De vuile was van onze geweldige reis naar Bonaire is amper schoon als het alweer tijd is voor onze volgend trip. Motorrijden rondom de Moezel en Rijn in Duitsland!

We hebben een motor gehuurd om eens uitgebreid te testen. Een motor testen doe je volgens ons niet met een rondje om de kerk. Nee, dat doe je middels een serieuze rit. Zodat je óók voelt hoe het zit en rijd als je ondertussen al een uurtje of vier onderweg bent. Je wilt weten hoe een motor voelt op rechte wegen, op bochtige wegen en hoe een motor zich gedraagt in een brede of juist krappe haarspeldbocht.

Motorrijden langs de Moezel en Rijn

We maken deze trip dan ook naar een voor ons redelijk dichtbij en favoriet motorrij gebied, het gebied rondom de moezel en Rijn. Het landschap langs de Moezel en de Rijn is een heerlijke mix van groene bossen, uitgestrekte uitzichten over de heuvelachtige plateaus, imposante burchten en de golvende wijngaarden. Als motorrijder hoef je je daar geen minuut te vervelen. Lig je niet in een of andere uitdagende bocht, dan vergaap je je wel aan een prachtig uitzicht.

We hebben ons favoriete motorhotel geboekt waar we (helaas maar) twee nachtje verblijven. Via een redelijk vlotte maar altijd leuk route rijden we via de Eifel naar het pittoreske Cochem, gelegen aan de oever van de rivier de Moezel, en dan via Treis-Karden naar het kleine plaatje Lütz. Op de heenweg pikken we een paar regendruppels mee, regendruppels die we de rest van de dagen gelukkig niet meer zien.

Op dag twee rijden we een route die zowel langs de moezel als de Rijn gaat. Een route die mede door het prachtige gebied zorgt voor veel afwisseling. We genieten van de uitzichten op de wijngaarden, de mooie bochtige wegen en nemen op zijn tijd een welverdiende pauze met zicht op een burcht of het water.

Dag drie van onze toer: Motorrijden rondom Moezel en Rijn, rijden we dezelfde route naar huis als de heen weg. Zeker geen straf, de route heeft genoeg mooie wegen die het waard zijn vaker te rijden.

Om je een indruk te geven van hoe mooi motorrijden langs de Moezel en de Rijn is, heb ik een korte vlog gemaakt die onze reis naar Duitsland in beeld brengt.