Home » Zorgverzekering – Shoppen Loont!

Zorgverzekering – Shoppen Loont!

Ik ben me afgelopen weken eens gaan verdiepen in de mijn/onze zorgverzekering. Zolang ik me kan heugen ben ik verzekerd via VGZ. Manlief ook. En zoals we allemaal weten, de maandelijkse premie is een flinke hap uit het budget. VGZ is daarnaast ook nog niet eens de goedkoopste. Dat moet goedkoper kunnen was mijn instelling.

Ik ben als volgt te werk gegaan:
Collectief: Is er een mogelijkheid tot collectief verzekeren via mijn werkgever of die van R. En wat levert dat aan korting op. Die van mij bleek de meeste aan korting te geven. 15% op zowel de basis als de aanvullende verzekeringen.

Eigen risico: Per 1 januari wordt het eigen risico verhoogt naar € 350,- Wij kwamen afgelopen jaren nog nooit over ons eigen risico heen. Deze gaat daarom naar maximaal. Hoe meer eigen risico, hoe hoger de korting op je basisverzekering. Het levert in ons geval een besparing op van € 20,84 per persoon per maand. Daarnaast is de verzekering die ik nu gekozen heb ook nog eens voordeliger dan mijn huidige verzekering en wordt er meer vergoed uit de aanvullende pakketten.

Toen ik de gegevens naast elkaar had gelegd was de keuze snel gemaakt. Nu € 144,- per persoon per maand wordt per 1 januari 2013 € 105,53 pp/m.

Een besparing van € 76,94 per maand! En voor een twee persoonshuishouden levert dat toch snel een kar met wekelijkse boodschappen op 🙂
Daarnaast krijgen we als nieuwe klant eenmalig € 150,- teruggestort op onze rekening. In deze dure tijdens natuurlijk nog eens extra mooi meegenomen.

Kortom, shoppen qua zorgverzekering loont! Ga er eens een uurtje voor zitten.

5 Reacties

 1. 14 november 2012 / 22:15

  Shoppen loont, dat klopt, dat doen we ook ieder jaar en komen steeds bij dezelfde uit…

 2. 15 november 2012 / 9:28

  Ik moet er ook nog even voor gaan zitten…

 3. Serena
  15 november 2012 / 10:48

  Kijk, dat zijn mooie bedragen!!!

 4. 2 december 2012 / 0:59

  Wow, goede besparing zeg! Ik ga ook extra kritisch vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: