen we dachten dat we alles wel zo’n beetje gehad hadden volgde nog een heel stuk pas geasfalteerd “veldweg” met een dikke laag losliggend grit, waar het amper rijden was. Mijn iets minder dan anderhalf jaar rij-ervaring werd daar eens goed op de proef gesteld, inclusief een hellingproef in een krappe bocht op dat losliggend grit.
Uiteindelijk zijn we allemaal heelhuids op de plaats van bestemming aangekomen. Melig van de enerverende “survival” rit werd het eerste biertje in Hotel Daytona tot ons genomen.

Zondag ochtend na een stevig ontbijt even de grens overgestoken naar Luxemburg. Tot de laatste druppel aftanken en een slof sigaretten ingeslagen. De rit terug naar Maastricht werd aangevangen. De zon scheen en de wegen in de Duitse Eifel lagen er prachtig bij. Genieten!!!

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. Roos
  22 april 2008 / 19:12

  Dat klinkt als een leuk uitje. Fijn dat je er zo van genoten hebt, maar die slof sigaretten had je wel beter achterwege kunnen laten:P

 2. 24 april 2008 / 14:18

  Klinkt als een heerlijke trip! :bike: Leuk! 😀

 3. 27 april 2008 / 16:44

  Lekker hoor! Je hebt je prima vermaakt zo te horen! :bike:

 4. 6 mei 2008 / 12:03

  Plaatsen de Belgen de bordjes “afslag” nog steeds bij de afslag zelf of inmiddels enige meters vantevoren zodat je kunt anticiperen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: