Home » Welke winterjas kies jij dit jaar?

Welke winterjas kies jij dit jaar?

Welke winterjas kies jij dit jaar?

Terwijl vorige week woensdag de mussen zowat van het dak vielen tijdens de derde hittegolf van de zomer van 2019, was ik bezig met het uitzoeken van een nieuwe winterjas. Eind augustus en op zoek naar een winterjas? Yes! Voor je het weet is het oktober en kun je de winterjas alweer langzaam van zolder halen. En ik wilde dit keer niet het risico lopen dat mijn favoriete model net uitverkocht zou zijn. Of niet meer verkrijgbaar in mijn maat.

En hoewel mijn huidige winterjas best nog wel een aantal jaartjes mee kan, kan het nooit kwaad om een extra winterjas te hebben. Voor een andere look of gelegenheid bijvoorbeeld.

Ik heb nog niet zolang geleden het gemak van online shoppen ontdekt. Lekker vanuit je luie stoel, op het dooie gemakje die kleding uitzoeken die je leuk vind. Geen gedoe in te krappe pashokjes, geen rijen bij de kassa, geen gesleep met te zware tassen. Zo vond ik ook mijn winterjas, bij Onlinewinterjas. Bij deze webshop vind je winterjassen volgens de laatste trends. Voor welk type ga jij?

Een warme Parka

Een parka of pooljak is een jas met een capuchon die meestal met een op bont gelijkend materiaal is afgewerkt. De naam komt via het Amerikaans-Engels uit de taal van de Ungangan die leven op de Aleoeten, een eilandengroep die grotendeels tot Alaska behoort. Het woord is door hen weer ontleend aan het Russisch waarin ‘párka’ jas gemaakt van pels betekent, en dat is ook wat het van oorsprong is.

De parka raakte in het Westen bekend toen hij in een uitvoering van nylon met een gewatteerde voering en een met bont afgewerkte capuchon in de jaren 1950 in gebruik kwam bij de Amerikaanse krijgsmacht. Later, in de jaren 1960, kon de jas gekocht worden bij armydumps, winkels waar men surplus voorraden van het leger verkocht. Het kledingstuk werd toen zo populair bij de jeugd dat er al snel nagemaakte modellen op de markt verschenen. Helemaal weg is de jas daarna nooit meer geweest, rond de eeuwwisseling was er zelfs sprake van een comeback.

Winterjas Halflang

Of ga je wellicht voor eenvoudig en altijd goed? Zoals onderstaande halflange dames winterjas. Het staat bij ieder figuur, iedere stijl en bij iedere persoonlijkheid. Wat voor kleding je in je kast hebt hangen maakt niet uit, een mooie lange winterjas kan op iedere outfit worden gedragen.

Winterjas - Lange winterjas

Het Bomberjack

Of ga je voor een (niet mijn favoriet hoor) bomberjack als winterjas? Een bomberjack is een jas van het type dat oorspronkelijk in de jaren ’50 en ’60 is ontwikkeld als kleding voor piloten van de Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse marine. Bomberjacks zijn van de buitenkant doorgaans zwart of olijfgroen. Van binnen hebben ze veel vulling om de drager warm te houden bij de lage temperaturen op grote hoogte. De binnenvoering is vaak oranje. In het geval van een noodlanding op water kon de piloot de jas binnenstebuiten dragen, om zo beter op te vallen.

Bomberjack

Bomberjacks waren zeer populair onder jongeren tijdens de periode van de gabbersubcultuur halverwege de jaren negentig, toen de jas veel door gabbers werd gedragen. Ook niet-gabbers droegen en dragen echter bomberjacks.

Een Stoer Bikerjack

Of een stoer rood bikerjack wat gaaf staat op een verder zwarte outfit! Het biker jack is een kort jasje dat veelal in leer is uitgevoerd. Zoals de naam het al zegt, is het geïnspireerd op de jassen van motorrijders. Dit type jack heeft een stoere, modieuze en zelfs tijdloze uitstraling. Chic, stoer of casual: met dit leren jack kun je alle kanten op.

Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor een redelijk safe model winterjas. Een zwarte suède Bikerjack met een warme wollen voering. Oftewel een zgn Lammy Coat. Staat leuk op een skinny broek, maar ook bijvoorbeeld op een kort rokje met stoere boots eronder. Precies mijn stijl!

Bikerjack - Lammy Coat

Wat zou jouw keuze voor de winterjas van dit jaar zijn? Een parka, de halflang, het bomberjack of een stoer bikerjack? Of misschien iets totaal anders. Ik lees het graag in de comments 🙂

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

23 Comments

 1. 5 september 2019 / 8:58

  Leuk artikel! Zelf heb ik de onderste (het zwarte bikerjack met lammy coat) die echt mega zacht en heerlijk warm is! Zo blij met die jas.

 2. 5 september 2019 / 9:18

  ik heb geloof ik nog 3 winterjassen hangen, ik zal toch eerst een smoesje moeten verzinnen, voor ik een nieuwe koop…

 3. Melissa
  5 september 2019 / 9:47

  Ik heb een winter-regen-jas met een lekkere dikke zachte stof aan de binnenkant. Aangezien ik een hond heb en veel buiten loop, is het fijn om een waterdichte jas met capuchon te hebben!

 4. 5 september 2019 / 11:21

  Ik heb eigenlijk nog nieuw hangen en een bikerjack ook van nep leer, veel vestjes, kortom.. en dan voor op de fiets nog een michelinpoppenjas in een vel paars, hahahaha kortom…

  Maar ik hou van getailleerd…. de lengte kan van alles zijn… hangt ook van buiten af, liefste lang genoeg dat het mijn bovenbenen beschermt en ik mis hier ook de klassieke hele lange jas, die tot de enkels reikt, die heb ik ook jaren gedragen… altijd goed ook, jurk, broek.. klassiek, en stijlvol…

  X

 5. 5 september 2019 / 12:12

  ik vind dat bomberjack erg leuk. maar niet heel erg praktisch. ik houd er namelijk wel van dat de jas over mijn billen valt. lekker warm

 6. 5 september 2019 / 15:03

  Ik investeer af en toe in kwalitatief hele goede (en dure) jassen, daar doe ik dan zeker 5 jaar mee. Ik draag het liefst jassen van Max Mara en Hugo Boss. Warm, kwaliteit en chique. Ik houd van lange mantels. Maar leren jasjes vind ik ook erg leuk, maar meer als tussen jasje, vind ik voor de winter te koud.

 7. 5 september 2019 / 19:08

  Leuk geschreven. Ik ben zelf fan van biker en bomberjacks. Ik heb al een parka liggen van vorig jaar.

 8. 5 september 2019 / 20:02

  Ik ben fan van een parka of half lange jas. Lekker warm en heerlijk met de regen om een muts op te kunnen zetten.

 9. 5 september 2019 / 20:21

  Doe mij maar iets heel anders. De afgelopen jaren liep ik in een jas waarin ik mij een beer voelde. Deze winter wil ik mij laten zien met iets meer stijl. Haha.

 10. 5 september 2019 / 21:13

  Ik heb twee jaar geleden een winterjas gekocht in Oostenrijk, zo’n outdoorjack en die bevalt me erg goed en kan nog prima een jaartje mee.

 11. 6 september 2019 / 7:35

  Ik vind die allereerste, langs links, de mooiste! Het is eens iets anders én hij ziet er lekker warm uit!

 12. 6 september 2019 / 10:33

  mijn dochters en ik gaan dit jaar voor de Jacky Luxury jassen. we hebben nu parajumpers maar willen eens wat anders proberen

 13. 6 september 2019 / 10:43

  Dat rode jas doet me denken aan de vrouwelijke terminator uit de Terminator films!

 14. 6 september 2019 / 11:04

  Ik ga persoonlijk het liefst voor een winterjas in trenchcoat model. Afgelopen winter had ik echter een soort van skivakantie-winterjas met de zachtste vulling ever. Is niet mijn favoriet qua looks, maar wat de warmte betreft zeker wel!

 15. 7 september 2019 / 16:04

  Dat rode bikerjackje! Superleuk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik uit de modewereld kom. Dat ik alles nog pas en dus … je voelt ‘m al. Ik heb veel, heel veel jassen. Voor mijn blog ontvang ik ook zo nu en dan het een en ander. Al let ik met jassen nu wel goed op. Als er iets bijkomt, dan moet ik ook iets weggeven. Opruimen is wel mijn thema vandaag merk ik. Dat ik vind dat ik het moet doen, maar er eenvoudigweg geen tijd voor heb bedoel ik. Aan de lopende band word ik vandaag gestoord (en kwamen er weer pakketjes binnen 🙂 Dus vandaag maar geen opruimdag.

 16. 8 september 2019 / 15:17

  Graag wil ik Parka winaterjas, lang of half lang las maar niet kort. Ja..ik wil winterjas

 17. 10 september 2019 / 10:03

  Ik vind een halflange jas altijd het prettigst. Lekker warm en geen blote rug als je even moet bukken.

 18. 25 september 2019 / 11:30

  Ik vind ze allemaal erg leuk! In de winter ga ik wel voor lang imv de warmte.

 19. 17 oktober 2019 / 18:29

  Een winterjas met genoeg zakken. Dat is een vereiste, want ik gebruik deze graag voor mijn sleutels en dergelijke. Een warme jas is goed, als ik mij maar geen tonnetje ga voelen haha

 20. 4 november 2019 / 7:49

  Ik ga deze winter gewoon weer dezelfde camelkleurige jas dragen als twee jaar hiervoor : )

 21. 15 november 2019 / 15:11

  Ik vind zelf die parka’s altijd erg fijn. Ik heb er nog eentje van vorig jaar. Dus voorlopig geen nieuwe jas voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.