Als ik op reis ben vind ik het leuk die dingen vast te leggen die je in ons landje niet zo snel tegenkomt. Vaak is dit wildlife, (exotische) bloemen en indrukwekkende natuur. Ik heb dan ook best een grote privé collectie met dit soort foto’s. Ook tijdens onze laatste reis heb ik enorm veel plezier gehad in het vastleggen van wildlife in Florida.

Wildlife in Florida

Eekhoorn

Deze leukerd kwam ik tegen in Universal Studios Florida. Ze lopen daar de hele dag door rond te scharrelen op zoek naar restjes etenswaren die bezoekers van het pretpark achterlaten. Totaal niet schuw en dus ook vrij makkelijk op de foto gezet met mijn iPhone.

Eekhoorn in Universal Studios Florida

Deze cutie kwam langs toen wij op het terras bij ons hotel in Naples zaten.

Hagedis

Wildlife in Florida: Alligators in de Everglades

Bij wildlife in Florida denk je vooral aan alligators! In de Everglades zijn we gestopt bij het Kirby Storter Park. Je kunt daar een korte wandeling van ongeveer 1 mile (enkel) over een aangelegd houten pad midden door de indrukwekkende natuur van de Everglades maken.

Houten wandelpad in Kirby Storter Park In de Everglades

En op het eindpunt van deze wandelroute, een beetje verstopt, zagen we deze beauty liggen.

Wildlife in Florida - Alligator

Zeester

Deze zeester spotte ik op het strand van Key largo. Ik had er nog nooit eentje gezien en heb het risico genomen om met mijn iPhone boven de zee te hangen voor een foto.

Zeester in de Key Largo

Ongewild wildlife in Florida: Leguanen

Leguanen, ik vind ze erg indrukwekkend. En heb ook ontzettend veel plezier beleeft aan het fotograferen van deze hagedissensoort. De inwoners van Florida zijn er echter minder blij mee. Schijnbaar zijn de leguanen binnen Florida een enorme plaag geworden de afgelopen jaren.

Onderstaande kwamen we tegen op Highway 1 tijdens onze doorreis van Key Largo naar Key West.

Wildlife in Florida - Leguaan

Curly Tail

Ook deze Curly Tail of Gladkopleguaan zie je overal in Florida. Watervlug en daardoor minder makkelijk te fotograferen. Wat me best trots maakt op onderstaande foto.

Curly Tail / Gladkopleguanen

Libelle en Key Deers op Pine Key

Bij Blue Hole Observatie platform op Pine Key zou je divers Wildlife van Florida kunnen spotten. Helaas voor ons was de helft van dit wandelpad gesloten en zijn we weinig wildlife tegen gekomen. Wel spotte ik deze prachtige vuurrode libelle tijdens ons bezoek aan Blue Hole Observatie platform.

Wildlife in Florida - Vuurrode Libelle

Big Pine Key staat ook bekend om zijn Key Deers. Helaas hebben we dit bedreigd hert dat alleen op Bij Pine Key leeft maar een keer, van grote afstand gezien. En niet, zoals gehoopt tijdens ons bezoek aan het Blue Hole Observatie platform.

Key Deer op Big Pine Key

Nog meer wildlife in Florida

Vooral veel hagedissen in alle formaten en kleuren. In het begin nog bijzonder en erg indrukwekkend, na een paar dagen begin je het bijna gewoon te vinden om ze tegen te komen. Ik kon het toch niet laten om ze te fotograferen. Onderstaande spotte ik tijdens ons bezoek aan Fort Zachary Taylor Historic State Park.

Wildlife in Florida - Leguaan

Best wel trost op bovenstaande foto. Hij bleef zo mooi geposeerd zitten. En dan die mooie wazige achtergrond.

Groene Hagedis
Wildlife in Florida - Leguaan

Ik had nog zoveel meer willen zien en fotograferen. Maar met maar twee weken tijd moet je keuzes maken in wat je wil zien en doen. Een mooie reden om weer eens terug te gaan?

Ga jij ook altijd op zoek naar wildlife als je op reis bent. En wat is je meest gave foto ooit?

Mocht je nog wat tips willen over reisfotografie, dan verwijs ik je graag naar mijn blog Reisfotografie: tips om betere reisfoto’s te maken.

Meer Florida?