Toen wij tijdens onze reis door Florida, laat in de middag met de auto arriveerden in Key West viel ons al snel op dat het een ontzettend leuk stadje is. Er is ontzettende veel te zien en doen. Maar wel een stadje met veel smalle straatjes, te weinig parkeerplaatsen en meestal ook nog eens betaald. Wij hadden bij aankomst bij het hotel (Nyah – Adult Exclusive) het geluk nog één gratis parkeerplaats te bemachtigen. We besloten dus, de rest van ons verblijf de auto te laten staan en dir leuke en relaxt, hippie-achtige stadje op een alternatieve manier te verkennen. Ik laat je in deze blog de leukste bezienswaardigheden van Key West zien.

bezienswaardigheden Key West Florida  / Wegbewijzering

Scooter of fiets huren.

Key West is niet heel groot, het eiland is ongeveer 6,6 km lang en 2 km breed. Het leent zich dus uitstekend om een fiets of scooter te huren en zo de stad te verkennen. Wij kozen voor een scooter. En we hebben zo’n vier uur lang de kans gehad de meeste leuke en mooiste bezienswaardigheden van het Key West te mogen ontdekken.

Southernmost Point

De meest zuidelijke puntboei is een verankerde betonnen boei markeert het meest zuidelijke punt in de continentale Verenigde Staten. Een ideale foto-spot dus. Maar hou rekening met soms lang wachtrijen. De tip is om vroeg in de ochtend de gaan.

Bezoek het iconische Southernmost Point-monument IN KEY WEST
Key West bezienswaardigheden – Southernmost Point

End of US1 – Mile Marker 0

Dit bekende punt op Key West is het zowel het begin als het einde van U.S. Highway 1. Ook weer een leuk foto punt waar je gewoon even geweest moet zijn.

Highway 1 behoort tot de mooiste snelwegen van Amerika en verbindt het vasteland van Florida met de diverse eilanden van de Florida Keys. Highway 1 wordt door liefhebbers ook wel de Road to Paradise of de Scenic Highway genoemd en dat is niet voor niets. De snelweg voert je van Miami naar het meest westelijk gelegen eiland van de Florida Keys, Key West.

End of US1 – Mile Marker 0 Key West
Key West bezienswaardigheden – End of US1 – Mile Marker 0

Key Lime Pie Eten

Ben je op de Florida Keys, dan eet je Key Lime Pie oftewel limoen-roomtaart! Key Lime Pie wordt gemaakt van limoensap, eidooiers, gecondenseerde melk en suiker in een voorgebakken korstdeeg. De originele key limes die voor het recept gebruikt worden, zijn kleiner dan de algemeen verkrijgbare limoensoorten.

Key Lime Pie is dus typische iets uit/van Florida. Maar Amerikanen hebben meerdere gewoontes waar wij soms vreemd van opkijken. Lees de blog Typisch Amerikaans maar eens. 🙂

Doen in Key West - Key Lime Pie eten

De kippen van Key West spotten

Het viel me al gelijk op, in Key West lopen erg veel kippen. Gewoon los overal op straat. De kippen oftewel Gypsy Chickens zoals ze door de locals worden genoemd, zijn ook een een metafoor: Noisy, colorful, just like Key West 😉

Ze zijn ooit door de eerste inwoners van het eiland meegenomen als voedsel. Velen zijn ook vrij gelaten toen hanengevechten verboden werd.

Doen. Gypsy Chickens - de kippen van Key West spotten

Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area

Het Fort Zachary Taylor Historic State Park, beter bekend als Fort Taylor, is een Florida State Park en National Historic Landmark, gecentreerd rond een fort uit de burgeroorlog in de buurt van het zuidelijke puntje van Key West, Florida.

Historie, wildfile spotten en relaxen aan het strand op één plek.

Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area
Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area
Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area
Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area

Zonsondergang Mallory Square, Key West

Dit populaire plein biedt uitstekende eetgelegenheden, levendige bars en een van de oudste tradities van Key West. Samengepakt aan de rand van de Golf van Mexico wordt op Mallory Square elke avond het feest van de zonsondergang, de Sunset Celebration, gehouden.

Zelf hebben we helaas niet kunnen genieten van een van die spectaculaire zonsondergangen, dit omdat we net even te kort aanwezig waren. Ik raad dan ook aan om een verblijf in Key West voor minimaal drie nachten te boeken.

Wel mochten we op Key Largo van een zonsondergang genieten. En dat was al heel bijzonder!

Sunset At Key Largo.

Zoveel meer te doen in Key West

Key West heeft zoveel meer bezienswaardigheden. Vergeet Duval street niet, de bekendste straat van Key West. Het is een lange straat met (souvenir)winkeltjes, restaurants en bars. Of je kunt het Ernest Hemingway House bezoeken. Maar bijvoorbeeld ook West Butterfly and Nature Conservatory, waar je 50 tot 60 verschillende soorten levende vlinders kunt bewonderen. Of neem deel aan watersportactiviteiten: Ga snorkelen, duiken, jetskiën, parasailen of maak een boottocht om te genieten van de prachtige wateren rond Key West.

Kortom, Key West is een eiland waar ik best wel een of twee dagen langer had willen blijven. Misschien een volgende keer.
Was jij ooit op dit leuke meest zuidelijke eiland van de Florida Keys?