Eindhoven vind ik een heerlijke stad voor een korte citytrip in eigen land. Je kunt er naar hartelust shoppen want alle grote merken hebben er wel een filiaal. Tevens kun je kunt er heerlijk keuvelen op een van de gezellige terrassen waar je altijd vriendelijk bediend wordt. Wij doen dan ook regelmatig een dagje Eindhoven en sluiten dat vaak af met een hotel in het centrum van Eindhoven mét jacuzzi op de kamer. Gewoon, omdat het kan! En na drie keer een nachtje logeren mag ik toch wel zeggen dat WestCord Hotel Eindhoven (voormalig Inntel Art hotel in Eindhoven) een van mijn favoriete places-to-stay daar is.

De stad Eindhoven

De stad Eindhoven heeft een levendige sfeer en biedt voor elk wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in winkelen, kunst, technologie of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad.

Winkelen: Eindhoven heeft een uitgebreid winkelgebied met zowel grote winkelketens als boetiekjes. De belangrijkste winkelstraten zijn de Demer, de Rechtestraat en de Vrijstraat. Je vindt er diverse modewinkels, elektronicawinkels, warenhuizen en meer.

Bezoek de Markt: De Markt is het centrale plein van Eindhoven. Hier vind je het stadhuis en een aantal gezellige cafés en restaurants. Op dinsdagen is er een levendige warenmarkt waar je verse producten en andere goederen kunt kopen.

Strijp-S: Dit voormalige Philips-industrieterrein is omgetoverd tot een bruisend creatief en cultureel centrum. Je vindt er artistieke evenementen, designwinkels, restaurants en cafés. Het is ook de thuisbasis van het populaire jaarlijkse lichtfestival GLOW.

Geniet van de horeca: Het centrum van Eindhoven heeft een levendige horecasfeer. Je kunt genieten van diverse cafés, bars en restaurants, variërend van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale keukens.

Ontdek de Stratumseind: Deze straat is de langste caféstraat van Nederland en staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen om te genieten van het uitgaansleven in Eindhoven.

Natuur en parken: Hoewel het centrum van Eindhoven voornamelijk een stedelijke omgeving is, zijn er ook groene gebieden om te ontspannen. Het Stadswandelpark en het Philips de Jongh Wandelpark zijn twee populaire parken waar je kunt genieten van de natuur en even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

 WestCord Hotel Eindhoven voormalig Inntel Art hotel in Eindhoven

WestCord Hotel Eindhoven

WestCord Hotel Eindhoven is een 4-sterren art hotel, gelegen in het artistieke centrum van Eindhoven. Een groot deel van de unieke kamers en suites ligt in de, in 1909 gebouwde, monumentale Philips fabriek de Lichttoren, waar vroeger de eerste lampen werden gemaakt en getest.

Wat is er heerlijker om met pijnlijke voeten van het shoppen, of na een waanzinnig concert in de Effenaar, onderuit te zakken in een heerlijke jacuzzi, in een berg geurend badschuim, die midden in je kamer staat, met zicht op de tv.

Heerlijk dikke ochtendjassen, een paar slippers, een scrubhandschoen en badzout liggen voor je klaar op de kamer.

Jazuzzi op de kamer in WestCord Hotel Eindhoven
Kamer - WestCord Hotel Eindhoven
De wasbak :)
De Douche
WestCord Hotel Eindhoven

Mocht je meer wellness wensen, dit hotel heeft uitgebreide wellnessfaciliteiten zoals een Finse sauna, Turks stoombad, hamam mekka, horizontale regendouches en een relaxgedeelte. Deze wellnessfaciliteiten zijn gratis toegankelijk voor alle hotelgasten.

Ik heb ook een paar keer ontbijt erbij geboekt, dat was uitstekend verzorgd met écht een enorme keuze. Je kunt er ook voor kiezen om géén ontbijt te boeken en een heerlijk eettentje in de binnenstad van Eindhoven te (be)zoeken.

Kamer - WestCord Hotel Eindhoven

Op zoek naar leuke uitjes in de de buurt van Eindhoven? Naomi en Robin verklappen je de 4 leukste hotspots in Eindhoven. Of wat dacht je van een bezoekje aan het preHistorisch Dorp Eindhoven.

Ben jij bekend met dit hotel in Eindhoven mét jacuzzi op de kamer?