Lifestyle

Why I Run

Deze titel zag ik mij Mieke, trok mijn aandacht en zorgde voor de inspiratie van deze blogpost.

Tot in oktober ging alles nog lekker. Ik liep bijna de 5k aan een stuk. Maar ik zat tegelijkertijd in een neerwaarts spiraaltje qua gezondheid. Het zorgde ervoor dat ik mijn hardloopschoentjes in een verdomhoekje gooide en steeds verder wegzakte in mijn dalletje. Steeds verder onder mijn dekentje kroop met mijn negatieve gevoelens.

Ik gaf laatst al aan dat ik me elke dag een stukje beter begin te voelen. Een opwaarts spiraaltje van positieve gedachten en gevoelens. En om in die flow te blijven wou ik ook het hardlopen weer gaan oppakken.
Ik had besloten helemaal van voren af aan te beginnen. Alsof ik nog nooit een stukje hardgelopen had. Zaterdag kocht ik, ter extra motivatie, een lange sportbroek en goede sport BH. Ik downloadde de iPhone app ‘hardlopen met Evy’ en zette mijn favoriete hardloop muziek op mijn iPhone.

Zondag morgen. Aankleden, warmup en de deur uit. Evy begint tegen me te praten en mij te motiveren. Mijn favoriete muziekjes klinken door mijn headset. De eerste hardloop stapjes worden gezet. Het gaat lekker. Heel lekker. Mijn conditie is niet zo slecht als gedacht na enkele maanden stilzitten. Heerlijk die frisse lucht. Heerlijk om weer lekker te bewegen. Alleen ik, mijn muziek en een hardlopend lijf. Verder niets!

En dan ineens, uit het niets, zo halverwege mijn run, alsof en een brok stress wegschiet, zich losmaakt van mijn lichaam om niet meer terug te keren, stromen de tranen over mijn wangen.
Niet van de kou, maar van emotie.

Thats Why I Run.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

25 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.