Zwart in huis | Zwarte woonaccessoires

Zwarte woonaccessoires

Zwart is een kleur die steeds meer gezien wordt in en om het huis. Zo zie ik steeds vaker zwarte kozijnen met zwarte raamdecoratie zoals bijvoorbeeld zwarte jaloezieën. Of oude houten kasten die zwart geverfd worden en zo een tweede leven tegemoet gaan. Een trend die ik persoonlijk wel erg gaaf vind. Ik hou van zwart. Je moet mijn kledingkast eens zien 🙂 Maar zwart is ook een gedurfde kleur. Je ziet er elk vlokje stof op. En je wil natuurlijk ook niet dat je huis een donker duister graf wordt. Goed combineren dus. Maar wil je een mooi geheel in huis dan zijn enkele bijpassende zwarte woonaccessoires natuurlijk wel heel tof.

Zwart in huis

Zelf heb ik al een mooie zwarte industriële lamp die ondertussen van thuis-kantoor naar de woonkamer is verhuisd. En ik verfde een wand op de slaapkamer mat-zwart en kozen we voor een zwart hoofdbord. Ook onze onlangs verbouwde badkamer heeft als hoofdkleur zwart. Zwart in huis vind ik persoonlijk erg mooi als het gecombineerd wordt met warme hout tinten en goede verlichting. Het voelt dan gelijk warm en knus aan.

Zwarte woonaccessoires

Accessoires in huis zorgen voor net dat beetje meer sfeer. En net dat beetje meer JIJ in je interieur. En met enkele goed gekozen zwarte woonaccessoires maak je het dan helemaal af.

Zwarte bloempotten

Ik heb nu in de woonkamer een verzameling staat van diverse kleuren potten. Een setje van drie zwarte potten zou het een mooi geheel maken.

zwarte woonaccessoires - Zwarte bloempotten

Zwart beddengoed

Ik wil al een tijdje zwart beddengoed. En om het niet allemaal een groot donker en zwart geheel te laten worden, achterwand en hoofdbord zijn immers ook al zwart, zou ik dan wel kiezen voor een mooie sprei in een contrasterende kleur.

zwart dekbedovertrek

zwarte woonkamer accessoires

Ik ziehem al helemaal staan, zo’n mooie bol lantaarn op het dressoir. Of een mooi zwart dienblad op tafel op mijn horen eettafel. Bijna elke denkbare woonaccessoire is ook wel in of met zwart te verkrijgen. Leef je vooral uit!

Heb jij zwart in huis of zwarte woonaccessoires in huis?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

7 Comments

 1. Lindaschrijfthetop

  Hier hebben we zwarte kozijnen en ook een zwarte industriële lamp gecombineerd met hout, grijs en roest/ oker kleuren

  Reply
 2. 9Lives, Cats, Etc

  Ik hou van zwarte accenten in het interieur. Zwarte meubels tracht ik te vermijden omdat je 5 minuten na het schoonmaken terug al stof ziet liggen ?. Daarom is ons bureel eerder antraciet. De handdoeken in de witte badkamer zijn zwarte en rode. Haast al mijn keukentoestellen zoals koffiezet, broodrooster, waterkoker zijn in het zwart. Is gewoon eens wat anders dan al dat wit. Ook heb ik 2 grote canvas afbeeldingen hangen en beiden zijn in het wit/zwart. Het is gewoon tijdsloos!

  Reply
 3. nicole orriens

  Het is eigenlijk best heel leuk als ik het zo op de foto’s zie. Zelf zou ik het niet zo gauw durven, want zwart is zo… nou ja, zwart!

  Reply
 4. Frederique

  Ja ik houd er ook erg van maar ik combineer zwart juist met felle kleurtjes. Dan komen beiden nog beter uit vind ik!

  Reply
 5. Krystle/Batboy

  Dat zwarte overtrek staat ook heel gaaf trouwens! Wij hebben een industriële inrichting dus veel zwart, al moet ik zeggen dat ik het soms een beetje saai vind worden dus verander ik het een beetje. Maar zwart is heel goed te combineren.

  Reply
 6. Emma

  Beste Saskia, bedankt voor de inspiratie! Ik vind zwart inderdaad ook een mooie kleur en het is leuk om te zien hoe anderen dat verwerken in hun huis. Wij denken er aan om in ons volgende huis voor mat zwarte keukenkastjes te gaan. Wat een goede tip om dat te combineren met warme hout tinten en een goede verlichting, daar hadden we nog niet over nagedacht.

  Reply
 7. Marie de Jonge

  Ik vind zwart ook erg mooi om te gebruiken in mijn interieur. Vooral het contrast met licht en natuurtinten geeft een leuk effect. Ook raak ik zelf niet zo snel uitgekeken op deze neutrale kleur.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral méér sfeer in de slaapkamer creëren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel...

Hotel Chique met kunstplanten

Hotel Chique met kunstplanten

We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een...