Home » WordPress tip: Database schonen

WordPress tip: Database schonen

WordPress Tip

En dan heb je je voorgenomen om je blog om te huizen naar je nieuwe domeinnaam. Ik zat even met de handen in het haar hoe te beginnen. Want écht alles moet over, ook je database! Maar gelukkig zijn er artikelen te vinden bij WordPress hoe dit te doen. Appeltje eitje, toch? 🙂
Dus van de week zat ik met twee schermen naast elkaar, stap voor stap deze beschrijving door te nemen.

Alles liep voorspoedig totdat ik bij het importeren van mijn database kwam. *bats* Foutmelding. Sjit. Database te groot. Hij was over de 20Mb en je mag maximaal 16MB importeren. En nu? Nog een keer. Zelfde foutmelding. En zijn sites veel groter dan de mijne, dit zou toch eigenlijk gewoon moeten kunnen? Goed, na wat gegodver en een korte pauze weer achter mijn bureau gekropen.

De juiste WordPress plugin is het antwoord

Google zou uitkomst moeten brengen. En inderdaad. Ik kwam uit bij de WordPress plugin WP Sweep.

Eerst nog huiverig deze te gebruiken. Want de gedachte alles te vern***en maakte me toch wat terughoudend. Maar de boel moest over naar mijn andere domein en met deze mega database zou dat nooit gaan lukken. Op hoop van zegen! Plugin geïnstalleerd en geactiveerd en het ding zijn werk laten doen. Ik ging terug van meer dan 20Mb naar maar een kleine 6Mb! Én, het allerbelangrijkste, alles werkte nog gewoon en ik kon mijn gegevens goed omzetten naar mijn nieuwe domeinnaam. Het viel me zelfs op dat ik geen jetpak-meldingen meer kreeg van mijn oude site die down was. Want dat gebeurde toch wel een aantal keren per maand.

Ik heb deze plugin dus meteen opgeschreven om te delen met jullie. Want een schone database heeft alleen maar voordelen.

Op deze site staat trouwens precies uitgelegd (in het nederlands) hoe deze plugin werkt, waar je op moet letten en waarom een schone database eigenlijk heel belangrijk is.
Doe er je voordeel mee.

Volg:

2 Reacties

  1. 7 augustus 2017 / 12:55

    Interessante plugin! Ik denk dat ik die ook maar even ga installeren want ik heb denk ik best wel wat rommel op mijn site staan…

  2. 7 augustus 2017 / 13:43

    Heb zelf niet de kennis van een WordPress of andere blog dingen. Maar rommelen met een database altijd spannend. Aan de andere kant… back-uppen, back-uppen en nog eens back-uppen. Zo heb ik 3 back-ups van m’n databases op 3 verschillende plekken. Zo kan ik naar harte lust klootviolen en fouten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: