In het kader om mijn blog te verbeteren, op te schonen en beter in te delen zocht ik onlangs naar een manier om een tag om te zetten naar een categorie. Ik had het vermoeden dat ik het allemaal handmatig, dus post voor post, moest gaan doen. Of dat ik via Google zou stuiten op een of andere moeilijke Engelstalige handleiding. Maar wat blijkt, WordPress heeft dit ingebouwd. Het zit alleen een beetje verstopt. Vandaag dus mijn WordPress Tip: Tags naar Categorie en omgekeerd.

WordPress Tip: Tags naar Categorie. Zo doe je dat!

Mocht je dus, net als ik, de behoefte hebben een Tag om te zetten naar een Categorie, of net andersom, volg dan de volgende stappen. En binnen niet al te lange tijd heb jij jouw blogposts weer netjes onder het juiste kopje staan.

  • Ga in je wordpress menu naar Extra – en klik op Importeren.
  • Klik dan onder Categorieën en tags converteren op de link Nu installeren
  • als de installatie klaar is zal de tekst veranderen naar Voer importeerfunctie uit. Klik daar op.
  • Na de klik kom je op een pagina uit waarin je kunt kiezen tussen Categorieën naar tags of Tags naar categorieën
  • Onder het juiste kopje, klik je die categorie of tag aan die je wil omzetten en klaar. Tijdens de omzetting veranderd de naam van de categorie of tag overigens niet.

Meer van deze WordPress tips? Je vind ze onder mijn tag WordPress. Kende jij deze WordPress tip al? En denk je hem nodig te gaan hebben?

WordPress Tip