Zo overleef je een lange vliegreis; 10+ tips

Zo overleef je een lange vliegreis; 10+ tips voor een plezierige een lange vlucht
Categorie: Lijstjes

Ondertussen heb ik al redelijk wat ervaring opgedaan met langere vluchten. Mauritius, was twee keer zes uur vliegen met een tussenstop in Dubai. Florida is ongeveer tien uur vliegen. En Kaapverdië is ongeveer zes uur vliegen. De enige beweging die je hebt tijdens een lange vliegreis is die korte wandeling van en naar het toilet. Niet veel dus. Je zit een beetje opgepropt in een stoel met maar net genoeg beenruimte. Verre van comfortabel dus…
Binnenkort ook een lange vlucht op de planning staan? Met onderstaande tips maak jij je lange vliegreis zo comfortabel mogelijk.

Tips vooraf aan je lange vliegreis

 • Past het binnen je budget, boek dan comfort seats / class. Vooral op een lange vliegreis is het fijn extra beenruimte te hebben.
 • is stoel-reservering vooraf mogelijk, reserveer je stoel zo vroeg mogelijk zodat je nog ruime keuze hebt. 

Kleding tips voor een lange vliegreis

 • Draag comfortabele kleding die niet knelt of net te strak zit.
 • zorg voor laagjes kleding. De temperatuur in het vliegtuig kan erg variëren. Laagjes kunnen uit en weer aan doen.
 • Compressie sokken. Zelf heb ik heel snel last van onrustige benen. Sinds ik tijdens een lange vliegreis compressie sokken draag is dat een aanzienlijk stuk minder. En het liefst doe ik ook nog mijn schoenen uit. Zelf heb ik de Stox Energy Socks, reissokken voor vrouwen.

Entertainment tijdens een lange vliegreis

Controleer ook vooraf of jouw vlucht on-board entertainment heeft. Zo nee, zorg dan zelf voor entertainment. Op onze 6 uur durende vlucht naar Kaapverdië bleek dat er geen entertainment aan boord was. Ik was maar wat blij dat ik mijn e-reader bij de hand had en mijn telefoon vol met diverse playlists en spelletjes. Maar zorg bijvoorbeeld ook dat je op je tablet wat te kijken hebt, download alvast je favoriete serie. Zet het volgende in elk geval op je lijstje:

 • Noise cancelling oordopjes. Niets zo vervelend als een krijsende baby of een luid snurkende medepassagier. Sluit jezelf helemaal af met noise cancelling oordoppen en je favoriete playlist. Playslist via Spotify? Zorg dan dat je hem vooraf gedownload hebt.
 • een E-reader of goed boek. Zelf ben ik erg tevreden over mijn Kobo Libra.
 • een tablet met je vooraf gedownloade favoriete serie.
 • Laadkabels voor je telefoon, tablet, oordopjes en e-reader. En in uiterste noodgeval een powerbank. Super handig is een multi laadkabel, dan hoef je maar een kabeltje mee te nemen in de handbagage

Tips voor comfort tijdens de lange vliegreis

 • Hydrateer: Neem een waterflesje mee dat je na je security check kunt vullen en maak ook gebruik van het drankaanbod tijdens de vlucht. Vlieg je van Schiphol en Eindhoven? Tegenwoordig mag je flesje water gewoon mee door security.
 • Neusspray en papieren zakdoekjes. Niks zo vervelend als die droge lucht in het vliegtuig. Ik zorg dus dat ik een flesje hydraterende en verzorgende neusspray bij me heb.
 • wat ook mee gaat in mijn mini toilettasje: lipbalsem en een flesje handgel geschikt voor handbagage.
 • Zelf kan ik heel goed mijn ogen dichtdoen en slapen. Mocht je problemen hebben met licht, denk dan eens aan een fijn slaapmasker.
 • en een nekkussen zorgt ervoor dat je net even wat aangenamer slaapt en niet met een pijnlijke nek wakker wordt van je on-board dutje.
Zo overleef je een lange vliegreis; 10+ tips voor een comfortabele lange vlucht

Ik hoop dat ik met bovenstaande tips jou wat ideeën heb gegeven die je toe kunt passen op jouw volgende lange vliegreis.
Dus, sit back, relax and have a smooth and pleasant flight en vertel me wwar jouw volgende reis naar toe gaat.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

5 Reacties

 1. Linda schrijft 't op

  Laagjes kleding vind ik ideaal, vooral met de airco aan kan het opeens erg koud zijn.

  Antwoord
  • Claire

   Wat een fijne tips! Een goede handcrème mag voor mij ook nooit ontbreken.

 2. Jessie - WonenWerkenLeven.nl

  Handige tips! Als de vlucht wat langer is draag ik ook altijd compressie sokken. Niet charmant, maar wel erg belangrijk om eventuele trombose benen of andere narigheid te voorkomen. Sinds ik heb gehoord dat iemand van 21 met een trombosebeen het vliegtuig uit kwam, kies ik voor mijn gezondheid en draag de sokken. Mijn volgende reis met het vliegtuig gaat naar Fuerteventura. 🙂

  Antwoord
 3. nicole orriens

  Dat zijn fijne tips zeg! Zo’n lange vliegreis is toch best een aanslag op je lichaam anders.

  Antwoord
 4. Tessa

  Fijne tips. Als ik vlieg zijn het vaak korte vluchten, meestal naar Liverpool. Binnen vijfkwartier ben je er al

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Er zijn ontzettend veel reisapps voor op je telefoon te vinden. Allemaal apps die jouw reis net even wat makkelijker maken. Maar ook gewoon leuke apps. Reisapps zijn handig omdat ze toegang geven tot nuttige informatie en hulpmiddelen die helpen je reis te plannen...

Reisapotheek Checklist

Reisapotheek Checklist

Wat is een reisapotheek? Een reisapotheek is een kleine en compacte voorraad van je eigen medicijnen, zelfzorg medicijnen en eenvoudige EHBO-middelen. Altijd handig om dit bij je te hebben tijdens een vakantie zodat je niet direct bent aangewezen bent op een lokale...

Je reis naar Florida voorbereiden

Je reis naar Florida voorbereiden

Binnenkort een reis naar Florida op de planning staan? Met onderstaande tips kun jij je reis naar Florida goed voorbereiden en heb je overal aan gedacht. En behalve tips over de belangrijkste zaken, bevat dit blog ook een heleboel handige andere reisinformatie om je...