Home » Why I Run

Why I Run

Why I Run

Deze titel zag ik mij Mieke, trok mijn aandacht en zorgde voor de inspiratie van deze blogpost.

Tot in oktober ging alles nog lekker. Ik liep bijna de 5k aan een stuk. Maar ik zat tegelijkertijd in een neerwaarts spiraaltje qua gezondheid. Het zorgde ervoor dat ik mijn hardloopschoentjes in een verdomhoekje gooide en steeds verder wegzakte in mijn dalletje. Steeds verder onder mijn dekentje kroop met mijn negatieve gevoelens.

Ik gaf laatst al aan dat ik me elke dag een stukje beter begin te voelen. Een opwaarts spiraaltje van positieve gedachten en gevoelens. En om in die flow te blijven wou ik ook het hardlopen weer gaan oppakken.
Ik had besloten helemaal van voren af aan te beginnen. Alsof ik nog nooit een stukje hardgelopen had. Zaterdag kocht ik, ter extra motivatie, een lange sportbroek en goede sport BH. Ik downloadde de iPhone app ‘hardlopen met Evy’ en zette mijn favoriete hardloop muziek op mijn iPhone.

Zondag morgen. Aankleden, warmup en de deur uit. Evy begint tegen me te praten en mij te motiveren. Mijn favoriete muziekjes klinken door mijn headset. De eerste hardloop stapjes worden gezet. Het gaat lekker. Heel lekker. Mijn conditie is niet zo slecht als gedacht na enkele maanden stilzitten. Heerlijk die frisse lucht. Heerlijk om weer lekker te bewegen. Alleen ik, mijn muziek en een hardlopend lijf. Verder niets!

En dan ineens, uit het niets, zo halverwege mijn run, alsof en een brok stress wegschiet, zich losmaakt van mijn lichaam om niet meer terug te keren, stromen de tranen over mijn wangen.
Niet van de kou, maar van emotie.

Thats Why I Run.

25 Comments

 1. 21 januari 2015 / 18:08

  Wat heerlijk, even alles eruit rennen!

 2. 21 januari 2015 / 19:23

  Goed bezig hoor! En ja, het is ook een soort van overwinning op jezelf dat je deze stap weer hebt kunnen maken!

 3. 21 januari 2015 / 22:03

  Wat mooi Saskia. Wat is het fijn he, lekker buiten rennen. Zoveel vrijheid als je dan voelt!
  En nieuwe kleding motiveert bij mij ook echt altijd weer.

 4. Patricia Schmitz-Heres
  21 januari 2015 / 22:34

  Mooi beschreven. Het maakt alleen maar meer dat ik het hardlopen weer op wil pakken…

 5. 21 januari 2015 / 23:31

  Wat heb je dit mooi geschreven! Ik heb het een paar keer geprobeerd en vond het ook geweldig om te doen, heerlijk buiten en inderdaad alleen jezelf, muziek en harlopen. Helaas lukt het mij (nu) niet om te doen, maar ooit hoop ik het te kunnen oppakken!

 6. sunny mama
  22 januari 2015 / 8:18

  Ups & downs… ken dat. Telkens opnieuw beginnen en dan vaststellen hoe heerlijk het is om weer in beweging te komen en… te léven.

 7. 22 januari 2015 / 11:24

  Dat klinkt als een goeie run! Ik geloof ook best dat het best lekker kan zijn maar ik ben gewoon te lui 😉

  • 23 januari 2015 / 10:28

   Ik merk dat ik gewoon MOET sporten, voel me dan echt véél beter in mijn velletje. Ook beter voor mijn humeur 🙂

 8. Dennis
  22 januari 2015 / 11:54

  Goed bezig! Wij merkten het ook toen we nog aan het rennen waren. Zou het zelf ook wel weer willen op pakken maar dat ga ik in de lente wel weer doen met lekker weer. In de ochtend al door die kou heen 22km in totaal vind ik al genoeg beweging haha.

  • 23 januari 2015 / 10:27

   22 kilometer fietsen is toch al snel een calorietje of 500 verbruiken. Zal toch snel over een half uur bewegen zijn. Mooi toch!

 9. Miranda
  22 januari 2015 / 13:15

  Mooi geschreven. Daaruit blijkt ook weer dat sporten niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je geest.

 10. Deisy
  22 januari 2015 / 17:06

  Mooi omschreven en ontzettend herkenbaar: daar doe je het voor, voor die rush! daar kan niets tegenop 😉

 11. Serena
  23 januari 2015 / 10:00

  Ik heb het vaak geprobeerd, maar ik ben gewoon geen mens om te rennen. Als ik al door mijn oortjes hoor dat het ‘prima’ gaat begin ik terug te schelden dat dat helemaal niet zo is.
  Ach ja, eerst maar eens een beetje op het eten gaan letten…

  • 23 januari 2015 / 10:25

   k heb zelf verschillende dingen gedaan voor ik ontdekte wat mijn type sport is. Ik heb ook gefitness – niks voor mij dat aan die gewichten hangen. In een ver verleden ooit eens volleybal gedaan – Team sport, ook niks voor mij. Gaande weg ontdekte ik dat cardio gewoon mijn ding is. Ik heb een crosstrainer en fiets op zolder. Maar als het even kan trek ik mijn hardloopschoenen aan om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Dát doet mij gewoon goed.

 12. 23 januari 2015 / 11:29

  Prachtig geschreven. Dit is precies waarom ik ook hardloop. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

 13. Petra
  23 januari 2015 / 20:11

  Wat mooi!! Lekker blijven runnen.

  • 25 januari 2015 / 9:49

   Ben nu overigens ook benieuwd waarom je motor rijdt (-;

 14. Flavie
  24 januari 2015 / 10:13

  Nu krijg ik nog meer zin om te beginnen met start-to-run!

 15. 25 januari 2015 / 12:20

  wat een fijn stukje, lekker bezig blijven! Kan niet wachten tot het Skate seizoen weer begint<3

 16. Jennifer
  25 januari 2015 / 13:22

  Ik kwam je blog tegen via de linkparty op lifebyrosie.
  Wat is dit mooi geschreven! Ik denk dat veel mensen zich hier in herkennen, ik wel.

 17. jackiedeklerk
  25 januari 2015 / 18:07

  Heerlijk….
  ik wil zo graag, maar mag nog steeds niet..
  eerst bepaalde spieren laten aansterken, dan maar in de sportschool te keer gaan..

 18. 25 januari 2015 / 19:53

  Ik heb dat ook echt met fietsen en zwemmen. Zó fijn om alles even los te laten. Heerlijk!

 19. 27 januari 2015 / 13:51

  Wat goed dat je weer bent gegaan. Het was nodig om de brok aan emoties los te laten komen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.