Wildlife Florida – Dit heb ik gespot

Als ik op reis ben vind ik het leuk die dingen vast te leggen die je in ons landje niet zo snel tegenkomt. Vaak is dit wildlife, (exotische) bloemen en indrukwekkende natuur. Ik heb dan ook best een grote privé collectie met dit soort foto’s. Ook tijdens onze laatste reis heb ik enorm veel plezier gehad in het vastleggen van wildlife in Florida.

Wildlife in Florida

Eekhoorn

Deze leukerd kwam ik tegen in Universal Studios Florida. Ze lopen daar de hele dag door rond te scharrelen op zoek naar restjes etenswaren die bezoekers van het pretpark achterlaten. Totaal niet schuw en dus ook vrij makkelijk op de foto gezet met mijn iPhone.

Eekhoorn in Universal Studios Florida

Deze cutie kwam langs toen wij op het terras bij ons hotel in Naples zaten.

Hagedis

Wildlife in Florida: Alligators in de Everglades

Bij wildlife in Florida denk je vooral aan alligators! In de Everglades zijn we gestopt bij het Kirby Storter Park. Je kunt daar een korte wandeling van ongeveer 1 mile (enkel) over een aangelegd houten pad midden door de indrukwekkende natuur van de Everglades maken.

Houten wandelpad in Kirby Storter Park In de Everglades

En op het eindpunt van deze wandelroute, een beetje verstopt, zagen we deze beauty liggen.

Wildlife in Florida - Alligator

Zeester

Deze zeester spotte ik op het strand van Key largo. Ik had er nog nooit eentje gezien en heb het risico genomen om met mijn iPhone boven de zee te hangen voor een foto.

Zeester in de Key Largo

Ongewild wildlife in Florida: Leguanen

Leguanen, ik vind ze erg indrukwekkend. En heb ook ontzettend veel plezier beleeft aan het fotograferen van deze hagedissensoort. De inwoners van Florida zijn er echter minder blij mee. Schijnbaar zijn de leguanen binnen Florida een enorme plaag geworden de afgelopen jaren.

Onderstaande kwamen we tegen op Highway 1 tijdens onze doorreis van Key Largo naar Key West.

Wildlife in Florida - Leguaan

Curly Tail

Ook deze Curly Tail of Gladkopleguaan zie je overal in Florida. Watervlug en daardoor minder makkelijk te fotograferen. Wat me best trots maakt op onderstaande foto.

Curly Tail / Gladkopleguanen

Libelle en Key Deers op Pine Key

Bij Blue Hole Observatie platform op Pine Key zou je divers Wildlife van Florida kunnen spotten. Helaas voor ons was de helft van dit wandelpad gesloten en zijn we weinig wildlife tegen gekomen. Wel spotte ik deze prachtige vuurrode libelle tijdens ons bezoek aan Blue Hole Observatie platform.

Wildlife in Florida - Vuurrode Libelle

Big Pine Key staat ook bekend om zijn Key Deers. Helaas hebben we dit bedreigd hert dat alleen op Bij Pine Key leeft maar een keer, van grote afstand gezien. En niet, zoals gehoopt tijdens ons bezoek aan het Blue Hole Observatie platform.

Key Deer op Big Pine Key

Nog meer wildlife in Florida

Vooral veel hagedissen in alle formaten en kleuren. In het begin nog bijzonder en erg indrukwekkend, na een paar dagen begin je het bijna gewoon te vinden om ze tegen te komen. Ik kon het toch niet laten om ze te fotograferen. Onderstaande spotte ik tijdens ons bezoek aan Fort Zachary Taylor Historic State Park.

Wildlife in Florida - Leguaan

Best wel trost op bovenstaande foto. Hij bleef zo mooi geposeerd zitten. En dan die mooie wazige achtergrond.

Groene Hagedis
Wildlife in Florida - Leguaan
Wildlife Florida - Dit heb ik gespot. 

Tijdens onze reis door Florida spotte ik veel wildlife. En wildlife is iets wat ik als hobbyfotograaf heel graag voor de lens van mijn fotocamera heb.

Ik had nog zoveel meer willen zien en fotograferen. Maar met maar twee weken tijd moet je keuzes maken in wat je wil zien en doen. Een mooie reden om weer eens terug te gaan?

Ga jij ook altijd op zoek naar wildlife als je op reis bent. En wat is je meest gave foto ooit?

Meer Florida?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

13 Comments

 1. MyriamC

  Wij waren vorig jaar in Costa Rica. Ik geloof dat ik iets van 3000 foto’s had van dieren en bloemen. Ook zo’n close-up van een leguaan, bijvoorbeeld. En van de kop van een krokodil. Die vond ik ook heel geslaagd. Deze zomer gaan we naar Namibië en Botswana, ook om wildlife te fotograferen. Dus ja, ik ga ook vaak op zoek naar wildlife tijdens mijn vakantie.

  Reply
  • Krystle/Batboy

   Wat een gave foto! Kan me voorstellen dat je daar trots op bent. Dat hij ook zo mooi blijft zitten, geweldig! Mij lukt zoiets nooit, dan gaan de beesten er altijd vandoor haha

 2. Jouvence

  Wat een ontzettend prachtige foto’s heb je allemaal gemaakt zeg! Ik houd van het fotograferen van dieren en de natuur.

  Reply
 3. Jasmina

  Ik ben een schijtluis,dus vermijd die dieren in het wild maar al te graag

  Reply
 4. rachel

  ik vind dit zulke mooie dieren he!! zelf nooit in wildlife geweest, ja dierentuin hahaha maar dat is niet te vergelijken

  Reply
 5. Jenn

  Geweldige foto’s!

  Reply
 6. Joanne

  Wat heb je er een hoop gezien! Erg leuke foto’s 🙂

  Reply
 7. Linda

  Wat onijws leuk dat je hier een overzicht van hebt gemaakt! Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om wilde dieren die ik tegen kom op de foto te zetten. Die passie deel ik dus met je. Prachtige foto’s ook!

  Reply
 8. Linda Meester

  Wat leuk dat ze daar ook eekhoorns hebben, ik heb er net vandaag een artikel over ingepland

  Reply
 9. Nicole Orriëns

  Leuk zeg! Dat zijn nog eens andere dieren dan je in Nederland tegenkomt.

  Reply
 10. Frederique

  Oh wat geweldig, stuk voor stuk prachtige dieren. Wanneer ik mooie dieren zie, dan word ik altijd soort van wakkergeschud uit het dagelijkse haastige leven, zo van “Hee Frederique, kijk eens hoe prachtig de wereld is, hoe bijzonder de natuur is”.

  Reply
 11. Caroline

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ja tijdens onze reizen is het altijd een pluspunt als je de flora en fauna goed kunt bewonderen. Olifanten, apen, krokodillen, ervaringen om nooit meer te vergeten.

  Reply
 12. Marcella

  Ik bleef de eekhoorns tof vinden in Amerika. Leuke beestjes. De alligators vond ik wel spannend hoor!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...