WordPress tip: Database Schonen

WordPress tip Database Schonen

En dan heb je je voorgenomen om je blog om te huizen naar je nieuwe domeinnaam. Ik zat even met de handen in het haar hoe te beginnen. Want écht alles moet over, ook je database! Maar gelukkig zijn er artikelen te vinden bij WordPress hoe dit te doen. Appeltje eitje, toch? 🙂 Dus van de week zat ik met twee schermen naast elkaar, stap voor stap deze beschrijving door te nemen.

Alles liep voorspoedig tot ik bij het importeren van mijn database kwam. *bats* Foutmelding. Sjit. Database te groot. Hij was over de 20Mb en je mag maximaal 16MB importeren. En nu? Nog een keer. Zelfde foutmelding. Er zijn websites veel groter dan de mijne, dit zou toch eigenlijk gewoon moeten kunnen? Goed, na wat gegodver en een korte pauze weer achter mijn bureau gekropen.

De juiste WordPress plugin is het antwoord

Google zou uitkomst moeten brengen. En inderdaad. Ik kwam uit bij de WordPress plugin WP Sweep. Met deze WordPress plugin zou je je WordPress database moeten kunnen schonen.

Eerst nog huiverig deze te gebruiken. Want de gedachte alles te vern***en maakte me toch wat terughoudend. Maar de boel moest over naar mijn andere domein en met deze mega database zou dat nooit gaan lukken. Op hoop van zegen! Plugin geïnstalleerd en geactiveerd en het ding zijn werk laten doen. Ik ging terug van meer dan 20Mb naar maar een kleine 6Mb! Én, het allerbelangrijkste, alles werkte nog gewoon en ik kon mijn gegevens goed omzetten naar mijn nieuwe domeinnaam. Het viel me zelfs op dat ik geen jetpak-meldingen meer kreeg van mijn oude site die down was. Want dat gebeurde toch wel een aantal keren per maand.

Ik heb deze handige WordPress plugin dus meteen opgeschreven om te delen. Want een WordPress database schonen heeft alleen maar voordelen.

Op deze site staat trouwens precies uitgelegd (in het Nederlands) hoe deze WordPress plugin werkt, waar je op moet letten en waarom een schone database eigenlijk heel belangrijk is. Doe er je voordeel mee.

Het schoon houden van je WordPress database is belangrijk. Lees je hoe makkelijk het is om je WordPress database op te schonen met deze WordPress Plugin.

Een andere handige wordpress plugin: van Tag naar categorie of omgekeerd.

Zo doe je dat: Nieuwe WordPress plugin installeren

 • Ga naar Plugins > Nieuwe plugin.
 • Voer bij Zoeken (rechtsboven) de naam van de plugin in of een zoekterm. In dit geval WP-Sweep
 • Als je de gewenste plugin hebt gevonden, klik je op Nu Installeren. Er zal een ronddraaiende voortgang te zien zijn. Bij meer details kun je eventueel meer informatie vinden over de betreffende WordPress plugin.
 • Zodra je installatie succesvol is verlopen, klik je op Activeren om de plugin te activeren.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

2 Comments

 1. Wanda

  Interessante plugin! Ik denk dat ik die ook maar even ga installeren want ik heb denk ik best wel wat rommel op mijn site staan…

  Reply
 2. [F]rankie.XL

  Heb zelf niet de kennis van een WordPress of andere blog dingen. Maar rommelen met een database altijd spannend. Aan de andere kant… back-uppen, back-uppen en nog eens back-uppen. Zo heb ik 3 back-ups van m’n databases op 3 verschillende plekken. Zo kan ik naar harte lust klootviolen en fouten maken.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Heb jij ook een account bij een externe service om je linkinbio te beheren? Helemaal niet nodig! Ik leg je uit hoe je zelf een eigen linkinbio pagina maakt zodat je geen externe services meer nodig hebt. En het is echt super makkelijk. Wat is linkinbio? Linkinbio...

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics, ik heb het gekoppeld maar ik werd er eerlijk gezegd een beetje kriebelig van. Er zijn zoveel soorten statistieken te bekijken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Wáár moet je in godsnaam kijken! Waar vind ik mijn unieke bezoekers. En waar zie...